Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Geur van bier  (gelezen 360 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline NozemBier

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Geur van bier
« Gepost op: 06-10-2017 15:48 u »
Beste forumleden,

Wij hebben nu samen met een vriendengroep een paar keer gebrouwen en maken qua smaak best een prima biertje. Echter is de geur van ons bier niet te harden, heeft iemand tips om dit beter te doen? Wij brouwen met geschrote mouten, mocht dit een verschil maken met extractbrouwen.

Vriendelijke groet,

NozemBier

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline brouwerwaldonk

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 168
  • Land: be
  • VAW is mijn informatiebron
Re: Geur van Bier
« Reactie #1 Gepost op: 06-10-2017 16:09 u »
Op welk tijdstip van het gisten of lageren of na het bottelen heb je een slechte geur.
Kan je die omschrijven.
Met extractbrouwen zal dat niet anders zijn.

Offline NozemBier

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Geur van Bier
« Reactie #2 Gepost op: 06-10-2017 16:55 u »
Na het bottelen is de geur duidelijk slechter. Het is het best te omschrijven als een zurige geur.


Offline brouwerwaldonk

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 168
  • Land: be
  • VAW is mijn informatiebron
Re: Geur van Bier
« Reactie #3 Gepost op: 06-10-2017 17:11 u »
Een zurige geur duid op een infectie. Dus moet je dringend je bottel materiaal grondig reinigen en ontsmetten. Zitten er ergens in uw bottel materiaal of kranen dode hoeken waar bier kan achterblijven van de vorige keer. 

Offline lier

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 206
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Geur van Bier
« Reactie #4 Gepost op: 06-10-2017 20:49 u »
Heb ik ook in een van mijn eerste bieren gehad, ik hou het nog steeds op een infectie. Volgende keer wellicht nog hygienischer werken.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.398
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Geur van Bier
« Reactie #5 Gepost op: 06-10-2017 23:07 u »
Na het bottelen is de geur duidelijk slechter. Het is het best te omschrijven als een zurige geur.

Kan een volg zijn de vorming van acethaldehyde door de hergisting op de fles. Als het bier wat langer staat wordt dit minder.

Een infectie kan natuurlijk ook.

Tags: