ONK 06 A2 Kolsch - Rob Meijer

Gestart door Schuimpie, 13-06-2007 23:02 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Schuimpie

Hier dan eindelijk een antwoord van een prijswinnaar uit Arnhem:

ONK 2006 A 2 Kolsch

A ProMash Recipe Report

Recipe Specifics
-----------------------------------------------------------------------------
Batch Size (L):          20.00    Wort Size (L):     20.00
Total Grain (kg):         4.00
Anticipated begin SG:          1.047    Plato:             11.57
Anticipated SRM:           3.2
Anticipated IBU:          33.9
Brewhouse Efficiency:       75 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name                          Origin        Potential SRM
-------------------------------------------------------------------------------
 80.0     3.20 kg.  Pils mout                     België         1.037      3
 20.0     0.80 kg.  Tarwe mout                 België         1.038      2

Hops
   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-------------------------------------------------------------------------------
 20.00 g.     Brewer's Gold                Whole    7.00  23.0  90 min.
 10.00 g.     Saaz                               Pellet     6.00  10.9  90 min.

Yeast
------------------------------------------------------------------------------
België  Brewferm Bovengistend

Water Profile
-------------------------------------------------------------------------------
Profile:           Arnhem-Zuid

Calcium(Ca):             63.0 ppm
Magnesium(Mg):           7.5 ppm
Sodium(Na):              13.0 ppm
Sulfate(SO4):             0.0 ppm
Chloride(Cl):             0.0 ppm
biCarbonate(HCO3):     0.0 ppm

pH: 7.00

Notes
-----------------------------------------------------------------------------
Maischwater en spoelwater aangezuurd tot pH 5,3. Na het koken had ik 20ltr
wort met een SG van 1048. Gisting met Brewferm bovengistende korrelgist.
Gisting was na 2 dagen over (1014) daarna nog 5 dagen laten bezinken.
Gebotteld (1013) met 7 gram suiker per liter.
Brouwdatum 12-12-05 . Botteldatum 19-12-05. Keurdatum 20-05-06

Awards
-------------------------------------------------------------------------------
2e prijs ONK 2006 A klasse  Rob Meijer  88 punten

Johannes

Rob van harte met je prijs. Ik vind het verbazend om Brewferm korrelgist in het recept te zien. Ik krijg het maar zelden voor elkaar om met korrelgist fatsoenlijke bieren te brouwen. En dan gebruik ik ook nog gisten die beter worden geacht dan de Brewferm gisten.

Johannes

Ik ben niet meer scherp, dit is een recept van vorig jaar. Mijn felicitatie doelde eigenlijk op het algemeen kampioenschap. Maar ook hiervoor gefeliciteerd natuurlijk  :D

MO

Nu maar hopen dat Rob snel zijn pils recept plaatst. Ik ben er erg benieuwd naar.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.