Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Gist vraag  (gelezen 271 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Mario72

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 124
  • Land: nl
  • Thuisbrouwerij De Gouwe Knakker
Gist vraag
« Gepost op: 10-08-2017 20:32 u »
Goedeavond brouwers,

Ik had het recept in mijn hoofd van een Belgische Strong Ale.
Alleen kreeg ik opeens het idee om iets ala Le Forte tripel te maken vanwege een recente vraag op dit forum.
Kan ik het recept maken zoals het is of of toch een andere gist gebruiken (Wyeast 1214 belgian ale, 1762 belgian abby, 3522 belgian ardennes of toch de 3787 trappist high gravity). Opkweek uit een origineel flesje is op het ogenblik geen optie.

Mogelijke andere op- en/of aanmerkingen zijn altijd welkom.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk20
Naam receptJerommeke
Brouwdatum25-05-2017
BierstijlTripel
Volume22,0 l
Begin SG1,091 SG
Berekende kleur (Morey)48 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)33 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
20,00 lWater uit Zutphen
11,55 lSpoelwater


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
6,00 kgPilsmoutDingemans3 EBC84,5 %
0,30 kgChocolademout ontbitterdDingemans800 EBC4,2 %
0,80 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC11,3 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
eerste63,0 °C1 min.40 min.3,2 l/kg
tweede72,0 °C1 min.30 min.3,2 l/kg
derde78,0 °C1 min.10 min.3,2 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
40,0 gSaazbellen3,3%60 min.13,1 IBU
30,0 gE.K. Goldingpellets5,7%15 min.9,3 IBU
20,0 gSaazbellen3,3%15 min.3,3 IBU
40,0 gE.K. Goldingpellets5,7%5 min.5,0 IBU
40,0 gSaazbellen3,3%5 min.2,6 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
2,0 l starterBelgian Strong Ale (1388)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting18,0 °C



Tags: