Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Basis mout  (gelezen 2146 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline KingKarel

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 88
  • Land: nl
  • Thuisbrouwerij 'De Schout'
Basis mout
« Gepost op: 13-08-2008 17:55 u »
Hallo,

Bij het zelf samenstellen van recepten maak ik meestal gebruik van pilsmout als basis.
Mijn vraag is of er nog meer mouten gebruikt kunnen worden als basismout?


Ook ben ik benieuwd naar de smaken van de verschillende mouten. Bestaan er smaaktabellen o.i.d.?

Groeten
Karel.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Basis mout
« Reactie #1 Gepost op: 13-08-2008 18:32 u »
Palemout en Munichmout kunnen als basismout dienen.
Pilsmout smaakt nog een beetje hooi/gras-achtig.
Palemout en met name Munichmout worden al wat biscuit-achtiger.

Palemout is de basismout voor de meeste Engelse Ale's, en Munichmout
is basismout bij uitstek voor (Hollandse?)bokbieren.

 :degroeten:


oranjeboombiertje

  • Gast
Re: Basis mout
« Reactie #2 Gepost op: 13-08-2008 18:46 u »
Munich vind ik in lichte bieren een muffe/wee´ge/zurige smaak geven. Dit maakt de bieren niet fris vind ik. Deze mout werkt toch het beste in combinatie met een deel pilsmout vind ik.

 :degroeten:
Wesley

Offline KingKarel

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 88
  • Land: nl
  • Thuisbrouwerij 'De Schout'
Re: Basis mout
« Reactie #3 Gepost op: 14-08-2008 12:46 u »
Bedankt jongens,

Hier kan ik weer wat mee, denk dat ik toch veel zelf moet experimenteren met smaken e.d.
Het wordt ook ergens aangeraden om een aantal keer hetzelfde bier te brouwen, maar steeds met een andere variabele.
Misschien iets voor straks. Was eerlijk gezegd al blij dat mijn eerste brouwsels ergens naar smaakte... ;)

Groeten
Karel.

Offline bazje

  • Entre Les Collines
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.143
  • Land: nl
    • Bazelbrouwerij
Re: Basis mout
« Reactie #4 Gepost op: 15-08-2008 15:48 u »
Was eerlijk gezegd al blij dat mijn eerste brouwsels ergens naar smaakte... ;)
.

Schaam je niet, heb ik ook nog steeds hoor  ;D

Tags: