Pagina's:
Actions
  • #1 door CJK Gepost op 06 Oct 2017
  • Hi,

    Ik wil een dubbelbock kastanje brouwen. Ik wil daar 1,5 kilogram kastanje op 20 liter verwerken.

    Kan iemand me aangeven wat de verstijfselingstemperatuur van kastanje is?

    Of waarom ik hoe de kastanjes meemaisch?

    Ik denk aan blenderen en vanaf start meemaischen.

    Wat zegt de wetenschap? De feiten?

    Wondering!

    Dit omdat ik vorig jaar een heerlijke dubbelbock kastanje heb gebrouwen maar ook graag wil weten wat de daadwerkelijke feiten zijn!

    Bvd,
    Cris
  • #2 door seed7 Gepost op 06 Oct 2017
  • In mijn aantekeningen staat ~66C maar zonder bron. Wetenschap is een ontdekkingsreis voor je zelf :) hier mooie artikelen als start met verwijzingen.: Characterization of Chestnut (Castanea sativa, Mill) Starch for Industrial Utilization en Starch characterization in seven raw, boiled and roasted chestnuts (Castanea sativa Mill.) cultivars from Portugal

    Vorig jaar heb ik de kastanjes gedroogd en versnipperd, verstijfseld en mee gemaischt. Dit jaar wil ik ze eerst poffen en dan verkruimelen, verstijfselen en maischen.

    Ingo
  • #3 door CJK Gepost op 07 Oct 2017
  • Bedankt. Dat helpt.
Pagina's:
Actions