Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Apparatuur / Re: Flessen stopjes?
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 10:46 »
neen die kan meerdere malen gebruiken gewoon goed desinfecteren, enkel indien er gist of andere troep in gekomen is het moeilijk om deze  terug zuiver te krijgen, maar ze kosten ook geen have koe.

Ze zijn echt voordelig. Ik heb nu twee versies besteld om te kijken hoe ze bevallen.

Overigens is dit topic stevig gekaapt. Om het weer een beetje goed te maken: heeft iemand de dopjes van Jedoka ergens gezien? En is er iemand die ze gebruikt?
2
Grondstoffen / Re: Basisgrondstoffen in huis hebben
« Laatste bericht door BrouwMout.nl Gepost op Vandaag om 10:44 »
Ik heb alle gangbare mouten hoppen en gist op voorraad. Dat is heerlijk brouwen!  :brouwen:
3
Tips / Re: Black Friday deals
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 10:41 »
I know, Amazon met hun "Free shipping" totdat je op de allerlaatste pagina van checkout komt :(

Wel jammer, er zijn zoveel coole brouwspullen te koop in de VS...

Het gratis verzenden geldt alleen in de VS...

He is jammer dat ij alles wat je in de VS bestelt de verzendkosten zo hoog zijn zeker als het vergelijk met de verzendkosten uit China. Heel regelmatig snap ik daar niets van. Echt voor weinig geld en zelfs zonder verzendkosten komen hier pakketjes aan vanuit China. Een soort permanente Black Fryday...
4
Grondstoffen / Re: Is dit normaal?
« Laatste bericht door JamMasterJustin Gepost op Vandaag om 10:18 »
Ziet er niet vreemd uit

De gist is door de kou gezakt en is niet actief. Je kunt de vloeistof nu makkelijker wegschenken. Als je hem wil gebruiken even op kamertemperatuur laten komen. Een beetje afgekoeld wort erbij, schudden om alle gist los te krijgen en enten
5
Grondstoffen / Is dit normaal?
« Laatste bericht door pippakillinova Gepost op Vandaag om 09:27 »
Ik heb een zakje WLP099 (40ml) opgekweekt en in de koelkast gezet om te laten bezinken.
Na 1 dag zag ht er zo uit:



Dit lijkt mij normaal.


Nu, na 3 dagen in de koelkast ziet het er zo uit:


Is dit normaal?
Ik wil 'm morgen gebruiken.

Alvast bedankt voor jullie reacties.
6
Grondstoffen / Re: Basisgrondstoffen in huis hebben
« Laatste bericht door beermenke Gepost op Vandaag om 09:06 »
Ook ik koop per 25 kg in en speciaalmout 5 kg
Heb wel de mogelijkheid om met 1 of 2 andere brouwers samen te brouwen en is dus altijd binnen 1 jaar op ofschoon langer ook best bruikbaar is.
7
Grondstoffen / Re: Basisgrondstoffen in huis hebben
« Laatste bericht door bjorri Gepost op Vandaag om 08:36 »
Pils, Tarwe en Pale ale altijd per 25 kg. Diverse andere mouten per vijf kg. Sommige zijn al jaren over de datum maar ruikt en ziet er nog goed uit.
- Kan dat kwaad eigenlijk? Tot nog toe uitgegaan van niet maar laatst die DON discussie.... -

Hop 'vacuum' getrokken deels in de vriezer deels gewoon in de koelkast. Bij elkaar is dat rond de kilo denk ik. Het nadeel van de vriezer vind ik dat het elke keer als je het open trekt dat er dan een laag condens op neer slaat. Korrelgist gaat dan soms zelfs klonteren. Dus gisten waar ik kleine hoeveelheden van gebruik gaan gewoon de vriezer is. Mogelijk ga ik kleinere porties maken voor het invriezen maar dat vergt veel werk en vooral administratie.

Gist heb ik altijd een par zakjes in de koelkast. WB06, SA04, SA05 en T58. S34/70 eens per jaar. De duurdere gisten gebruik ik meerdere keren. Invriezen van korrelgist hoor ik in dit draadje voor het eerst van. Ook bij de leverancier ligt het niet in de vriezer.

Brouwhulpstoffen zoals melkzuur bewaar ik in het doosje met meet en regel spul.

De voorraad staat op zolder. Brouwen en vergisten op de tussenverdieping maar gist en hop weer beneden in de koelkast. De laatste dagen neig ik er sterker naar om toch op zolder te gaan brouwen en vergisten. Vergt wel iets verbouwing, kast/werkbank combinatie maken en een klimaatkamer met dejuist aangeschafte barkoelkastjes. Gist en en hop blijft dan wel in de koelkast beneden. 
8
Brouwproces / Re: Geen koolzuur in bier
« Laatste bericht door lier Gepost op Vandaag om 07:56 »
Zet je kratjes 2 weken naast een radiator in je huis, nu voordat je ze daar weg zet ff flesjes goed schudden om de gist weer los te krijgen.

Daarna koud wegzetten (buiten) zodat het bier meer CO2 op kan nemen, komt goed dan
9
Algemeen / 2 vraagjes...
« Laatste bericht door dayfox Gepost op Vandaag om 07:42 »
Hallo brouwers!

Ben na een jaar (I know, I know, ik vind TE veel dingen leuk, te weinig tijd) weer aan het inlezen en heb dus al een poos een elektrische weckketel in de schuur staan.
Nu kom ik er dus achter dat je met de ketel behoorlijk moet knooien om aan je juiste temperaturen te komen.
Nu kwam ik op Youtube een filmpje tegen dat iemand met een sous vide circulator bezig was.

Komt mijn 1e vraag:
Wie gebruikt dit of heeft er ervaring mee? Voordeel: Lijkt me ideaal om te temperaturen te behalen. Nadeel: Blijft een pittig prijsje voor sporadisch gebruik.

2e vraag:
Zijn er hobbybrouwers die in de buurt van Zwolle of Apeldoorn of omgeving (woon zelf in Heerde) wonen waar ik een x mee mag kijken met het brouwproces alvorens ik zelf ga martelen?
Mijn dank zou groot zijn!!

Groetjes Dennis

10
Brouwproces / Re: Geen koolzuur in bier
« Laatste bericht door Berend Postema Gepost op Vandaag om 03:38 »
Als je morgen naar beilen rijden wilt heb je alvast een (nieuwe)stc-1000. Scheeld je 30 dagen wachten. Doe je mij die van jou als hij binnen is.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10