Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Zuster Agatha  (gelezen 10498 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.340
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Zuster Agatha
« Reactie #50 Gepost op: 30-11-2016 13:31 u »
Northern brewer, kooktijd 90 min, IBU bijdrage 25
Hallertau Hersbrücker of Mittelfrüh, kooktijd 30 min, IBU bijdrage 5

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Hay

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.006
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Zuster Agatha
« Reactie #51 Gepost op: 09-12-2016 14:08 u »
Volgende week word de stiefzuster gebrouwen.
Ik heb alles binnen nu nog ff een dag vrij plannen.
En de echte zuster is ook binnen samen met een paar familieleden.


Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 272
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Zuster Agatha
« Reactie #52 Gepost op: 09-12-2016 15:54 u »
Hay, post je recept hier eens, dan ga ik hem ook brouwen.

Offline Hay

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.006
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Zuster Agatha
« Reactie #53 Gepost op: 09-12-2016 16:55 u »
Ben vanavond laat pas weer thuis maar ik heb het recept aangehouden zoals op de eerste pagina van dit topic.
Zoals neergezet door Henielma plus de 0.6% chocomout die Mo zelf aangeeft.
Ik werk niet met BrouwHulp of zo en dan moet ik het daar weer in gaan zetten.
Maar kijk maar is het staat er allemaal.

Offline Eric v B

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.764
  • Land: nl
  • Et hätt noch emmer joot jejange.
Re: Zuster Agatha
« Reactie #54 Gepost op: 09-12-2016 18:03 u »
Dan zou dit hem ongeveer moeten zijn:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk134
Naam receptZuster Agatha Kloon
Brouwdatum09-12-2016
BiertypeQuadrupel
Volume15,0
Begin SG1,080 SG
Eind SG1,018 SG
Schijnbare vergistingsgraad77,5%
Alcoholgehalte8,1 vol.%
Berekende kleur (Morey)49 EBC
Berekende bitterheid (Rager)28 IBU
Brouwzaalrendement74,7 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
18,00 lVenlo water.
7,60 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
49 mg/l5 mg/l9 mg/l60 mg/l15 mg/l23 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,950 kgPilsmoutDingemans3 EBC74,7 %
0,360 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC6,8 %
0,310 kgSpecial BDingemans350 EBC5,9 %
0,030 kgCarafa Special IWeyermann900 EBC0,6 %
0,640 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC12,1 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust60,0 °C1 min.35 min.3,9 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.25 min.3,9 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.3,9 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
29,0 gNorthern Brewerbellen5,6%75 min.23,9 IBU
17,0 gHallertau Hersbrucker bellen2,5%30 min.4,5 IBU


Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
2,00 gWyeast gistvoedinganderskoken


Gist
HoeveelheidNaamType
22,0 gNottingham (-)bovengist



Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 272
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Zuster Agatha
« Reactie #55 Gepost op: 10-12-2016 13:12 u »
De originele Zuster heeft wel ca. 10% alcohol, het recept geeft 8,1% aan?

Offline Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 772
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
Re: Zuster Agatha
« Reactie #56 Gepost op: 10-12-2016 13:30 u »
Het eind SG zal ook eerder 1010 dan 1018 zijn.

Offline Hay

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.006
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Zuster Agatha
« Reactie #57 Gepost op: 08-01-2017 19:06 u »
Dinsdag heb ik deze gebrouwen begin sg was 1082.
Vandaag zat het sg na een heftige vergisting al op 1012 en heb ik overgeveld.
Wat mij opviel met proeven en dat is ook logisch met deze gistkeuze dat je totaal geen gistprofiel/smaak aan het bier hebt.
Normaal bij Belgische bieren verwacht je een sterk gistprofiel.

Tags: