25-10-2008 Open Bergsche Bierbrouwkampioenschap (OBBK)

Gestart door PietO, 21-08-2008 16:08 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Menno

O-jee... ik voel wéér een discussie opkomen... ;D

Ik ga hier overigens niet naar toe. De afstand is behoorlijk (ook al woon ik centraal) en daarnaast heb ik al genoeg bierige dates dit jaar. Volgens mijn vrouw... :-*

Tijd voor een poll: wie zitten er onder de plak op de schaal van 1-10? :engel:

Caspar

Hahaha, ok... mijn vraag was eigenlijk direct gericht op het OBBK. Concreter geformuleerd: Als iemand mijn "stand in" wil zijn dan stuur ik graag wat in ;D.

Oscar

Caspar ik ben sowieso aanwezig...Dus kan ik je geldprijs en beker gewoon in ontvangst nemen.. ;D ;D

Caspar

OK, het zou zonde zijn als de gouden beker niet in ontvangst wordt genomen ;D. Ik ga eens kijken waar ik in kan leveren ;). Op zich is de timing echt perfect, zo'n 5 maanden na het ONK :duimop:.

PietO

Citaat van: MO op 26-08-2008  11:59 uIk zou mijn alt in kunnen sturen, maar ja, commerciële brouwer he. Dan maar niet.

Het is inderdaad een druk bezocht festival. Uitstekende locatie. Zeer goede sfeer. Ik heb er vorig jaar met plezier getapt. Ik heb een paar festivals op het oog waar ik de komende jaren wil tappen, een top 3 of zo, en dit festival hoort daar zeker bij!

Martin,

ook de MTG-Hobbybrouwdag was vorig jaar uiterst geslaagd. Precies op die dag willen wij onze wedstrijdbieren ophalen (goede reden ook voor mij om weer naar Oss te komen). Kan jij -of iemand anders in Oss- als inleveradres optreden?? Is misschien handig voor een aantal brouwers.

Graag even een PM.


MO

Geen probleem. Allen: neemt je biertjes mee naar de hobbybrouwen dag en Piet zorgt voor het inzamelen.

JWVG

Ik sta vanochtend in de inschrijf-stand. Heb me zojuist inschreven voor het OBBK met 5 bieren  :nut:. Het ONK kwam dit jaar voor mij nog wat te vroeg na mijn bierbrouw-heropstanding, vandaar. Ik heb mijn Alt, Weizen, mijn 2 Pale Ales en meibok ingeschreven.

Hopelijk komen er velen van dit forum!

 :degroeten: JW.

PietO

Citaat van: JWVG op 30-08-2008  08:12 uHeb me zojuist inschreven voor het OBBK met 5 bieren  :nut:. Het ONK kwam dit jaar voor mij nog wat te vroeg na mijn bierbrouw-heropstanding, vandaar. Ik heb mijn Alt, Weizen, mijn 2 Pale Ales en meibock ingeschreven.
 :degroeten: JW.

Klopt als een bus; de inschrijving is binnen maar je was niet de eerste alhoewel wel een van... Nu Oscar's wedstrijdprogramma weer opstarten en kijken welke verrassingen hij weer in petto heeft. He, Oscar, het is helaas niet mogelijk de deelnemers van vorig jaar overnemen te nemen, zodat addressen niet weer ingetypt moeten worden (of ??). Werk aan de winkel.

PietO

Rene Geilings

Voor de deelnemers uit Oost-Brabant heb ik ook nog wel een inleveradres in Eersel.

Oscar

Citaat van: PietO op 30-08-2008  12:57 uHe, Oscar, het is helaas niet mogelijk de deelnemers van vorig jaar overnemen te nemen, zodat addressen niet weer ingetypt moeten worden (of ??). Werk aan de winkel.

Piet, dat kan inderdaad niet, maar wel een leuke optie om in te bouwen. Ga ik ff overdenken!

Johannes

Nog mooier zou zijn als de gegevens na een fiatering rechtstreeks worden overgenomen van de website naar de applicatie. Dat moet toch mogelijk zijn. Het is pleurisveel tikwerk, en je loopt het risico dat je fouten maakt.

Oscar

Citaat van: Johannes op 30-08-2008  20:16 uDat moet toch mogelijk zijn.

Is technisch ongetwijfelt mogelijk... maar hierin ben ik weer de beperkende factor. Hierdoor zou de keuringssoftware deels een andere opzet moeten hebben. Voorlopig toch maar even niet dan...

JWVG

Net een vriendelijke e-mail van Piet O ontvangen met de mededeling dat Amerikaanse pale ales niet worden gekeurd. Ik heb het dus om laten zetten in een Engelse Pale Ale. Geen probleem, ik snap ook wel dat er beperkingen zijn bij keuringen  :duimop:. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

 :degroeten: JW.

