Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Forum Hobbybrouwen.nl

Deze site kent een eigen discussieforum.

Bij deze nodig ik de gehele Nederlandstalige hobbybrouwwereld uit niet alleen passief het forum te bekijken. Jouw antwoord en een eventuele reactie daarop kan zijn waardevol. Iedereen, ook de webmaster van deze site, kan daarvan leren. Twee weten meer dan één!

Opmerkingen over het gebruik van het forum

 • Kijk eerst eens rond op deze site voor je een vraag stelt. Vooral op de pagina met artikelen is heel veel achtergrondinformatie te vinden.
 • Meld je aan als lid van het forum. Alleen als je lid bent van het forum kun je er optimaal gebruik van maken. Voor het bekijken van het forum hoef je geen lid te zijn. Ook voor het reageren op een bestaand bericht is dit niet vereist. Voor het starten van een nieuw onderwerp moet je wel lid zijn van het forum.
 • Verwacht niet dat je meteen antwoord krijgt, kijk na een paar dagen nog eens in het forum. Leden van het forum kunnen aangeven dat ze een e-mail willen ontvangen als gereageerd is op en bepaald onderwerp.
 • Wees altijd correct bij het geven van antwoorden.
 • Gebruik zo veel mogelijk smileys als jouw woorden een dubbele betekenis hebben.

 

Verder

Een forum is een gemeenschap, en net zoals in het echte leven zijn er regels nodig om alles vlot te laten verlopen.


Wat er niet mag:

 • Spammen: Advertenties, kettingbrieven, pyramide-spellen, sollicitaties zijn ongepast en niet toegestaan. Ook verscheidene links naar je eigen site op het forum plaatsen valt hieronder. Je mag wel een link in je handtekening en in je profiel plaatsen. Ook naar een plaats waar je support nodig hebt.
 • Onverdraagzaamheid: hatelijke, racistische, fascistische, bedreigende, seksueel getinte, denigrerende, lasterende of schokkende berichten of afbeeldingen te plaatsen, noch om persoonlijke gegevens van anderen zoals naam, adres of telefoonnummer te plaatsen.
 • Auteursrechten verbreken: Je mag geen door auteurs-, portret- of andere rechten beschermde teksten of afbeeldingen te plaatsen, tenzij de gebruiker zelf houder is van het respectievelijke recht van de betreffende tekst of afbeeldingen. Teksten of afbeeldingen die in strijd zijn met de Internationale wetgeving zijn niet toegestaan in het forum!


Mogelijke maatregels bij overtreding:

 • Aanpassen van een bericht: Een moderator of een beheerder kan een bericht aanpassen als hij /zij vindt dat de inhoud ongeschikt is of in strijd is met de gebruikersovereenkomst. Er wordt steeds gezegd waarom het bericht werd aangepast om verwarring te vermijden.
 • Verwijderen van een bericht: Een moderator of een beheerder kan een bericht verwijderen als hij /zij vindt dat de inhoud ongeschikt is of in strijd is met de gebruikersovereenkomst.
 • Verbanning: Je wordt omwille dat je meermaals de regels overtrad verbannen van het forum, deze maatregel wordt slechts na verscheidene waarschuwingen toegepast en wordt enkel als laatste middel gebruikt.

Persoonlijke informatie:

 • Dit forum verzamelt persoonlijke informatie in een deel hiervan kies je zelf (zoals je naam, je e-mail adres, enz). Je kan deze informatie aanpassen of verwijderen in je profiel. 
 • Verder verzamelen we ook andere informatie (zoals ip-adres, browser, enz). Deze informatie wordt gebruikt om het forum beter aan te passen en af te stemmen op de bezoekers, ook kan ze gebruikt worden om maatregels te nemen mocht je de overeenkomst overtreden.
 • Cookies gebruikt om je bezoek aan dit forum meer persoonlijk te maken. 
 • Niets van de informatie die op dit forum worden verzamelt wordt verkocht noch doorgegeven aan derden. 

Verantwoordelijkheid

Hobbybrouwen.nl draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de 
inhoud, juistheid, volledigheid of nauwkeurigheid van de geplaatste berichten. 
De beheerders behouden zich het recht voor om berichten zonder opgaaf van redenen te verwijderen, dan wel aan te passen. De eindgebruiker blijft hoofdelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).