Pagina's:
Actions
  • #1 door Markiej87 Gepost op 16 Jul 2017
  • Vandaag is het tijd voor mijn 100e brouwsel!! Ik heb me laten inspireren door "Don't tRye this @ home" van Jopen, een barleywine met 70% rogge (dus eigenlijk een ryewine). Eigenwijs als ik ben dacht ik, ik ga dat wel tryen @ home ;) Uiteraard komt het 100 min koken en 10 0min maischen voort uit het feit dat dit mijn 100e bier is :)

    Basis
    OmschrijvingWaarde
    Kenmerk100 20170716
    Naam receptRye Wine
    Brouwdatum16-07-2017
    BiertypeBarleywine
    Volume24,0 l
    Begin SG1,114 SG
    Berekende kleur (Mosher)37 EBC
    Berekende bitterheid (Tinseth)63 IBU
    Brouwzaalrendement65,0 %
    Kooktijd75 min.


    Water en brouwzouten
    HoeveelheidIngrediėnt
    33,00 lWater uit Beverwijk
    15,29 lSpoelwater


    Vergistbare ingrediėnten
    HoeveelheidNaamMouterijKleur%
    10,111 kgRoggemoutThomas Fawcett and Sons4 EBC70,0 %
    3,611 kgPale Ale moutDingemans7 EBC25,0 %
    0,362 kgCaramunich IWeyermann90 EBC2,5 %
    0,362 kgSpecial BDingemans350 EBC2,5 %


    Maischschema
    OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
    65,0 °C1 min.100 min.2,3 l/kg


    Hop
    HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
    60,0 gChinookbellen13,4%75 min.58,1 IBU
    67,0 gPerlebellen5,3%5 min.4,9 IBU


    Gist
    HoeveelheidNaamType
    40,0 gSafale American (US-05)bovengist


    Vergisting
    KenmerkWaarde
    Temp. hoofdvergisting19,5 °C
    Temp. nagisting22,5 °C
  • #2 door Johnny Stardust Gepost op 16 Jul 2017
  • Gefeliciteerd! Laat me rye-en...., alles afvullen in 100 Magnumflessen dus?  :proost:
  • #3 door Markiej87 Gepost op 16 Jul 2017
  • Dit gaat wel enkel in grote flessen inderdaad! Maar ik heb nog een hele zooi 75 cl flessen staan dus laat ik die eerst maar opmaken ;) Wellicht per aantal flessen verschillende whisky's/bourbons gebruiken :)
  • #4 door Fermon Gepost op 16 Jul 2017
  • Hoe ging het filteren met 70% rogge?
  • #5 door RienP Gepost op 16 Jul 2017
  • Gefeliciteerd. Hoe was de brouwdag?
  • #6 door Johnny Stardust Gepost op 16 Jul 2017
  • Denk dat ie nog steeds aan het spoelen is  :brouwen: :nut: :proost:
  • #7 door Ansius Gepost op 16 Jul 2017
  • 100 brouwsels in 3 jaar!
    Dat duurde bij mij 15 jaar.
    :petje-af:

  • #8 door bierfan Gepost op 16 Jul 2017
  • Alles zelf opgedronken?
Pagina's:
Actions