Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Apparatuur / Re: Flessen stopjes?
« Laatste bericht door BrouwMark Gepost op Vandaag om 01:12 »
Waterloze 'water' sloten verkopen ze ook bij Brouwmarkt:

https://www.Brouwmarkt.nl/sterilock-waterslot-incl-2-capsules-1-st.html

Ik gebruikte ze wel eens bij het kefir- maken, werkt prima.

Misschien zijn je dopjes wel een soort oer-vacuvin, Jedoka, dat zou ook best kunnen zit ik me net te bedenken...

Mark.
2
Prikbord / Re: Brouwketel Blichmann 32 liter compleet -herverkoop
« Laatste bericht door davyd Gepost op Vandaag om 01:00 »
Heb vorige week de Blichmann van Tuur gekocht, maar ten gevolge van het feit dat mijn totemnaam Impulsieve Impala is ben ik wat te vroeg geweest: bij een tweede overweging heb ik beslist om inductie te gaan gebruiken, dus ik verkoop hem weer. Zelfde prijs.

Blichmann brouwketel 32 liter (8,5 gallon) Prijs € 200,-
Compleet met temperatuurmeter en kraan.

Foto bij post van Tuur.


Nog eens herhalen: Blichmann brouwketel. Foto's hier: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,35344.msg533975.html#msg533975
Voor de snelle beslisser doe ik er nog 25 eurietjes af. De trage beslisser beslist wellicht sowieso niet.
3
Apparatuur / Re: Klimaatkastbouwen
« Laatste bericht door Huibie Gepost op Gisteren om 23:54 »
Hey,

Het hout ga ik zeer goed schilderen. Heb ook hardhout triplex gebruikt.
Zit nog te twijfelen of ik nog aluminium op maat laat maken voor op de bodem.

Iemand nog tips met verf?

greetings
4
Discussie over recepten / Re: Maischschema voor een Dubbel
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 23:22 »
Ik kan maar geen juist maischschema verzinnen.

je moet niet te moeilijk denken over een maischema of 2 staps of 1 staps  en de tijden....ach daar wordt je bier echt niet zo heel anders van....maischen is gewoon versuikeren..... :brouwen:
5
Aankondigen gebeurtenissen / Re: Brouwen voor forumtreffen april 2018
« Laatste bericht door TymonK Gepost op Gisteren om 23:17 »
De eerlijkste vergelijking krijg je als je optie 1 uitvoert. Je hebt dan exact dezelfde wort en verschillen in smaak kunnen niet door kleine variaties tijdens het brouwen veroorzaakt worden. Daarnaast zijn dan beide bieren even oud.

Als je geen ruimte hebt voor twee gistvaten in je gistkast kun je de vaten in een ruimte zetten waar het niet te koud is en de temperatuur redelijk gelijkmatig. Uiteraard horen de vaten bij elkaar te staan en moeten de omstandigheden gelijk zijn. Dus niet het ene vat tegen de verwarming en de andere niet.

Bij vergelijkende tests moeten alle parameters gelijk zijn met uitzondering van de parameter die je aan het testen bent.

Ik heb wel ruimte in de gistkast voor twee vaten, echter dan hetzelfde probleem als bij het plaatsen van beide vaten in één ruimte: ik verwacht dat de over-enter sneller en heftiger vergist en dus warmer wordt. Dat is een factor die ik liever zou uitsluiten.

Nog iemand suggesties voor het te kiezen hopschema?
6
Grondstoffen / Re: Welke hop is dit?
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 23:12 »
Saaz !!!  zonder enige twijfel !!!   :) :) :) :brouwen: :biersmile:
7
Discussie over recepten / Re: Maischschema voor een Dubbel
« Laatste bericht door Oxhead Gepost op Gisteren om 23:09 »
Eigenlijk geen. Heb pilsmout 60% en verder Amber 12% en overig tarwe, cara 120 en aroma 400
Wel aan te raden toch wat suiker erin te doen?
Een volmoutbier met een sg van 1070 vergist met T-58 zal een vol dik bier opleveren. Als dit je doel is prima.
Om meer richting een dubbel te gaan zou ikzelf 10% bruine kandijsuiker gebruiken ten koste van de pilsmout.
8
Grondstoffen / Welke hop is dit?
« Laatste bericht door Sjoerd Gepost op Gisteren om 23:09 »
Besten, ik heb vorig jaar wilde hop gebruikt, had een heel fijn aroma, nu probeer ik op uiterlijk de dichtstbijzijnde commerciële hop te vinden. Ik denk aan east kent Goldings, maar mogelijk dat iemand scherper kan zeggen op welke hop deze bloemen lijken, alvast bedankt!

9
Discussie over recepten / Re: Abbé Huit
« Laatste bericht door Brouwers Gepost op Gisteren om 22:33 »
Er wordt vaak beweerd dat het de originele Westvleterengist zou zijn. Daarom de stille hoop
St Bernardus maakt gebruik van een bottelgist wat ik her en der lees. Je zou misschien Orangeloo voor een flesje van zijn Westvleteren kloon kunnen vragen, die heeft de originele Westvleteren (St Bernardus) gist nog van de Zeeuwse gistbank
10
Discussie over recepten / Re: Maischschema voor een Dubbel
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:22 »
Mijn duit in het zakje.

25 minuten 68 ºC
15 minuten 73 ºC


En verder vooral een geschikte gist gebruiken die veel esters aanmaakt, weinig gists enten en op een wat hogere temperatuur vergisten. Gist en gisting hebben een veel meer grotere invloed op de beleving van een zoetige smaak dan een maischschema. Onvergistbare suikers hebben nu eenmaal een lage zoetkracht.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10