Jacques

Dat is verrassend! Amerikaanse pale ales zou je volgens de huidige richtlijnen van het BKG moeten kunnen inzenden in de vrije klasse.
Als je het als een Engelse pale ale inzendt loop je kans op puntenaftrek omdat het bier niet geheel stijlvast is.

De-Geert

Citaat van: JWVG op 22-09-2008  22:22 uNet een vriendelijke e-mail van Piet O ontvangen met de mededeling dat Amerikaanse pale ales niet worden gekeurd.
Dat beperkt mijn inzendingen wel met 50%  :'(.
Misschien is de vrije klasse inderdaad wel een optie.

JWVG

Citaat van: Jacques op 22-09-2008  23:05 uDat is verrassend! Amerikaanse pale ales zou je volgens de huidige richtlijnen van het BKG moeten kunnen inzenden in de vrije klasse.
Als je het als een Engelse pale ale inzendt loop je kans op puntenaftrek omdat het bier niet geheel stijlvast is.

Ha Jacques,

Dat had ik even gemist. Piet stelde voor om het in plaats daarvan in te sturen als Britse Pale Ale, dus daar heb ik in toegestemd. Maar goed, niet getreurd, ik beloof dat ik niet flauw ga doen als ik puntenaftrek krijg. Had ik maar beter moeten opletten. Volgende keer zal ik er zelf aan denken om het in de vrije klasse in te sturen.

Citaat van: De-Geert op 23-09-2008  00:45 uDat beperkt mijn inzendingen wel met 50%  :'(.
Misschien is de vrije klasse inderdaad wel een optie.


Bij mij gaat het om 20% van mijn inzending, dus ik kan grootmoedig doen  ;D. Overigens is het wel 1 van mijn betere inzendingen: van deze en de meibock had ik het meeste verwacht.

 :degroeten: JW.

Oscar

Citaat van: JWVG op 23-09-2008  09:08 uvan deze en de meibock had ik het meeste verwacht.

Ze moeten nog gekeurd worden hoor.. ;D  Als die bieren echt goed zijn zullen ze ook zo beoordeeld worden. En de punten aftrek zal niet veel meer zijn dan 2 of 3 in het ergste geval.. ;)

JWVG

Nou ja: van die Amerikaanse HAD ik het meeste verwacht (want in de echte absolute top zijn 3 punten aftrek natuurlijk dodelijk  ;) ), en van die meibock verwacht ik nog steeds het meeste (als de keurmeesters tegen wat hop kunnen).

Sorry voor de onnauwkeurigheid  ;D

 :degroeten: JW.

Caspar

Ik pleit voor een aanpassing van de biertypen, maak er maar gewoon Pale Ale van waarbinnen je Engelse en Amerikaanse varianten in kunt zenden.

De-Geert

Ik snap het niet helemaal. T(s)jerk heeft op het ONK nog een 3e plaats gehaald met een APA. Is er in de tussentijd iets verandert, of heeft hij ingezonden in de Engelse Pale Ale categorie?

JWVG

Volgens mij verschilt het aantal biertypen dat je kunt insturen per competitie. Bij het ONK kun je alles van Derek Walsh insturen, maar andere competities kunnen om praktische redenen besluiten om minder categorieen toe te staan. Toch, Jacques?

Het BONK is daar alleen maar een extreem voorbeeld van - daar kun je zelfs niet met een Britse pale ale aankomen  :clownsmile:

 :degroeten: JW.

De-Geert

Misschien heb je gelijk, maar op de site van het bier keurmeesters gilde staat de APA ook niet (meer) vermeld.

Citaat van: JWVG op 23-09-2008  12:06 uHet BONK is daar alleen maar een extreem voorbeeld van
Slecht voorbeeld.

Jacques

Citaat van: JWVG op 23-09-2008  12:06 uVolgens mij verschilt het aantal biertypen dat je kunt insturen per competitie. Bij het ONK kun je alles van Derek Walsh insturen, maar andere competities kunnen om praktische redenen besluiten om minder categorieen toe te staan. Toch, Jacques?

In pricipe kun je elk biertype inzenden. Als het niet past binnen de traditionele Labo-indeling kun je het kwijt in de vrije klasse.

Dat je bij een wedstrijd waar het gaat om een bepaald biertype je niet elk bier kunt inzenden spreekt voor zich.

JWVG

Ha Jacques,

Nou ja, die BONK opmerking was niet helemaal serieus. Maar hoe had ik het met mijn APA eigenlijk moeten doen in Bergen, dan? Insturen in vrije klasse en er dan een opmerking bij zetten dat het een APA is?

 :degroeten: JW.

Hopmans


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.