Pagina's:
Actions
  • #1 door Regato76 Gepost op 15 Sep 2017
  • Mijn tweede brouwsel wordt de "Blondie" van Brewferm. In de handleiding wordt aangeraden een Wyeast te gebruiken ipv de in het pakket geleverde (droge) gist.

    Nu heb ik dus de Wyeast besteld, maar op de verpakking staat dat één verpakking geschikt is voor 20 liter en tot maximaal begin SG 1060. In het recept staat echter dat het begin SG op 1064 ligt en ik moet spoelen tot 24 liter wort (kookt dus nog iets in).

    Wat nu? Is een verpakking Wyeast toch voldoende, moet ik een tweede verpakking (deels) toevoegen of kan ik eventueel wat van de meegeleverde droge gist als extra toevoegen. Die laatste optie verzin ik ter plekke; kan dat eigenlijk twee verschillende gisten gebruiken in een batch?

  • #2 door Rinse K Gepost op 16 Sep 2017
  • Zoek is op vergistingsgraad. Waarschijnlijk heeft je Wyeast een wat lagere vergistingsgraad. Als je met een hoog begin SG zo'n gist gebruikt eindig je vaker ook met een hoger eind-SG en zal je bier zoeter zijn en ook wat meer body hebben. Daarom zetten ze maximaal 1.060 SG erop.  Die 4 punten verschil hoef je je naar mijn mening niet echt zorgen over te maken en 1 pak zal ook voldoende zijn.

  • #3 door foz Gepost op 16 Sep 2017
  • Het beste kun je een giststarter maken van je Wyeast pak. De aanwijzing op het pak gaan uit van een relatief verse gist. Hier krijgen we meestal niet de meest verse pakken. Op de forum is veel informatie voor handen hoe een giststarter te maken.
Pagina's:
Actions