Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Opstarten van de vergisting  (gelezen 386 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bertje Bier

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 65
  • Land: 00
  • Better drunk than Trump. Drink Maleier
Opstarten van de vergisting
« Gepost op: 20-08-2017 14:36 u »
Vandaag heb ik voor mijn moeder wat appelsap met gist opgezet om wat cider voor haar te maken.
Hierbij valt het op dat de vergisting, na het toevoegen van de (gehydrateerde) gist, direct opstart.
Dat had ik vroeger bij het maken van vruchtenwijn en mijn eerste bieren ook met de welbekende bakkersgisten uit de supermarkt.

Later ben ik de speciale biergisten gaan gebruiken en vond het blijkbaar normaal dat het oppakken van de vergisting bij bier veel langer lijkt te duren.

Zijn de gisten die wij voor bier gebruiken inderdaad minder vitaal?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.645
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Opstarten van de vergisting
« Reactie #1 Gepost op: 20-08-2017 17:10 u »
In bakkersgist zit een grote omzet. De verpakkingen zijn wat jonger. Hoe jonger de gist des te sneller op opstarten gebeurt.

Tags: