Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: Geen koolzuur in bier
« Laatste bericht door Berend Postema Gepost op Vandaag om 03:38 »
Als je morgen naar beilen rijden wilt heb je alvast een (nieuwe)stc-1000. Scheeld je 30 dagen wachten. Doe je mij die van jou als hij binnen is.
2
Grondstoffen / Re: Basisgrondstoffen in huis hebben
« Laatste bericht door Roodwang Gepost op Vandaag om 00:26 »
hier ook pils/pale (per 25kg). diverse cara, munich, choco en zo per 5 kg.  Altijd wel meerdere soorten korrels in de vriezer.
3
Grondstoffen / Re: Basisgrondstoffen in huis hebben
« Laatste bericht door seed7 Gepost op Vandaag om 00:19 »
Koop inderdaad gewoon groot in, twee a drie basismouten per zak, speciaalmouten per 5 kg. Twee drie zakjes van handige korrelgisten in de vriezer en een aantal potten met slurries in de koelkast. Hoppen per 100g om te testen en mijn favorieten per 500g in de vriezer. Speciale gisten als ze er zijn een pak of twee drie.
De enige 'grote' inkoop (5kg 5 jaar geleden) die maar niet op komt is Special-B.

Ingo
4
Brouwproces / Re: Geen koolzuur in bier
« Laatste bericht door Easywoods Gepost op Vandaag om 00:14 »
Ben al wat naar mogelijkheden aan het kijken :)
STC-1000 is onderweg, koelkastje is geregeld, dus de eerste stappen zijn gezet :)

En als je je gistkast liever gebruikt om je gistvat in te zetten zet je je gebottelde flessen gewoon in een kuip met water en een aquarium verwarming die je instelt op 25 graden....... dat is ook goed genoeg voor hergisting op de fles  :proost:
5
Grondstoffen / Re: Basisgrondstoffen in huis hebben
« Laatste bericht door RobW Gepost op Gisteren om 23:55 »
Pils per 25 kg. Cara 120, special B en tarwe mout per 5kg. Altijd een zakje korrel in de koelkast voor spontane brouwdagen. Gist hergebruik ik een keer of 3 en die koop ik in naar behoefte. Aangebroken hop vacuŁm in de vriezer. Blijft lang goed zo.

Zit eigenlijk nooit zonder grondstoffen.
6
Apparatuur / Re: Arsegan easybrew 30
« Laatste bericht door Edwin den Braber Gepost op Gisteren om 23:50 »
Antwoord op bovenstaande vragen.

- zwart aangekoekt ter grote van halve maan in het midden van de bodemplaat
- gemaischt op 1800 watt 50 / 60 / 70 / 74. Het verhogen van de temp niet op vol vermogen gedaan. Ook op 1800/1900.
- Gekookt op 2000 watt.
- Ik krijg het echt niet schoon met vaatwastablet en pompen.
- pomp klein beetje open gedaan, omdat ik juist niet wilde dat het onder het filter droog kwam te staan. Ook om dat te voorkomen heb ik om de 10 min geroerd.


mijn Weizen ( pakket Arsegan 20L ) is donkerder dan zou moeten, maar ruikt niet aangebrand en heeft beoogde begin SG van 1056. Gisting nu actief. Bier komt denk ik wel goed, maar de bodemplaat moet vervangen worden.

Morgen maar Brouwmarkt bellen.

Alvast dank voor alle ( nog komende ) reacties.

Edwin


7
Ik heb me ook ingeschreven. Waarom is facebook verplicht, ik gebruik het niet.

Ben benieuwd, klinkt als een leuk festval.
8
Discussie over recepten / Re: Boekweit / Bramling Cross
« Laatste bericht door Traploper Gepost op Gisteren om 22:28 »


Hoe ervaar je de frisse zurigheid van Bramling Cross in combinatie met de body en nootachtige smaken van de boekweit en haver?

Ze vullen elkaar mooi aan. De nootachtige smaak had wat meer naar voren mogen komen, maar de vettigheid en de zurigheid van de hop houden elkaar mooi in balans.

Mooie hop trouwens, heerlijk aroma.
9
Ingeschreven
10
Apparatuur / Re: Arsegan easybrew 30
« Laatste bericht door stiaanke Gepost op Gisteren om 21:49 »


Maar nu is het weer raak, weer flink aangekoekt.
Ik heb er vandaag echt op gelet dat er niets uit de filterkuip op de bodemplaat komt en heb op max 2000 Watt gekookt.


Op welk vermogen maish je en verwarm je in de stappen naar de volgende maishtemperaturen?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10