Alles over jouw privacy en cookies

Privacyverklaring Hobbybrouwen.nl

Dit is de privacyverklaring van Hobbybrouwen.nl. Genoemde site is eigendom van Jacques Bertens. Jacques heeft de site als privť persoon opgezet ter ondersteuning van alle Nederlandstalige hobbybrouwers. De site Hobbybrouwen.nl is onafhankelijk en uitdrukkelijk niet verbonden aan leveranciers voor zelfbrouwartikelen of andere commerciŽle instellingen. Aan het in stand houden van de site zijn kosten verbonden. Deze kosten worden betaald uit reclame-inkomsten. Op deze wijze kan de site functioneren zonder dat een financiŽle bijdrage gevraagd wordt aan de gebruikers. Gelet hierop wordt vriendelijk verzocht in te stemmen met plaatsen van cookies voor gepersonifieerde advertenties. Je krijgt daardoor relevante advertenties te zien.

Een belangrijk onderdeel van de site Hobbybrouwen.nl is het forum. In de loop der jaren is het forum Hobbybrouwen.nl uitgegroeid als de grootste gemeenschap van hobbybrouwers in het Nederlandstalig taalgebied.
Het forum wordt beheerd door een groep beheerders. Jacques Bertens is degene die verantwoordelijk is voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Versie: 8 augustus 2018


Contactgegevens

Jacques Bertens
Cassiopeia 25
5175 VP Loon op Zand
info@hobbybrouwen.nl

De persoonsgegevens die worden verwerkt

De persoonsgegevens die de site opslaat wordt uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld. De reden dat de gegevens worden opslaan heeft te maken met het functioneren van de site. Het merendeel van de gegevens die opgeslagen worden zijn door je zelf verstrekt. Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt:

Gevoelige persoonsgegevens

Het is niet de intentie om, zonder toestemming van ouders of voogd, gegevens op te slaan van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. De leeftijd van de bezoekers van de site wordt niet gecontroleerd. Ouders worden dan ook dan ook aangeraden om betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen. Dit om te voorkomen dat er zonder toestemming gegevens worden verzameld. Mocht het vermoeden of de overtuiging bestaan dat zonder toestemming dergelijke gegevens zijn opgeslagen, neem dan contact met ons op via info@hobbybrouwen.nl zodat deze gegevens verwijderd kunnen worden.

Delen van persoonsgegevens met derden

De persoonsgegevens die wij van jou opslaan worden nooit aan derden verkocht. Wij verstrekken jouw persoonsgegevens (e-mailadres en gebruikersnaam) uitsluitend als dit nodig is voor de uitvoering activiteiten op de site. Bijvoorbeeld in het geval dat je een prijs hebt gewonnen bij een loterij.

Cookies, of vergelijkbare technieken

De site gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone.

Functionele cookies

De site gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website te optimaliseren.

Analytische en tracking cookies

Daarnaast plaatsen de sites cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat op maat gemaakte content en advertenties kunnen worden aangeboden. Bij je eerste bezoek aan de website ben je geÔnformeerd over het gebruik van deze cookies en is toestemming gevraagd voor het plaatsen hiervan. 

Op de website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookies beheren

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerste is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@hobbybrouwen.nl.
Omwille van de leesbaarheid van het forum zal geen medewerking worden verleend aan het verwijderen van bijdragen aan het forum.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Verder heb je demogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe de persoonsgegevens worden beveiligd

Hobbybrouwen.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons op via info@hobbybrouwen.nl.