Pagina's:
Actions
  • #1 door Enos Gepost op 27 Aug 2017
  • Heeft iemand op dit forum enig idee welk hop soort dit is.
    Het groeit langs een landweggetje bij ons in het dorp, het leek me wel leuk om een plaatselijk biertje te brouwen met deze hop. Maar ja welk soort is het , wie heeft een idee.
    Als ik de bloem tussen  de vingers rol en knijp komt er een zeer zwakke hopgeur af licht heel licht citroen, of is het nog te vroeg om evt te oogsten.
    Zie foto's


  • #2 door EvdBroek Gepost op 27 Aug 2017
  • Zit er ook geel poeder in?
    Vermoedelijk is het wilde hop. Het is heel lastig om aan de hopbellen te zien welke soort het is.
    Je kunt een proefbrouwsel maken met deze hop als aromahop.
  • #3 door Enos Gepost op 27 Aug 2017
  • Zit er ook geel poeder in?
    Vermoedelijk is het wilde hop. Het is heel lastig om aan de hopbellen te zien welke soort het is.
    Je kunt een proef brouwsel maken met deze hop als aroma hop


    Heb hier een paar hopbellen doorgesneden, ja zeg het maar.
  • #4 door RienP Gepost op 27 Aug 2017
  • Er lijkt heel weinig lupiline in te zitten. Ik vraag me af of deze hop zoveel smaak en geur zal afgeven in het bier.
  • #5 door CeesM Gepost op 28 Aug 2017
  • Een bakkie hopthee er van trekken en proeven naar smaak en bitterheid.
  • #6 door Herman Gepost op 28 Aug 2017
  • Is nog niet rijp, nog even geduld. Verder is het een utopie om te denken dat je een hop alleen op uiterlijk kunt herkennen. Een zelfde hopplant in verschillende grond levert zelfs al smaak en aroma verschillen op, zo is gebleken uit analyse van de proefbrouwerij.
  • #7 door Jacques Gepost op 28 Aug 2017
  • Een zelfde hopplant in verschillende grond levert zelfs al smaak en aroma verschillen op, zo is gebleken uit analyse van de proefbrouwerij.


    Herman,

    Bedankt voor het delen van deze link. Altijd heel leerzaam dit soort presentaties.
  • #8 door Adbrouwt Gepost op 28 Aug 2017
  • Nog even geduld hebben tot er veel lupiline inzit en dan gewoon een kleine test batch brouwen met bitter en aroma hop dus 100% wilde hop
  • #9 door Enos Gepost op 28 Aug 2017
  • Nog even geduld hebben tot er veel lupiline inzit en dan gewoon een kleine test batch brouwen met bitter en aroma hop dus 100% wilde hop

    Ok  een maand wachten ongeveer
  • #10 door Oscar Gepost op 28 Aug 2017
  • Heeft iemand op dit forum enig idee welk hop soort dit is.

    Nee, niemand weet dat en via foto's is daar niet achter te komen... ;)   Je zult een analyse moeten doen om het ras te achterhalen. Daar kun je lang en breed over discussiŽren., maar zo is het...

     :brouwen:
  • #11 door ForBeerLovers Gepost op 13 Sep 2017
  • Beste brouwers! Ook ik heb 2 verschillende wilde hopplanten geoogst in ons dorp! Waarschijnlijk is mijn vraag al ooit gesteld, maar ik stel hem toch maar: bij een proefbatch, stel 10 liter hoeveel mout, aroma en bitterhop gebruik ik dan?
  • #12 door Martijn0172 Gepost op 13 Sep 2017
  • Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd. Ik heb wilde hop groeien in de straat en dacht er een blond of tripel biertje mee te brouwen. Mijn idee zegt dat je waarschijnlijk wat meer hop moet gebruiken dan de traditionele soorten en dat dan nog de uitkomst niet te voorspellen is. Benieuwd naar ervaringen.
  • #13 door EvdBroek Gepost op 13 Sep 2017
  • Beste brouwers ! Ook ik heb 2 verschillende wilde hopplanten ge oogst in ons dorp ! Waarschijnlijk is mijn vraag al ooit     gesteld maar ik stel hem toch maar : bij een proef batch , stel 10 liter hoeveel mout , aroma en bitterhop gebruik ik dan ?
    Brouw gewoon een blond bier en gebruik de onbekende hop als aroma hop. Niet als bitterhop dus!
  • #14 door breda82 Gepost op 13 Sep 2017
  • Ik heb hier een enorme hoeveelheid wilde hop groeien, paar bellen geplukt maar alleen grassig aroma en zaad, ik laat het maar lekker hangen denk ik.
  • #15 door ForBeerLovers Gepost op 13 Sep 2017
  • Brouw gewoon een blond bier en gebruik de onbekende hop als aroma hop. Niet als bitterhop dus!

    Bedankt voor de reactie, maar enig idee waarom niet alleen de wilde hop gebruiken en is het dan verstandig om bv 10% of meer wilde hop dan in het blonde recept te gebruiken of gewoon je recept aanhouden?
    Heeft iemand al eens geŽxperimenteerd met wilde hop of zijn er threads naar andere discussies?
  • #16 door Jacques Gepost op 13 Sep 2017
  • Met het gebruik van "wilde hop" is al heel wat keren geŽxperimenteerd.

    Het beste kun je zoektocht beginnen met de tags hop en [urlhttp://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?action=tags;tagid=68]hopteelt[/url].

    Met behulp van de zoekfunctie kun je ook zoeken. Heb ik net gedaan met de zoekwoorden:  "wilde hop" en alfazuur*
    Zo heb ik gevonden
    http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,24743.msg406982.html#msg406982
    http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,1681.msg17407.html#msg17407
    http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,18573.msg274049.html#msg274049
    http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,21071.msg315877.html#msg315877

    Met andere zoekstrings vind je andere zoekresultaten.
Pagina's:
Actions