Pagina's:
Actions
  • #26 door Lange Möpper Gepost op 14 Nov 2017
  • Ik heb de kastanjes in de schil gedroogd, in de oven bij een graad of 140, daarna gepeld en in brokjes gehakt. Vervolgens een deel geroosterd bij een graad of 150-180, weet het niet meer exact. Wel het geheel verstijfseld. Ik ben voor de kastanjes uitgegaan van een potentieel rendement van 70%. Het totale rendement van het brouwsel lag ook op 70%.

    Misschien is echt poffen en niet drogen van de kastanjes beter, ga ik dit jaar proberen,

    Ingo

    Hallo Ingo,

    Ik ga zaterdag aan de gang met de kastanjes.  Hoe kan ik deze invoeren in BrouwHulp? oid?

    Bedankt voor je antwoord.
  • #27 door tdp Gepost op 15 Nov 2017
  • Je kunt zelf grondstoffen toevoegen in BrouwHulp / BrouwVisie. BrouwVisie weet ik even niet uit mijn hoofd, BrouwHulp bij ik meen vergistbare ingrediënten. Je zult moeten 'gokken' wat de juiste waarden zijn, of even een zoektochtje doen op internet. (Zelf zou ik in deze 70% nemen daar Ingo dit ook gebruikt ;))
  • #28 door Dees Dubbel Gepost op 15 Nov 2017
  • ~40% gedroogde en deels geroosterde tamme kastanjes met de rest pale mout gaf bij mij een zeer subtiele kastanje smaak.

    Ingo

    Je bedoelt gewone pilsmout? Lijkt me wel wat. Dan komt de kastanjesmaak beter tot uiting? Mijn voorkeurbier is sowieso al hoppig; Bruin kastanjebier (met veel gebrande mout) spreekt me daarom minder aan, maar proefnotities van beiden, blond en bruin, zouden in ieder geval welkom zijn.
Pagina's:
Actions