Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: High gravity...hoe en wat?  (gelezen 317 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline TmyVer

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 12
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
High gravity...hoe en wat?
« Gepost op: 04-10-2017 11:44 u »
Ik had graag mijn aantal liter bier wat opgeschaald... Nu heb ik 2 opties:
Optie 1: grotere installatie kopen/maken
Optie 2: high gravity brouwen
Aangezien optie 1 (nog) niet aan de orde is blijft enkel optie 2 over.
Ik heb al wel één en ander over high gravity brouwen gelezen, maar ik had toch graag nog jullie mening gehoord en eventueel jullie ervaringen geweten...
Wat zijn de verhoudingen? Heb ergens gelezen om niet meer dan 20% water te gebruiken voor het verdunnen.
En wat zouden jullie doen? Ik dacht om een hoog SG te halen na het maischen om daarna door te spoelen tot het gewenste SG voor start koken. Of zouden jullie pas beginnen verdunnen na het koken?
Graag jullie mening.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Knobby

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 352
  • Land: nl
  • IBU-lid
Re: High gravity...hoe en wat?
« Reactie #1 Gepost op: 04-10-2017 12:05 u »
Ik had graag mijn aantal liter bier wat opgeschaald... Nu heb ik 2 opties:
Optie 1: grotere installatie kopen/maken
Optie 2: high gravity brouwen
Aangezien optie 1 (nog) niet aan de orde is blijft enkel optie 2 over.
Ik heb al wel één en ander over high gravity brouwen gelezen, maar ik had toch graag nog jullie mening gehoord en eventueel jullie ervaringen geweten...
Wat zijn de verhoudingen? Heb ergens gelezen om niet meer dan 20% water te gebruiken voor het verdunnen.
En wat zouden jullie doen? Ik dacht om een hoog SG te halen na het maischen om daarna door te spoelen tot het gewenste SG voor start koken. Of zouden jullie pas beginnen verdunnen na het koken?
Graag jullie mening.
Als je kookketel groot genoeg is zou ik gewoon extra spoelen. Das vooral met brouwsoftware makkelijk te berekenen.
Vergeet niet je spoelwater aan te zuren tot onder pH 6, anders loog je ongewenste stoffen uit je bostel.

Tags: