Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Prikbord / Braumeister 10l en meer!
« Laatste bericht door LinkeBink Gepost op Vandaag om 20:28 »
Hello forumleden!

Bij deze bied ik mijn Speidel Braumeister 10l ketel aan die nog in splinternieuwe staat is. Ik heb de Braumeister in mei 2017 aangeschaft bij Van der Kooy Jubbega met het idee om wat regelmatiger en efficiënter te brouwen. Helaas ben ik het afgelopen jaar amper aan brouwen toegekomen waardoor ik toch besloten heb alles weer te verkopen en iemand anders blij te maken met deze prachtige ketel.

In totaal heb ik slechts vier bieren gebrouwen met de Braumeister waardoor hij zo goed als nieuw is. Beschadigingen en onzuiverheden ga je niet vinden! Na elk gebruik is de ketel grondig schoongemaakt met PBW.

De Braumeister 10l wordt standaard geleverd met:

- Wortkoeler incl. slangen
- Speidel roerspatel
- 2x  Speidel 12l vergistingsvat inclusief waterslot en kraan.
- Moutschep
- PBW

Optioneel met:
- Schrootmolen
- Hydrometer + maatglas
- Kroonkurk Apparaat Lisa met Flessendoppen
- +- 40 lege flessen. Soort Vichy en Duvel.
- StarSan
- Vergistingskast met warmteriem en temperatuurregelaar (Inkbird 308).
- Boek: Verander water in bier

De nieuwwaarde van alles bij elkaar lag zo om en nabij 1250 euro. Voor alleen Braumeister zoek ik ongeveer 800 euro. Mocht je de complete set willen overnemen dan maken wij een goede prijs.

Ophalen/bezichtigen kan in de buurt van Alkmaar. Voor meer informatie en extra foto’s stuur mij een pm!
2
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Bier stijgt hard naar hoofd
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 20:23 »

Weet iemand of Methanol een mogelijkheid zou kunnen zijn?
nee, methanol ontstaat vrijwel niet bij bier. moet gewoon de hoeveelheid alcohol zijn in combinatie met weinig gegeten hebben. Dan gaat de alcohol zo je bloed in.
3
Apparatuur / Re: Beginnersvraagje...
« Laatste bericht door Jeukstaardt Gepost op Vandaag om 20:22 »
De open kant zal de bovenkant zijn om zo helder wort te kunnen aftappen
Wanneer het langs onder open is zal hij drap mee zuigen wanneer er afgetapt word

Bij mij zit ie onder.... ;D lekker duidelijk he?!
Maar ik gebruik hem als bottelemmer dus ik wil zoveel mogelijk eruit hevelen.
4
Brouwproces / Re: Experiment verstijfselen haver
« Laatste bericht door EBC Gepost op Vandaag om 20:12 »
Haver wordt ook gebruikt als diervoer. Mogelijk is die van een andere kwaliteit. Maar die zou ik niet gebruiken.

De vlokken die je gemiddeld koopt zijn diervoederkwaliteit. Koop ze beter in de natuurvoedingswinkels.
5
Apparatuur / Re: Beginnersvraagje...
« Laatste bericht door springerke Gepost op Vandaag om 20:12 »
De open kant zal de bovenkant zijn om zo helder wort te kunnen aftappen
Wanneer het langs onder open is zal hij drap mee zuigen wanneer er afgetapt word
6
Brouwproces / Re: Tarwe voor beter schuim
« Laatste bericht door EBC Gepost op Vandaag om 20:01 »
Een handje tarwe doet niks. Prof Baetsle heeft daar al jaren geleden korte metten mee gemaakt.

Tarwe bevat niet meer eiwitten dan gerst.

Cara pils, cara hell, dat helpt. En dan niet meer maischen bij 50 °C, lagere gistingstemperaturen, grover schroten, gist hydrateren, ...
7
Prikbord / Re: Hevelfilter en branders
« Laatste bericht door Richard3 Gepost op Vandaag om 19:58 »
Alles verkocht, mag op slot
8
Apparatuur / Beginnersvraagje...
« Laatste bericht door Bakmeel Gepost op Vandaag om 19:36 »
Het zal ongetwijfeld een non-topic zijn maar soms sta je met een ding in je handen en blijf je je maar afvragen: "waarom?"

Dit gaat over het moertje waarmee je de tapkraan vastzet in de brouwemmer (zo eentje die bij een startpakketzit, merk is Arsegan). Dit moertje is aan het uiteinde half open. Waarom maar half? Is daar een reden voor?

En als er dan een reden voor is: Aan welke kant komt de open helft? Boven of onder?

Ben benieuwd!

Bouke
9
Stel je voor / Nieuwe brouwer in spe: Bouke
« Laatste bericht door Bakmeel Gepost op Vandaag om 19:27 »
Hoi allemaal,

Mijn naam is Bouke. Ik woon in het westen van het land, niet ver van Schiphol vandaan.
Ik ben 39 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen 3 en 5 jaar oud.

Voor mijn verjaardag heb ik een brouwpakket gekregen, iets wat ik al een tijdje wilde proberen. Als de laatste spulletjes zijn geleverd later deze week ga ik aan de slag met een Arsegan Grand Cru.

Als dat lukt wil ik gaan experimenteren met Mede. Ik heb al een tijdje een grote emmer (4 liter) Biesboschhoning in de kast staan en daar wil ik wat mee doen...

En wie weet heb ik dan wel een nieuwe hobby ontdekt ;-)
Proost!

Bouke
10
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Bier stijgt hard naar hoofd
« Laatste bericht door Bertje Bier Gepost op Vandaag om 19:19 »

Mét bottelsuiker kom ik op 9.27 %, toch nie niks, zelfs voor een geoefend bierdrinker, méér oefenen zou ik zeggen :)

Ik oefen me rot  ;)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10