Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Fotoverslag excursie Rodenbach

Amateurbierbrouwersvereniging De Roerstok ging op woensdag 13 september 2000 met een bus naar Poperinge om te kijken naar de hopoogst. Foto's van deze excursie zijn ook op mijn site te bekijken.
 

 

Brouwerij Rodenbach te Roeselaere

Na langdurig oponthoud ten gevolge van wegblokkades konden we eindelijk naar het tweede doel van die dag, brouwerij Rodenbach te Roeselaere.

Allereerst werd ons door een zeer toegewijde en geduldige brouwmeester een deskundige uitleg gegeven van het wel en wee van de brouwerij.

Het muurreliëf dat op de binnenplaats van de brouwerij te zien is


Rodenbach, een treedje hoger op de brouwladder?


De schitterende oude brouwketel.


De lekbak wordt zeer goed schoongemaakt. Zo'n blinkende lekbak heb ik maar zelden gezien.

Een en al aandacht voor de uitleg van het brouwproces. Weinig details bleven onbesproken.


Het meest indrukwekkende van brouwerij Rodenbach zijn de foeders (grote staande houten vaten) waarin het bier rijpt en lichtelijk verzuurt. Bier van drie jaar vermengt men met jong bier om zo het fris zure Rodenbachbier te krijgen. Rodenbach Grand Cru wordt niet versneden en is aanmerkelijk zuurder. Persoonlijk ben ik een grote liefhebber van dit traditionele bier.

Een amateurbrouwer droomt alleen maar van zo'n biervoorraad.

Foeders die een grondige onderhoudsbeurt hebben ondergaan zien er zeker op het oog aanmerkelijk beter uit.

De gevel van het oude brouwhuis. Volkomen terecht staan sommige delen van de brouwerij op de Belgische nationale monumentenlijst.


De oude monumentale mouttoren. Tijdens onze rondgang werd rondom deze toren volop gebouwd ten behoeve van noodzakelijke vernieuwing.In het proeflokaal is het voor mij genieten geblazen. (Bedankt John voor het toezenden van deze foto.)

Laat (we moesten nog een paar blokkades omzeilen) maar voldaan kwamen we weer thuis.
 
 

Meer

Rodenbach heeft ook een mooi internetsite met vele foto's gemaakt door een echte professionele fotograaf.