Bottelsuiker

Gestart door henk-jan, 12-10-2008 17:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

henk-jan

Hallo allemaal,
Ik heb een bier gebrouwen waarvan ik het recept van internet heb gehaald. Er wordt aangeraden om met rietsuiker te bottelen. Weet iemand of ik de zelfde hoeveelheid rietsuiker kan aanhouden als met gewone suiker ( ongeveer 7 gram per liter )? Of moet ik meer gebruiken :shelp:

dirk

Gewoon het zelfde aanhouden.

Verschil tussen riet- en kristalsuiker is, dat het 1e niet geraffineerd is.

Waarom ze aanraden om persé rietsuiker te gebruiken weet ik niet, wellicht dat het wat meer spoorelementen bevat.

Groet

Dirk

Jacques

Citaat van: dirk op 12-10-2008  17:46 uWaarom ze aanraden om per se rietsuiker te gebruiken weet ik niet, wellicht dat het wat meer spoorelementen bevat.

Het geeft iets meer smaak. Dat zou wel eens de reden kunnen zijn.

henk-jan

Mooi! Iets meer smaak ^-^ bedankt voor reactie.

dirk

Ok, dat rietsuiker anders smaakt dan kristalsuiker dat begrijp ik.

Maar denk niet dat het terug te proeven valt in het te bottelen bier... het aandeel is wel héél erg weinig ! (ca. 2,5 g. per flesje !)

Dirk

Hopmans

CiteerWaarom ze aanraden om persé rietsuiker te gebruiken weet ik niet.
Meer smaak.
In bier proef je hele lage percentages.
1 gram kruiden proef je al op 23 liter bier.
Rietsuiker op een flesje zal zeker verschil uitmaken.
Niet veel, maar toch.........

 :)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.