Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Wyeast smackpack, waar zit 'ie?  (gelezen 1566 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.232
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Wyeast smackpack, waar zit 'ie?
« Reactie #25 Gepost op: 24-08-2017 20:10 u »
Zoals ik al schreef bolt de zak eigenlijk altijd al op voor ik ent.

In de korte tijd tussen activeren en opbollen kunnen er maar weinig nieuwe gistcellen gevormd worden. Vandaar dat je het net zo goed achterwege laten.
Het kapot slaan van de binnenzak heeft alleen maar zin als je de verpakking wat ouder is en je niet weet hoe vitaal de gist is. Het is is een controlemiddel. Wanneer je het een paar uur doet voor het enten kun je niet meer bijsturen.

Tags: