Recepten > Kloonbrouwsels

Columbus

(1/11) > >>

Adrie:
Beste kloners,

De columbus van brouwerij 't IJ te Amsterdam is zeker een van mijn favorieten, zeker als hij vers van de tap in het proeflokaal wordt gedronken. Toen ik nog in Amsterdam woonde en werkte kwam ik daar heel vaak.

Wat betreft het recept van dit bier tast ik volledig in het duister. Heeft iemand van jullie ideeŽn? Gezien de hoppige smaak van het verse bier denk ik dat er dryhop aan te pas komt. Heeft iemand waarden voor de kleur en de bitterheid? Weet iemand welke hopsoorten worden gebruikt en welke moutsoorten? Is het een volmoutbier of wordt suiker toegevoegd?
Het enige dat ik weet is dat er op hoge temperatuur vergist wordt (28 graden of daaromtrend).

Wie heeft ideeŽn en wie brouwt er mee?

Groeten,

A3

Het recept is ondertussen voor de eerste ronde bedacht en gebrouwen door De Vier Broeders. Zie link voor recept.

Adrie:
Zijn er nou helemaal geen liefhebbers voor dit bier???  :ziek:

DOE MEE OM DIT PARADEPAARDJE VAN 'T IJ TE KLONEN
Groeten,

A3

Gerb:
Adrie,

Ik heb er even een oude PINT (uit 1999!) bijgepakt, daar staat een artikel in over het IJ. De grondstoffen voor een Columbus zijn: Hollandse Trumpf 670 kg - circa 97% lichtmout en 3% kleurmout. Verder Northern Brewer hopbloemen. Het stamwortgehalte is 20įPlato, bovengistend en 9% alcohol.

Trumpfmout komt van Dingemans en is er in 2 variaties: lichtmout (3-5 EBC) en aromamout (150EBC).
Per storting wordt er 550 - 700 kg mout gestort en een brouwsel bedraagt ongeveer 21 hl.
Verder maakt de brouwerij gebruik van Styria en Saaz hop, maar die worden volgens het stukje niet in de Columbus gebruikt.

Ik hoop dat je er wat mee kan!

Gerb

Adrie:
 :groots: Dank :groots: Gerb! :groots:

JoJo:
Hi Adrie,

Ik heb gisteren op het terras bij het IJ gezeten tsjonge, wat hebben ze daar toch lekker bier! Paas IJ vond ik zozo, maar columbus... niet te versmaden. Dus ik wil wel mee doen, aangezien ik in de buurt woon denk ik dat ik maar weer eens een rondleiding ga doen op vrijdag, wellicht kan ik meer informatie los peuteren en in ieder geval de ogen goed de kost geven

JoJo

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie