Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: siliconenslang verkleurt  (gelezen 2041 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Huub Krekels

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 799
  • Land: nl
  • Brasserie le Grillon
siliconenslang verkleurt
« Gepost op: 07-03-2004 16:52 u »
Hallo allemaal,

Mijn siliconenslangen verkleuren door het gebruik. Ik heb het idee, dat deze niet schoon zijn. Is dat alleen het gevoel ?. Ik kook ze regelmatig uit en ontsmet de slangen met sulfiet. Wat kan ik hieraan doen?.


Gr.

Huub. :bijdrage_forum:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Patrik_Claes

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 67
  • En plots wordt biochemie interessant!
Re:siliconenslang verkleurt
« Reactie #1 Gepost op: 08-03-2004 12:44 u »
Dag Huub,

Dat verkleuren heb je altijd met siliconen slangen volgens mij. Op zich geen drama, aangezien het hier waarschijnlijk enkel om kleurstoffen uit je wort/bier gaat, maar niet noodzakelijk om microorgansimen. Een kleurstof kan zich op vanalles hechten, maar dat wil nog niet zeggen dat je een bacteriele contaminatie hebt (zeker niet als je ze regelmatig uitkookt en/of ontsmet). Mijn ervaring is verder dat vooral de slang waar het warme wort doorvloeit tijdens het filteren te verkleurt. Vermits je slangen enkel steriel moeten zijn voor alle stappen na de de kookfase (dwz bij overhevelen van je gekoelde wort naar je gistingvat, van je gistingvat naar het lagervat, en bij bottelen), is je (begrijpelijke) bezorgdheid overbodig.

Groetjes en brouw ze,
Patrik

Tags: