Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Kloonbrouwsels / Re: Kloon recept Turia / Voll Damm Doble Malta
« Laatste bericht door Herman Gepost op Gisteren om 23:49 »
Dit jaar in Spanje ook vaak Voll Damm Doblo Malta gekocht, een Mšrzen bier. Had het idee dat er in ieder geval iets munchener in zit, verder een mooi merkbare hop, het leek wel ietwat op Amerikaanse hop. Brewers Gold zou ook best kunnen. Turia ken ik overigens niet.

Voll Damm heeft volgens zijn website een extract van 17% (ca. 1.064) en alc. 7.2%.

Recept idee:
80% pilsmout
20% munchener
Hop: ca 30-35 ibu. Ik zou gaan voor Perle en Brewers Gold.
Ondergist




2
Brouwproces / Re: Opkweken gist (Westmalle Tripel)
« Laatste bericht door jpt Gepost op Gisteren om 23:33 »
En als Jacques zegt dat het goed komt dan komt het goed  ;)
Denk het ook. Jacques heeft altijd een positieve invloed op dit soort dingen. Ik put er zelfs vertrouwen uit  ;D
3
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Bier wordt zuur in de fles
« Laatste bericht door Chris71 Gepost op Gisteren om 23:26 »
Dank, ik heb inmiddels caustic besteld. Ga ermee aan de slag, deze infectie heeft me al teveel lekker bier gekost.
4
Apparatuur / Re: Bouwen iSpindel op basis van een bouwpakket
« Laatste bericht door Biertje1985 Gepost op Gisteren om 23:10 »
Ja die voltage regulator is en LM1117, prima ding. Helaas is het zo dat deze een vrij hoge drop out spanning heeft,
niet ideaal voor batterij gebruik. Daarom ben ik overgestapt op een DS9013. Drop-out spanning houd in spanning uit + dropout = minimale ingangsspanning
Bij de DS9013 is dat 250mV dus die gaat uit bij 3.55 volt, ideaal want dat is precies het punt waarop een LI-ION batterij leeg is.
Bovendien is deze liniaire regulator iets efficiŽnter, het verlies bij een liniaire voltage regulator kan vrij groot zijn. (Zo maar 30% verlies)

Ik ben heel wat zoekwerk aan het doen en datasheets aan het doorspitten om te kijken waar er nog winst te behalen is.

Ik moet de traces nog nalopen maar ik heb alles goed passend op een printplaatje die in een Whitelabs 55mL vial past.  :nut:
5
Apparatuur / Re: Thuistap THE SUB
« Laatste bericht door breda82 Gepost op Gisteren om 23:06 »
Leuk dat je nu ook craftbeer kunt krijgen dat maakt het een stuk aantrekkelijker, mocht je die torps zelf kunnen vullen dan ga ik er wel een kopen denk
6
Prikbord / Re: Arsegan moutmolen (schijvenmolen)
« Laatste bericht door Mats Gepost op Gisteren om 22:54 »
Jahoor, ik heb je een privebericht gestuurd
7
Kloonbrouwsels / Kloon recept Turia / Voll Damm Doble Malta
« Laatste bericht door Edwin den Braber Gepost op Gisteren om 22:41 »
Beste Brouwers,

Vorig jaar in Valencia erg genoten van een lokaal bier genaamd Turia.
Ik wil dit bier graag een keer brouwen. :biersmile:
Op internet kan ik het recept niet vinden. Wie kan mij aan het recept en proces helpen?
PS: Turia lijkt erg op Voll Damm Doble Malta

Bij voorbaat dank
 
8
Brouwproces / Re: Opkweken gist (Westmalle Tripel)
« Laatste bericht door pippakillinova Gepost op Gisteren om 22:38 »
En als Jacques zegt dat het goed komt dan komt het goed  ;)
9
Brouwproces / Re: Honingbier. Manieren om de honingsmaak in bier te krijgen
« Laatste bericht door PP Gepost op Gisteren om 22:37 »
Als reactie op je vraag een aantal suggesties:
1. Presenteer je bier vergelijkbaar als een Berliner Weisse, m.a.w. leg je gewenste honing dosering voor in een glas en giet je bier erop.
2. Honing toegevoegd tijdens het brouwproces heeft een duidelijk aroma effect op je bier. Indien je van een (honing)zoetje houdt vervolg met punt 1.
3. Gesloten bierflessen pasteuriseren als amateur brouwen? Ik zou het laten; risico op exploderende flessen is te hoog.

Groet, Paul
10
Brouwproces / Honingbier. Manieren om de honingsmaak in bier te krijgen
« Laatste bericht door Thom Gepost op Gisteren om 22:21 »
Het doel is om honingsmaak in bier te krijgen. Ik lees nu alleen dat zowel bij het koken als na de hoofdgisting veel van de smaken verloren gaan. Bij het nagisten op de fles wordt natuurlijk ook veel omgezet waardoor de smaak waarschijnlijk minder naar voren komt. Ik kwam nu op het volgende idee en ben benieuwd hoe jullie er naar kijken.

1: bier brouwen
2: nagisting met kristalsuiker op de fles voor 2 weken
3: De bierflesjes in warm water zetten voor 1 uur (het doel is om de gist uit te roeien >:D )
4: flesje openen met honing erbij. Als het goed is wordt dit niet meer (na)vergist en blijft de honingsmaak erin.
5: snel sluiten met een nieuw dopje.
6: de koelkast in.

Nu ben ik alleen bang dat bij het verwarmen de dop er misschien af vliegt? :o Zou de prik er wel in blijven zitten als ik later de dop er weer op doe? Hebben jullie misschien nog ideeŽn?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10