Pagina's:
Actions
  • #876 door Martijn0172 Gepost op 28 Feb 2017
  • Leuk (en leerzaam) om naar te kijken. Ik ben erg benieuwd naar de uiteindelijke kleur (en smaak :D)
  • #877 door JamMasterJustin Gepost op 28 Feb 2017
  • Oscar, leuke aflevering weer! Maar zeg je nu op 't begin dat je op huisnummer 27 moet zijn om vervolgens bij nummer 25 aan te bellen? Of hoor ik 't verkeerd? :D
  • #878 door Oscar Gepost op 28 Feb 2017
  • Of hoor ik 't verkeerd? :D

    Dat hoor je verkeerd.... :)
  • #879 door Ronnie Gepost op 28 Feb 2017
  • ... maar wat mij opvalt is de manier waarop men met de veiligheid omgaat...

    Zoals Oscar zegt "'t is een afspiegeling van vele beginnende brouwers...;-) " da's iets dat moet groeien, men heeft het voornaamste in huis om te brouwen en hopsa... aan de slag, zo zijn we (bijna) allemaal begonnen  :)
  • #880 door joenedu Gepost op 28 Feb 2017
  • Leuke aflevering weer! Altijd gaaf om te zien hoe anderen brouwen. Hulde.
  • #881 door seed7 Gepost op 28 Feb 2017
  • Veiligheid, ja, dat is wel een thema, niet alleen in dit filmpje, waar duidelijk ge´mproviseerd werd, maar in het algemeen. Vaak heel simpele dingen, een volle pan til je nooit. Daar zijn de handvatten niet voor gemaakt en toch doet "iedereen" het.

    Recent heb ik voor mijn brouwerij bezoek gehad van de gemeentelijke veiligheid- en milieu-man, dan komen er toch wel interessante dingen naar boven. Plaatsing van de CO2 meter bijvoorbeeld, bij de half-open gistingskuipen of bij het pakket CO2 flessen? Welke hoogte, waar moeten de melders zitten etc. Tijdens de koffie aan de keukentafel wees hij me op de tap, "daar zou ik een kleinere CO2 fles bij zetten", want inderdaad als het een cafe was geweest had er ook een CO2 meter moeten zitten, thuis doe je dat niet ...

    Ingo
  • #882 door Roelof Gepost op 01 Mar 2017
  • Veiligheid, ja, dat is wel een thema, niet alleen in dit filmpje, waar duidelijk ge´mproviseerd werd, maar in het algemeen. Vaak heel simpele dingen, een volle pan til je nooit. Daar zijn de handvatten niet voor gemaakt en toch doet "iedereen" het.


    Ingo

    Ik heb een Menno pan 50 liter en daar gaat 12 kilo mout en 36 liter water in, dus behoorlijk vol. Ik ga er van uit dat er een veiligheidsmarge ingebouwd wordt bij zo'n pan. Dat bijvoorbeeld een 50 liter pan getest wordt op het gewicht van 70 liter.
  • #883 door Sint Maarten Gepost op 19 Apr 2017
  • Ik heb een Menno pan 50 liter en daar gaat 12 kilo mout en 36 liter water in, dus behoorlijk vol. Ik ga er van uit dat er een veiligheidsmarge ingebouwd wordt bij zo'n pan. Dat bijvoorbeeld een 50 liter pan getest wordt op het gewicht van 70 liter.

    Ga hier maar niet vanuit.
  • #884 door Herman Gepost op 20 Apr 2017
  • Ik heb een Menno pan 50 liter en daar gaat 12 kilo mout en 36 liter water in, dus behoorlijk vol. Ik ga er van uit dat er een veiligheidsmarge ingebouwd wordt bij zo'n pan. Dat bijvoorbeeld een 50 liter pan getest wordt op het gewicht van 70 liter.
    Daar zijn pompen voor uitgevonden, tillen? Mwah, rugklachten of brandwonden of... nee. Pompen is echt aan te raden, veel makkelijker en veiliger.
  • #885 door Roelof Gepost op 20 Apr 2017
  • De fabrikant geeft geen garantie op de handvatten, maar Menno heeft nog nooit een pan terug gekregen. Hij kent, daarin tegen, wel 4 jongens, die samen brouwen in een 100 liter pan en deze wordt ook aan de handvatten opgetild. Pompen vind ik niks, ik roer liever in mijn beslag. en tillen doe ik met een takel.  ;D
  • #886 door Herman Gepost op 20 Apr 2017
  • Pompen hoeft roeren niet uit te sluiten :)
  • #887 door Oscar Gepost op 21 Apr 2017
  • Ipv pompen kun je ook hevelen... :brouwen:
  • #888 door Roelof Gepost op 21 Apr 2017
  • Ipv pompen kun je ook hevelen..... :brouwen:
    Dan zal de maischpan toch omhoog moeten, tillen (takelen) dus.  :D
  • #889 door bierfan Gepost op 21 Apr 2017
  • Of hoog beginnen met maischen.
Pagina's:
Actions