Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?  (gelezen 2793 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline jpt

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 288
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #25 Gepost op: 02-09-2017 02:20 u »

Hoe bedoel je bij het bottelen?  Manier van toevoegen?

 :degroeten:

BLUB
Flesje afvullen met suiker, 2 korreltjes groene peper er bij, dopje er op, wachten, openen, korreltjes uit je bier vissen en proeven. Het werkt het beste met blond bier.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline BLUB

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 275
  • Land: nl
  • zonder BLUB geen bier!
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #26 Gepost op: 17-09-2017 16:08 u »
Ik heb het als volgt gedaan,

13 liter gewoon 2 weken nagisting/gelagerd.
8 gram Madame Jeanette voor 2 weken in 80 cc alcohol van 85%
Daarna samengevoegd en gebotteld.

14 liter (de voorste fles) 2 weken nagisting/gelagerd met 18 gram fijngesneden Madame Jeanette
Daarna gebotteld.





Vanavond voor het eerst even van beide proeven. :echtboos:

Als ik het overleef post ik hier wel het resultaat.

 :degroeten:

BLUB

Offline Mario72

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 126
  • Land: nl
  • Thuisbrouwerij De Gouwe Knakker
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #27 Gepost op: 17-09-2017 16:45 u »
Ben benieuwd. Ook naar het verschil in smaak. Proost :biersmile:

Offline tdp

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.836
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #28 Gepost op: 29-09-2017 11:59 u »

Vanavond voor het eerst even van beide proeven. :echtboos:

Als ik het overleef post ik hier wel het resultaat...

BLUB

Ik begin me nu wel zorgen te maken... ;)

Offline BLUB

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 275
  • Land: nl
  • zonder BLUB geen bier!
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #29 Gepost op: 01-10-2017 16:24 u »
Ik begin me nu wel zorgen te maken... ;)

Zo, na twee weken zijn we eindelijk uit coma  :nut: nee hoor, grapje  :biersmile:

De beide versies zijn uiteindelijk naar mijn smaak toch nog iets te pittig.
De versie waar de peper in de nagisting ging was het scherpst (te scherp)

De versie met de in alcohol geweekte peper geeft bij de eerste slok een tintelend gevoel
in de mond maar daarna wordt het duidelijk minder, toch wel een lekker biertje.

Ik ga hem zeker nog eens brouwen en dan met de helft aan peper in alcohol geweekt.  :brouwen:
En met echte chocolade erin.

 :degroeten:

BLUB

Offline tdp

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.836
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #30 Gepost op: 02-10-2017 10:37 u »
Haha, heel goed!

Offline brouwmus

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 722
  • Land: nl
  • 't hoeft niet op al is het lekker
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #31 Gepost op: 09-11-2017 13:37 u »
Ook ik heb dit bier mogen proberen:

Versie 2 (geweekt in alcohol): ging maar net. Het probleem is dat de peper een harde branderigheid in de keel geeft. Het overheerst echt.

Versie 1 (peper in de nagisting): echt over de top, ik heb het bier na 1 slok helaas weg moeten gooien.

Ik vraag me af of het misschien een idee is om het te mengen met pils, cola of 7-up? Dan wordt de hitte wat verdund en bij frisdrank is de zoete smaak van de bijmenging misschien gunstig?

Offline davyd

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 149
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #32 Gepost op: 09-11-2017 14:17 u »
De Eerste Bierwet van Davyd: een eerste bier met hete pepers is ALTIJD te heet.

Offline BLUB

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 275
  • Land: nl
  • zonder BLUB geen bier!
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #33 Gepost op: 09-11-2017 17:44 u »
Lol, we hebben het afgelopen zondag over gehad Mus, nou ik heb het geprobeerd!

Ik heb het gedaan met 1 flesje peperbier op 3 flesjes eigenbrouw blond en ik kan je zeggen, dat peperbier komt wel op  :proost:

Nieuw bier is geboren: Mixbier  :brouwen:

 :degroeten:

BLUB

Offline brouwmus

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 722
  • Land: nl
  • 't hoeft niet op al is het lekker
Re: Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?
« Reactie #34 Gepost op: 09-11-2017 22:14 u »
Kijk, gelukkig  :proost:

(Ik weet dat we het er zondag nog over hadden maar ik dacht, ik zet het hier ook even neer, dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan.)

Tags: