Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Hermann methode  (gelezen 971 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online lier

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 151
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Hermann methode
« Gepost op: 08-07-2017 22:06 u »
Heeft er iemand ervaring met de Hermann methode? heb het stuk met veel interesse gelezen maar vraag me af wat de ervaringen hiermee zijn

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.140
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Hermann methode
« Reactie #1 Gepost op: 08-07-2017 22:28 u »
Heeft er iemand ervaring met de Hermann methode?

En dat houdt in?

Online hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.341
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Hermann methode
« Reactie #2 Gepost op: 08-07-2017 22:38 u »

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.694
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: Hermann methode
« Reactie #3 Gepost op: 08-07-2017 23:03 u »
Wat is er met mijn methode?

>:D

Offline Knobby

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 319
  • Land: nl
  • IBU-lid
Re: Hermann methode
« Reactie #4 Gepost op: 09-07-2017 02:24 u »
Heeft er iemand ervaring met de Hermann methode? heb het stuk met veel interesse gelezen maar vraag me af wat de ervaringen hiermee zijn
Ik heb laatst een Weizen via deze methode gebrouwen
In mijn eerdere Weizens zat altijd wel de banaan geur, maar niet echt de smaak.
De Hermann Weizen heeft echt heel veel banaan, dus dat helpt zeker.

Bedenk wel dat je 2x zo lang aan het maischen bent, maar je schiet er zeker wel wat mee op als je meer banaan in je Weizen wilt.

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Hermann methode
« Reactie #5 Gepost op: 09-07-2017 12:25 u »
Gaat de Hermann methode niet vooral over kruidnagelaroma, niet banaan?

Ik vind het een mooie illustratie van hoe een complex brouwproces kan bijdragen aan een complexe smaak.

Online William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.699
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Hermann methode
« Reactie #6 Gepost op: 09-07-2017 12:38 u »
Gaat de Hermann methode niet vooral over kruidnagelaroma, niet banaan?

Ik vind het een mooie illustratie van hoe een complex brouwproces kan bijdragen aan een complexe smaak.

Het lijkt alsof je bij deze methode zowel de kruidnagel via 4-VG als banaan via verhoogd glucose versterkt. Blijkbaar wint de banaan.
Als het alleen een glucose effect zou je ook dextrose bij het koken kunnen toevoegen.

Brouwen kan zo simpel zijn. ;)

Offline Knobby

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 319
  • Land: nl
  • IBU-lid
Re: Hermann methode
« Reactie #7 Gepost op: 09-07-2017 13:25 u »
Het lijkt alsof je bij deze methode zowel de kruidnagel via 4-VG als banaan via verhoogd glucose versterkt. Blijkbaar wint de banaan.
Als het alleen een glucose effect zou je ook dextrose bij het koken kunnen toevoegen.

Brouwen kan zo simpel zijn. ;)
Zeker, echter wilde ik eens proberen of deze manier werkt. Bovendien als je het belangrijk vindt dat je Duitse biertypen voldoen aan het Reinheidgebot dan kan je dus geen suiker toevoegen. Persoonlijk kan dat Reinheitsgebot me gestolen worden, maar ik wilde dit wel eens proberen. Het werkt dus!

Online lier

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 151
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Hermann methode
« Reactie #8 Gepost op: 09-07-2017 16:07 u »
Dan ga ik het ook eens proberen, Reinheitsgebot of niet een weizenbier vind ik nog altijd een heerlijk biertype en een beetje variatie kan geen kwaad.

Online hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.341
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Hermann methode
« Reactie #9 Gepost op: 09-07-2017 23:51 u »
Krijg je met een deel mout vervangen door glucose geen bier met minder (mout) smaak?

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.192
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Hermann methode
« Reactie #10 Gepost op: 10-07-2017 22:08 u »
Krijg je met een deel mout vervangen door glucose geen bier met minder (mout) smaak?

Ja. En ook meer hogere alcoholen en esters.

Tags: