Frisse blonde

Gestart door Enos, 21-08-2017 22:36 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Enos

Zou graag een keer een lekker blond biertje willen brouwen heb nu wel een recept, maar wil graag de mening van anderen.
Wat kan er beter of wat moet er veranderen , wat zijn jullie meningen.
Hoor het graag
 
 Naam recept    frisse blonde
 Biertype    Blond(e)
 Aantal liters    20
 Gewenst begin SG    1062(6,8 Vol% alc.)

 Kooktijd    75 Min.
 Berekende kleur    12 EBC
 Berekende bitterheid    34 EBU

Mout
 
 Pale ale mout, Maris otter    81,82%    4,318 kg    5 EBC
 Munich Malt Type 1              5,45%    0,288 kg    14 EBC
 Havermout (CM)              3,64%    0,192 kg    6 EBC
 Basterdsuiker (wit)              9,09%    0,480 kg    0 EBC

Hop
 Hopnaam    % Alfazuur    Massa    Kooktijd   
 Citra    12,60%    15 gr    0 Min.    0 EBU  koudhoppen
 Mosaic    11,70%    60 gr    0 Min.    0 EBU  koudhoppen
 Amarillo    8,90%    30 gr    0 Min.    0 EBU  koudhoppen
 Citra    12,60%    11 gr    15 Min.    14 EBU
 Citra    12,60%    11 gr    10 Min.    10 EBU
 Citra    12,60%    15 gr    5 Min.    8 EBU

Gist
 
 Gistsoort    1056 American

Maischschema
 Stap nr.    Temperatuur    Rusttijd    Maischdikte
 1    65°C    70 Min.    4,0 l/kg
 2    78°C    5 Min.    4,0 l/kg

Oxhead

Tja, gaat wel een lekkere ipa worden zo, maar geen blonde. ;)

Markiej87

Citaat van: Oxhead op 21-08-2017  22:57 uTja, gaat wel een lekkere ipa worden zo, maar geen blonde. ;)
Precies wat ik dacht!

Adbrouwt

Haver eruit en minder Amerikaanse hoppen erin. En eventueel pilsmout gebruiken daar wordt ie blonder van

mbroek

Minder suiker, en waarom basterd suiker? 5% max.

Wordt verder een prima BL(onde)IPA  zo.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.