Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Delirium Tremens  (gelezen 78622 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MM

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.321
  • Land: nl
  • The ale is dear
Re: Delirium Tremens
« Reactie #125 Gepost op: 12-10-2009 19:00 u »
de t58 zou een goede vervanger zijn. nogmaals geen suiker enkel mout

Hoe kom jij aan die informatie, als ik vragen mag?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Delirium Tremens
« Reactie #126 Gepost op: 12-10-2009 21:35 u »
Als je deze volmout brouwt met de t58, eindig je ver boven de 1020?
???

Offline tovenaar

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
Re: Delirium Tremens
« Reactie #127 Gepost op: 13-10-2009 13:42 u »
Ik ben werkzaam bij de brouwerij. Ik moet uiteraard wel opletten dat ik het bedrijfsgeheim niet schend.
De tips die ik gegeven heb komen van het brouwschema. Wanneer het bier uit de brouwketel in de tank komt is er geen suiker bij.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.157
  • Land: nl
Re: Delirium Tremens
« Reactie #128 Gepost op: 13-10-2009 14:32 u »
ik ben werkzaam bij de brouwerij. ik moet uiteraard wel opletten dat ik het berdijfsgeheim niet schend.
de tips die ik gegeven heb komen van het brouwschema .wanneer het bier uit de brouwketel in de tank komt is er geen suiker bij.

Dan wordt de suiker misschien tijdens de gisting toegevoegd.

Hopbier

Offline tovenaar

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
Re: Delirium Tremens
« Reactie #129 Gepost op: 13-10-2009 16:45 u »
Op het flesje staat bier van drievoudige gisting. Het zou dus ook na de hoofdgisting kunnen zijn. Bij Barbaar voegt men dan de honing toe.

Offline Gerb

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.924
  • Land: nl
  • Elk bier een experiment
    • http://huisbrouwerij-het-ferment.blogspot.nl/
Re: Delirium Tremens
« Reactie #130 Gepost op: 13-10-2009 17:01 u »
Krijg je hier geen problemen mee? Zo niet, dan vragen we nog even door. Hoe zat het met dat verhaal dat het bier tijdens de vergisting rondgepompt/in beweging gehouden wordt?

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Delirium Tremens
« Reactie #131 Gepost op: 13-10-2009 18:05 u »
Lopen er echt olifantjes in de brouwerij rond?

Offline Maarten

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.132
  • Land: nl
Re: Delirium Tremens
« Reactie #132 Gepost op: 13-10-2009 18:22 u »
Lopen er echt oliefantjes in de brouwerij rond?
En om ontopic te blijven (want afdwalen doen we hier nooit) is het niet 'olifantjes'?

[edit] En dan stiekem z'n post aanpassen hè! als dat zo doorgaat kan ik dit bericht wel verwijderen... (kan dat?) [/edit]

Offline Ronnie

  • Reynaert Wijn- en Bier Gilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.940
  • Land: be
  • Medewerker Reynaert Wijn-makers & Brouwers Gazet
Re: Delirium Tremens
« Reactie #133 Gepost op: 13-10-2009 20:07 u »
Meniere den tuuveneire!

Waarom voegen jullie steeds kristalsuiker toe?
Simpel, omdat ze geen dextrose hebben.

op het flesje staat bier van drievoudige gisting.het zou dus ook na de hoofdgisting kunnen zijn.
Zal via via een beetje hoofdgist aan Pa....k of een collega vragen.
Voor de 2de gist is vanalles gebruikt,  OK? hebben ze al 4 x veranderd, just? En de hoofdgist kan daar ook nog met enkelvoudige suikers weg. Kan je misschien terug die champagnegist proberen..
Voor de derde gist typische plakdinges opdat je het niet te troebel schenkt... Niet veel meer aan prutsen hou het als in den beginne..

Offline Ronnie

  • Reynaert Wijn- en Bier Gilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.940
  • Land: be
  • Medewerker Reynaert Wijn-makers & Brouwers Gazet
Re: Delirium Tremens
« Reactie #134 Gepost op: 13-10-2009 20:11 u »
Lopen er echt olifantjes in de brouwerij rond?
Diegenen die daar de hele dag met internationale klanten rondzeulen, 's middag buikje gaan vullen en 's avonds terug aan de bar zitten zien die olifantjes daar wel lopen..

Offline tovenaar

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
Re: Delirium Tremens
« Reactie #135 Gepost op: 14-10-2009 10:46 u »
"Voor de 2de gist is vanalles gebruikt,  OK? hebben ze al 4 x veranderd, just?"
De gisten die bebruikt worden worden nooit veranderd dit zou de smaak van het bier drastisch veranderen.
Voor de hergisting op de fles kan je gewoon gist uit het flesje opkweken wrm moeilijk maken als het makkelijk kan.

"Krijg je hier geen problemen mee?"
iI heb nog geen bedrijfs informatie gegeven ik heb enkel enkel gezegd wat er aan het recept niet juist is  ;)

"Lopen er echt olifantjes in de brouwerij rond?"
De meeste zijn gestorven aan overmatig drankgebruik maar er is een kweekprograma opgezet met degene die we nog over hebben.

Offline tovenaar

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
Re: Delirium Tremens
« Reactie #136 Gepost op: 14-10-2009 10:47 u »
"Hoe zat het met dat verhaal dat het bier tijdens de vergisting rondgepompt/in beweging gehouden wordt? "
Kan hier niet echt ja of neen op antwoorden denk eens goed na zou ik zeggen.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Delirium Tremens
« Reactie #137 Gepost op: 14-10-2009 10:53 u »
Je zou eens gebruik kunnen maken van de "citaat" knop boven elk bericht als je iemand wilt citeren. Dat verhoogt de leesbaarheid sterk.

Offline Ronnie

  • Reynaert Wijn- en Bier Gilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.940
  • Land: be
  • Medewerker Reynaert Wijn-makers & Brouwers Gazet
Re: Delirium Tremens
« Reactie #138 Gepost op: 14-10-2009 15:39 u »
Voor wie een bier met het karakter van een Delirium wil maken (ik verfoei het woord kloon):
Neem een onschuldige hoofdgist die de aspecten van het bier naar voor laat komen, fruitigheid, moutigheid.. Dat kan gerust een gist zijn die geen lage eindPlato scoort.

Wanneer die z'n hoofdgisting net z'n hoogtepunt voorbij is, schakel je de 2de gist in, hou de temperatuur in de gaten, laag genoeg. Op dat moment geef je ook de additionele dextrose stroop. Voor die 2de gist zou je gerust een US-05 kunnen gebruiken, die gaat ook tot op the bottom. De meeste flavour en aroma's zijn dan toch al gemaakt.

Voor bottelen kan je inderdaad dat flesje opkweken, maar ik zou zeggen dat het niet veel uitmaakt, kan je ook een Nottingham of een T58 voor gebruiken.

Tags: