ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn

Gestart door Edwin, 03-06-2007 20:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Edwin

Hé, dat is een verrassing!

Hierbij het bier waarmee ik eerste ben geworden in de klasse C. Het is de Blonde Tinus, waarover al eerder op dit forum is gediscussieerd.

Hierbij het recept:


Naam bier: Blonde Tinus
Biertype: Blond


==== Eigenschappen van het recept en het brouwsel =========================================================

Gepland volume: 26 liter
Geplande begindichtheid: 1062 g/l
Gemeten begindichtheid: 1063 g/l
Gemeten einddichtheid: 1013 g/l
Schijnbare vergistingsgraad: 79,4%
Brouwzaalrendement: 61,8%
Geplande kleur (Morey): 14 EBC
Geplande bitterheid (Tinseth): 17 IBU


==== Maischen =============================================================================================

Mout, graan en suikers
Mout/graan/suiker                    EBC      kg       %
Pilsmout 3                                 3    6,045    79,0
Munich mout 15                        16    0,995    13,0
CaraHell                                   22    0,612     8,0

Maischwater en maischschema
Graantemperatuur: 15,5

                      Temperaturen       Tijden                           Infusie of decoctie      Beslag-
Stap naam             begin   eind    opwarm  rust   stap type           temperatuur  volume (l)    dikte
beta-amylase           62     62        0         40    Infusie                         66       36,50         4,77
alfa-amylase            70     70        8         15    Directe verwarming         0       
afmaischen              75     75        5          5    Directe verwarming          0       


==== Filteren en spoelen ==================================================================================

Spoelwater:                   0,00 liter
Temperatuur spoelwater: 0,00°C
Filtertijd:                      0:55


==== Koken, hop en kruiden ================================================================================

Totale kooktijd: 75 minuten

Hop
Hopsoort                    %a    hoeveelheid (g)   kooktijd (min)   type         IBU
Saaz                         2,2            17,0           75              Hopbellen      3,1
Hallentau Perle            8,3            17,0           75              Pellets       13,0
Saaz                         2,2            10,0           10              Hopbellen      0,6


SG na koelen:          1063
Volume na koelen:      23 liter


==== Vergisting ===========================================================================================

Gist en giststarter
Gebruikte gist:               Wyeast Belgian Abbey 1214
Gistvorm:                      Vloeibaar
Gisttype:                       Bovengist
Giststarter gemaakt?:      Ja
Volume giststarter:         1,0 liter
Dichtheid giststarter:      1040 g/l
Starter belucht:             30 uur
Temperatuur giststarter: 19,0°C
Gistvoeding:                  Yeast-Fit
Hoeveelheid gistvoeding: 5,0 gram
Zinkgist:                     
Hoeveelheid zinkgist:    0 gram

Vergisting
Primaire vergisting 9 dagen bij 18°C, SG bij hevelen 1015.
Secundaire vergisting 12 dagen bij 8°C, SG bij bottelen 1013.


==== Bottelen =============================================================================================

Botteldatum: 22-2-2007
Bottelen met 7,2 g/l suiker
Temperatuur bij hergisting op fles: 15,0°C
Alcoholpercentage: 6,8vol.%

Edwin

Johannes

Edwin, Gefeliciteerd jongen! Nou is het wel dubbel jammer dat je er niet was.

Adrie

Gefeliciteerd, Edwin, we hebben je gemist. Mooie uitslag in klasse C, hè? Alle prijzen voor de bestuursleden van het MTG!

Edwin

Citaat van: Adrie op 03-06-2007  20:49 uAlle prijzen voor de bestuursleden van het MTG!

Nu zit ik gelukkig niet in het bestuur ;D. Maar dat we allemaal prijs hebben wil wel zeggen dat we natuurlijk een hele toffe club zijn!

Edwin

oranjeboombiertje

Gefeliciteerd Edwin, Leuk dat je nu je wat minder kan brouwen toch zo'n prijs hebt.

 :degroeten:
Wesley

Hopmans


Toppie Edje!  :hoera:

Jammer dat je er niet was.
Ik had nog een Geuze voor je meegenomen.
misschien op de MTG.

Nogmaals gefeliciteerd ouwe tijger.  :proost2:

 :degroeten:

gelfling

Edwin gefeliciteerd! Je hebt echt wat gemist, niet alleen de prijsuitreiking. En wij hebben jou gemist dit weekend. Volgend jaar beter!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.