ONK 06 A3 - Eusebius Weizen - De Vier Broeders

Gestart door Adrie, 31-05-2006 15:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie

Naam brouwer: De vier Broeders
Bron van het recept: eigen recept
Locatie op het forum waar discussie over het recept heeft plaatsgevonden: HIER

Naam brouwsel: Eusebius Weizen
Biertype: Weizen
Begin SG: 1048
Eind SG: 1008
Berekende kleur: 6 EBC
Berekende bitterheid: 12 EBU

Mout & suiker
1170 gram   56,0 %   Tarwemout   3 EBC
830 gram    40,0 %   Pilsmout    3 EBC
80 gram      8,3 %   Münichmout 15 EBC

Water
9,4 L maischwater
4,0 L spoelwater
Beslagdikte: 4,56 l/kg

Maischschema
10 min   44 gr C
15 min   50 gr C
30 min   60 gr C
30 min   70 gr C
5 min    78 gr C

Hop
8,33 gram   Hallertau Tradition   5,0% alfa   pellets   kooktijd 90 min

Kooktijd
Totale kooktijd wort: 90 min

Gist
Naam gist: Wyeast 1368 Weihenstephan vloeibare gist.
4 liter giststarter gemaakt voor 120 liter bier. Hier is 20 gram Fermaid-K en 1 gram Cervomyces (zinkgist) aan toe gevoegd. Vervolgens is de starter 24 uur continu belucht.

Vergistingstemperatuur en duur
Hoofdgisting 8 dagen bij 19 gr C
lagering 8 dagen bij 16 gr C

Bijzonderheden:
3e prijs klasse A bij het ONK 2006. Het bier scoorde 87 punten.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.