Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: Hoofdgisting duurt al 12 dagen. Ingrijpen of niet?
« Laatste bericht door Jeukstaardt Gepost op Vandaag om 01:10 »
De hoofdgisting is ruimschoots voorbij. Je bier staat nu na te gisten. Doordat de temperatuur omhoog gaat krijgt de gist het weer wat beter naar zijn zin en zal wellicht nog wat suikers gaan opsnoepen de komende tijd. Je SG zal nog wel iets kunnen gaan zakken hierdoor.
Ik zou helemaal niets doen nu en geduldig afwachten. Kijk alleen of je het bier iets warmer kunt houden de komende week en meet volgende week nog een keer. Als het SG dan nog steeds 1,018 is zou je kunnen bottelen, is het SG gezakt, weer een paar dagen wachten en opnieuw meten. 3 dagen onveranderd SG kun je normaal gesproken bottelen.

Voor wat betreft de drooghop, die voeg ik meestal toe vlak na de hoofdgisting, maar ik heb het ook wel eens 3 dagen voor het bottelen toegevoegd. Er staan hele topics volgeschreven hierover. Er zijn wat recente posts geweest over drooghoppen en de invloed daarvan op de bitterheid/aroma van je bier.
Gebruik de tags en de zoekfunctie en je hebt voor de hele avond voldoende leesvoer :)
Nog even voor mijn beeldvorming: die 100g drooghop Wakatu is erin gegaan op 19-4? En ligt die er nog steeds in?
2
Discussie over recepten / Re: My first IPA
« Laatste bericht door Roelof Gepost op Vandaag om 00:12 »
Suiker er uit. Het is geen DIPA.
Mee eens en 100% Pale ale mout (Maris Otter)
3
Discussie over recepten / Re: My first IPA
« Laatste bericht door foz Gepost op Vandaag om 00:04 »
Suiker er uit. Het is geen DIPA.
4
Discussie over recepten / Re: Blond biertje, eerste eigen recept!
« Laatste bericht door Jeukstaardt Gepost op Gisteren om 23:59 »
Vooral de beslagdikte, nog ruimte genoeg in de ketel!

Zou ik doen. Gewoon iets meer maischwater pakken en dat van je spoelwatervolume afhalen. Zo'n 3,5 l/kg zou ik aanhouden.

Heb ik genoeg aromahop toegevoegd voor een redelijk aanwezige hop toon?

Je zou nog eens dezelfde hoeveelheid bij vlamuit kunnen geven of in de whirlpool.
Maar ik ben dan ook een liefhebber van stevig gehopt bier :)

Succes en veel plezier met brouwen!
5
Brouwproces / Re: Hoofdgisting duurt al 12 dagen. Ingrijpen of niet?
« Laatste bericht door Roelof Gepost op Gisteren om 23:58 »
Hoi Lupulus.
Je zit overal op het randje.
US-05 heeft een vergistings temperatuur van 15 tot 24 graden, jij zat op 15 graden
Hoeveelheid gist adviseert Mr Malty 1,2 zakjes, jij heb er 1 gebruikt. http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
Je moet zeker geen nieuwe giststarter maken, want hij gist nog.
Gewoon nog even de tijd geven. En voor de toekomst, probeer een koelkast met een STC 1000 op de kop te tikken, je bier gaat met sprongen vooruit.
6
Discussie over recepten / Re: My first IPA
« Laatste bericht door Knobby Gepost op Gisteren om 23:46 »
en de Cascade laten zoals hij is of ook verdubbelen?
Die ook ja, maar das mijn smaak. Ben een echte hophead. :pan:
7
Discussie over recepten / Re: My first IPA
« Laatste bericht door ir. Auditor Gepost op Gisteren om 23:44 »
Simcoe is heel mooi als dry hop. Echt heerlijk aroma. Ik zou zelf het dry hop gewicht verdubbelen
en de Cascade laten zoals hij is of ook verdubbelen?
8
Discussie over recepten / Re: My first IPA
« Laatste bericht door Knobby Gepost op Gisteren om 23:43 »
Zit nog een beetje met mijn hop te twijfelen.
Weet niet of ik de simceo ook zal gebruiken voor het koudhoppen

Daarnaast weet ik de pilsmout nog niet zeker, die heb ik er eigenlijk gewoon puur optisch bij gedaan omdat ik van licht gekleurde bieren hou, maar zo veel lichter wordt het er niet van.
Simcoe is heel mooi als dry hop. Echt heerlijk aroma. Ik zou zelf het dry hop gewicht verdubbelen
9
Discussie over recepten / Re: My first IPA
« Laatste bericht door ir. Auditor Gepost op Gisteren om 23:31 »
Als je een lichtgekleurde Pale-ale wilt kan je 100% Pale-alemout gebruiken. ;)
Maar het beetje extra body van de cara lijkt me ook wel weer prettig.
10
Discussie over recepten / Re: My first IPA
« Laatste bericht door Oxhead Gepost op Gisteren om 23:25 »
Als je een lichtgekleurde Pale-ale wilt kan je 100% Pale-alemout gebruiken. ;)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10