Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Discussie over recepten / Re: Sint Bernardus 12
« Laatste bericht door bolks Gepost op Vandaag om 20:02 »
St Bernardus filtert zijn bieren tegenwoordig....
2
Brouwproces / Re: aangebrand tijdens maischen
« Laatste bericht door DenMaarten Gepost op Vandaag om 19:49 »
Hmmm, belooft niet veel goeds, wel erg jammer als ik 25 liter weg kan mikken. Zit nog best wel wat werk aan om hem in de fles te krijgen, vraag is nu of dat de moeite nog is.

Ik zou hem nu zeker nog niet weggooien. Dat kan altijd later ook nog.

Vlak voor het bottelen eens goed proeven en dan besluiten wat je er mee gaat doen. Zo zou ik het aanpakken
3
Apparatuur / Re: Thuistap THE SUB
« Laatste bericht door DenMaarten Gepost op Vandaag om 19:46 »
Ik ben het, voor deze keer, volledig eens met Oscar.
Dit is een beertender op z'n kant. waarschijnlijk gekoeld met een peltier koeler.
Ik heb alles geprobeerd van 5 liter tapvaatjes, tot drukvaten met een 30 grams CO2 cylinder en van perfect draft tot beertender maar ik had gewoon meteen de Lindr droogkoeler moeten kopen. Bij onverwacht bezoek zet je hem aan en binnen vijf minuten tap je ijskoud bier. (bier en dus geen schuim zoals in het filmpje)

Zet je de Lindr aangesloten en met bier in de leidingen gewoon tussentijds uit? Ik laat hem meestal aangesloten en op de stroom staan, maar dan hoor je hem af en toe koelen. Eigenlijk best sonde van de stroom als je hem een week of zo niet gebruikt bedenk ik me nu...
4
Apparatuur / Re: Thuistap THE SUB
« Laatste bericht door BrouwMout.nl Gepost op Vandaag om 19:38 »
Al die commerciŽle thuistap systemen zijn allemaal naatje... Als je je eigen bier wilt thuis tappen, koop je een klein lindr tapje met een cornelius keg en een koolzuur fles :-)  en dan dan kun je je eigen bier perfect tappen en je fustjes kun je prima reinigen en weer vullen.... :brouwen: :biersmile:

Ik ben het, voor deze keer, volledig eens met Oscar.
Dit is een beertender op z'n kant. waarschijnlijk gekoeld met een peltier koeler.
Ik heb alles geprobeerd van 5 liter tapvaatjes, tot drukvaten met een 30 grams CO2 cylinder en van perfect draft tot beertender maar ik had gewoon meteen de Lindr droogkoeler moeten kopen. Bij onverwacht bezoek zet je hem aan en binnen vijf minuten tap je ijskoud bier. (bier en dus geen schuim zoals in het filmpje)
5
Brouwproces / Er drijft iets vreemds in mijn bier
« Laatste bericht door Erik165 Gepost op Vandaag om 19:18 »
Hallo hobbybrouwers,

Ik ben een aantal weken geleden begonnen aan mijn eerste brouwsel. Alles verliep goed tot dat ik nu tegen iets geks aan loop.

Twee weken geleden heb ik mijn bier gebotteld en vervolgens weer op kamertemperatuur weg gezet. Maar kijk ik nu in de fles dan lijkt het alsof en minuscule dingetjes in drijven (lijken wel mini haartjes). Het zit in alle flesjes, maar bij sommige meer dan bij andere. Hieronder een foto:



Heeft iemand enig idee wat dit is? Het lijkt naar mijn idee niet op schimmel want dat zijn normaal vlokken maar wat het dan wel is is mij een raadsel.

Ik heb het brouwpakket "Tripel mini moutpakket" gebruikt van dewijkgaard.nl

http://www.dewijkgaard.nl/brouwpakketten-mini-startpakketten-bier-brouwen-uitbreiding-mini-moutpakketten_1214/tripel-mini-moutpakket_6683.html
6
Discussie over recepten / Re: Sint Bernardus 12
« Laatste bericht door Sander_G Gepost op Vandaag om 19:14 »
Nog een vraagje over gist: kan ik ook opkweken uit een Sint Bernardus Abt flesje? Of moet dit een Prior zijn?
7
Brouwproces / Re: aangebrand tijdens maischen
« Laatste bericht door Sjoerd Gepost op Vandaag om 19:13 »
Hmmm, belooft niet veel goeds, wel erg jammer als ik 25 liter weg kan mikken. Zit nog best wel wat werk aan om hem in de fles te krijgen, vraag is nu of dat de moeite nog is.
8
Apparatuur / Re: Thuistap THE SUB
« Laatste bericht door JanEric Gepost op Vandaag om 18:23 »
En wat nou als bier lover, helemaal geen bier lover is maar een gewiekste marketeer!!
Dan trappen we er hier weer allemaal met open ogen en onze grote poten in.
Gisteren aangemeld en meteen vragen stellen over een nieuwe thuistap.
Of is het gewoon een goedkope manier om zijn blog of instagram of hoe het ook heet onder de aandacht te brengen.
 :weetniet: :( :-\
Dat dacht ik ook al. Eerste post van hem/haar zonder zich voor te stellen o.i.d.
9
Apparatuur / Re: Bouwen iSpindel op basis van een bouwpakket
« Laatste bericht door Grooviee Gepost op Vandaag om 18:06 »
Goed nieuws!

Ondertussen levert 3D mechatronics totaalpakketten met alle onderdelen die nodig zijn om een iSpindel te bouwen!

Er zit ook een printplaat bij, dus je hoeft niet meer zelf draadbruggen te solderen.

De soldeerskills die nodig zijn voor dit pakket zijn dan ook voor beginners met simpel gereedschap te doen.

Hier te bestellen:
http://www.3d-mechatronics.de/en/ispindel-diy-set_151.html

Kosten zijn 47,45 euro.  ex. verzendkosten



De PCB is ook los te krijgen via https://pcbs.io/share/8gbKR mocht je niet het hele pakket willen kopen.
10
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Bier wordt zuur in de fles
« Laatste bericht door Knobby Gepost op Vandaag om 18:03 »
Klinkt als een infectie met Bret.
Star San werkt daar minder op. Chemipro Caustic of dunne bleek is effectiever, maar je moet het wel goed uitspoelen.
En enzybrew, werkt dat ook?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10