Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Mout
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 22:33 »
Wat wordt daarmee bedoeld en wat gebeurt er als ik meer gebruik. gr Roland

Voor sommige mouten kun je wel mer gebruiken 9chocolademout kan minstens tot 20%  :brouwen:  dit betekend 20% van je totale moutstort  :brouwen:  alle basismouten kunnen tot 100% gebruikt worden
2
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Mout
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 22:27 »
Trek je niet te veel aan de aanbevolen percentages. Onlangs heb ik bij Hans een bier gedronken met heel veel caramunich mout. Dat was heel goed te drinken. Ook Ingo heeft soortgelijke ervaringen.
Ja dat bier was eigenlijk een vergissing. caramunich gebruikt terwijl ik dacht Munich gekocht te hebben. maar inderdaad speel eens met de hoeveelheden buiten de normale grenzen. daar leer je veel van.
3
Brouwproces / Re: Meer liter uit kleine pannen
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 22:23 »
Maar wel veel meer schoonmaak werk!

nee hoor.... ^-^ :brouwen:
4
Algemeen / Re: Werken in een brouwerij? / Verslag bezoek Jacques 't Uiltje
« Laatste bericht door marc0871 Gepost op Vandaag om 22:23 »
Gereageerd.
Niet geschoten is altijd mis.
Zo vaak komt zo'n kans niet voorbij.
5
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Waterprofiel
« Laatste bericht door Twan84 Gepost op Vandaag om 22:20 »
Zou gewoon kraanwater dan ook zout moeten smaken? Nooit gemerkt dus dan betwijfel ik of ik het dan ga proeven als er bier van dat kraanwater gemaakt wordt.
6
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Benodigde hoeveelheid gist voor zwaar bier
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 22:15 »
Voor het berekenen van de hoeveelheid gist zijn diverse rekentools beschikbaar.

Zoek bijvoorbeeld naar Mr Malty of mrmalty.
7
Brouwproces / Infectie?
« Laatste bericht door Sasja Gepost op Vandaag om 22:14 »
Hey,

Ik ben dus voor het eerst echt iets goed aan het door laten gisten.
Een cider van appel, peer,  druiven en honing.

Ik heb alles zo schoon mogelijk geperst en de sappen daarna gepasturizeerd, in ijswater terug gekoeld.

Er zit een 'medium cider' gist op van de Brouwmarkt.
Het gisten ging de 1e 24u kei hard, flink wat schuim productie.
Zo veel dat er elke keer bruine schuim stap het waterslot uitkwam.
Het slot heb ik elke keer uit gespoeld met heet water en terug gestoken.

Ik ben nu alleen wel bang dat het ferment besmet is geraakt. Ik weet niet hoe en gezonde gisting er uit ziet.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1596457693746740&id=100001475737597

Help!
8
Stel je voor / Re: Hoi! Sasja nieuw
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 21:56 »
en probeer nu  een cider te maken van vruchten uit eigen tuin en honing.

En daarna bier ? want daar is dit forum voor  ;) :) :brouwen: :biersmile: :proost:
9
Brouwproces / Re: Smaakterschil tweede brouwsel (m44 ipv wlp041), mogelijk dialectyl?
« Laatste bericht door davyd Gepost op Vandaag om 21:46 »
Beide op 18c gestart en op laten lopen naar 19,5. Hergisten op 22-25c
Start SG van 1,077 & 1,052
Niet echt indicatief voor hogere alcoholen...
10
Brouwproces / Re: Smaakterschil tweede brouwsel (m44 ipv wlp041), mogelijk dialectyl?
« Laatste bericht door Martijn0172 Gepost op Vandaag om 21:44 »
Beide op 18c gestart en op laten lopen naar 19,5. Hergisten op 22-25c
Start SG van 1,077 & 1,052
Pagina's: [1] 2 3 ... 10