Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Vragen over gisten en klaren  (gelezen 322 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Robinvanb

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Vragen over gisten en klaren
« Gepost op: 14-08-2017 13:10 u »
Gisteren voor het eerst mogen proeven van mijn eerste brouwsel. Ik was erg tevreden over de smaak, maar aan de hand van het hele proces heb ik toch nog wat vragen.

1) Ik heb het bier (volgens het recept) laten nagisten op de fles. Is dat eigenlijk altijd nodig? En zo nee, hoe komt er dan CO2 in het bier?

2) Het viel mij op dat er behoorlijk wat sediment onderin de flesjes lag, het leek wel alsof het gist was. Hoe kan ik dit het beste voorkomen? Ik heb het bier na de hoofdgisting overgeheveld naar een mandfles en na 2 weken gebotteld.

Heel erg bedankt voor de hulp!

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Mthijs

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 168
  • Land: nl
  • ...daar kun je op brouwen
Re: Vragen over gisten en klaren
« Reactie #1 Gepost op: 14-08-2017 15:44 u »
Lees je een beetje meer in, dan vind je de antwoorden op je vragen en een zee aan informatie.
Zie hier: http://www.wiki-hobbybrouwen.nl/dokuwiki/doku.php
en hier de online brouwcursus voor beginners: http://www.hobbybrouwen.nl/brouwko2.html

Offline Robinvanb

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Vragen over gisten en klaren
« Reactie #2 Gepost op: 14-08-2017 15:59 u »
Dat is ook zo, ik ga me verder inlezen, dank je wel :)

Tags: