Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Studiedag Bierkeurmeesters Gilde
2 december 2000, deel 2
(bezoek brouwerij Huyghe te Melle)

Na het bezoek aan de  KaHo St. Lieven (voor het bekijken van de fotoreportage van dit bezoek klik hier) ging het BKG op bezoek bij bierbrouwerij Huyghe te Melle. Deze brouwerij is vooral bekend van het bier Delirium Tremens. Tijdens onze rondleiding werd ons duidelijk dat tal van andere bieren ter plaatse gebrouwen werden. De afgelopen jaren heeft de brouwerij een aantal andere brouwerijen overgenomen.
De brouwerij maakte een zeer rommelige indruk. Persoonlijk was ik zeer verbaasd dat ondanks de slechte hygiëne in de brouwzaal men in staat is kwalitatief goede bieren te brouwen.
 

 

 

De brouwketel van brouwerij Huyghe.
De lekbak van de filtreerkuip.
Leden van het BKG bekijken het intrieur van de filtreerkuip.De filtreerkuip was niet best gekuist. We bezochten de brouwerij zaterdags. Aan de geur die uit de filtreerkuip opsteeg te oordelen was er op donderdag voor het laatst gebrouwen.
Na het koken van het wort moet de hygiëne optimaal zijn. Dankzij moderne gistingstanks voorzien van een C.I.P-installatie zit dat bij Huyghe wel goed.
Stoom is een uitstekend middel om biervaten te desinfecteren.Een blik in de bottelarij.

Enkele reserveonderdelen van de flessenreiningsmachine.

 

Terug naar het eerste deel van deze fotoreportage.

Klik hier als je meer wilt weten over het BKG.