Pagina's:
Actions
  • #1 door Jacques Gepost op 17 Jun 2017
  • Inmiddels is de wedstrijd officieel gestart. Zie hier (bericht maakt onderdeel uit van dit topic).



    Wie brouwt als beste een bier met Thomas Fawcett mouten?

    Onder de beheerders is een nieuw idee geboren voor een forumwedstrijd. Om het brouwen van creatieve bieren te bevorderen hebben we bedacht een wedstrijd te organiseren waaraan leden van dit forum mee kunnen doen. Het is de bedoeling dat speciaal voor deze wedstrijd bier gebrouwen wordt en dat er ook voldoende tijd is voor het rijpen van de bieren. Vandaar dat we nu al een vooraankondiging doen. Om aan deze wedstrijd mee te kunnen doen moet je een bier gebrouwen hebben met ten minste 50% mout van Tomas Fawcett & Sons. Verder is iedereen vrij om te brouwen wat hij wil. Bij de beoordeling zal de originaliteit maar ook de kwaliteit van het bier een grote rol gaan spelen Het bier moet aantrekkelijk zijn en uitnodigen tot drinken. Maar het moet ook een zekere complexiteit hebben. Het moet aangenaam verrassen. Zwaarte en kleur van het bier zijn geen criteria.

    Deelnemers zullen in de maand september 2017 hun recepten anoniem moeten verzenden aan een speciaal e-mailadres. Hoe we er voor gaan zorgen dat dit ook echt anoniem gebeurt moeten we nog bekijken.
    De recepten moeten als platte tekst aangeleverd worden (dus niet in het forumformaat zoals recepten geplaatst worden op het forum). Ook dit is om de anonimiteit te waarborgen. Zo is niet te zien met welke software het recept gemaakt is.

    De beheerders selecteren maximaal 24 recepten uit de inzendingen. Medio oktober worden de geselecteerde recepten bekendgemaakt via het forum. Vervolgens kunnen de bieren gebrouwen worden door de inzenders van de recepten.

    Ergens in april 2018 zullen de bieren gekeurd worden. Voorafgaand zenden de deelnemers hun bieren in via een pakketbezorger. De bieren zullen gekeurd worden door de beheerders van het forum aangevuld met een aantal erkende bierkenners. Er zullen geen uitgebreide keuringsformulieren worden ingevuld. Wel zullen smaakafwijkingen worden genoteerd en doorgegeven aan de deelnemer nadat deze bekend is. De bieren zullen in twee sessies van 12 bieren worden gekeurd. De beste 4 bieren van elke sessie worden in een eindronde met elkaar worden vergeleken (8 bieren dus in de finale ronde).

    Het is de bedoeling de wedstrijd te houden bij een bevriende brouwerij en er ook een forumtreffen van te maken.
    Voor de wedstrijd zal geen inschrijfgeld gevraagd worden. Het is de bedoeling dat alles gefinancierd wordt uit reclame-inkomsten van dit forum en sponsoring.

    Nadere bijzonderheden over deze wedstrijd volgen nog. Als beheerders zijn we aan het kijken hoe we het een en ander vorm kunnen geven. Veel moet nog nader worden uitgewerkt. Vooral over de wijze van selecteren van de recepten en het waarborgen van de anonimiteit. Maar jullie alvast aan de slag met het bedenken van leuke recepten. En met wat geluk kun je ook via de opgestarte loterij ook aan mout komen.
  • #2 door Ansius Gepost op 17 Jun 2017
  • Vind ik een leuk idee.
    Zal als Weyermann man toch maar eens een andere mout moeten gaan kopen.
  • #3 door Brouwers Gepost op 17 Jun 2017
  • Leuk idee. Ik ga zeker meedoen. Ik brouw eigenlijk standaard met Thomas Fawcett of Weyerman mout, dus een bier met 50% Thomas Fawcett mout gaat niet zo moeilijk worden.
    Wel een vraag over de originaliteit, wordt er voornamelijk gezocht naar vrij klasse bier?
    Heb namelijk nog een aantal bieren in mijn planning staan met Thomas Fawcett mout die ik redelijk volgens stijl wil brouwen, dan verwacht ik dat op het punt van originaliteit minpunten gaan scoren.
  • #4 door Jacques Gepost op 17 Jun 2017
  • Het idee is dat de bieren zeker niet stijlvast hoeven te zijn. Het bier hoeft niet in een bestaand hokje te passen. Het bier zal vooral goed moeten smaken ongeacht biertype.
    Door bierstijlen los te laten willen we de creativiteit van de deelnemers stimuleren. Dat wil niet zeggen dat een perfect uitgevoerde bitter, IPA of stout kansloos is. Er zijn meer criteria dan alleen creativiteit.
    Overigens worden er geen punten uitgedeeld en zeker geen minpunten. De bieren zullen gerangschikt worden op de voorkeur van de keurders. Door te proeven met meerdere keurders en ook door het inschakelen van erkende bierkenners buiten de groep beheerders wordt de invloed van een individuele keurder beperkt. Om te zorgen dat de 'status' op het forum geen rol speelt bij de beoordeling moet de anonimiteit van de deelnemers worden gegarandeerd. Daar zit de grootste uitdaging bij de organisatie van deze wedstrijd.
  • #5 door Brouwers Gepost op 17 Jun 2017
  • Het idee is dat de bieren zeker niet stijlvast hoeven te zijn. Het bier hoeft niet in een bestaand hokje te passen. Het bier zal vooral goed moeten smaken ongeacht biertype.
    Door bierstijlen los te laten willen we de creativiteit van de deelnemers stimuleren. Dat wil niet zeggen dat een perfect uitgevoerde bitter, IPA of stout kansloos is. Er zijn meer criteria dan alleen creativiteit.
    Overigens worden er geen punten uitgedeeld en zeker geen minpunten. De bieren zullen gerangschikt worden op de voorkeur van de keurders. Door te proeven met meerdere keurders en ook door het inschakelen van erkende bierkenners buiten de groep beheerders wordt de invloed van een individuele keurder beperkt. Om te zorgen dat de 'status' op het forum geen rol speelt bij de beoordeling moet de anonimiteit van de deelnemers worden gegarandeerd. Daar zit de grootste uitdaging bij de organisatie van deze wedstrijd.
    Maar de beheerders maken al een voor selectie zonder iets te kunnen proeven. Wordt dit willekeurig gedaan of op basis van het recept?
    Want als het op basis van het recept wordt gedaan en creativiteit hoog in het vaandel staat acht ik de kans dat je met een stijlvast bier door die keuring komt daarom lager. Als het puur willekeurig gekozen wordt dan is het een ander verhaal en is de kans dat je met een stijlvast bier gaat winnen groter mits het gewoon een goed bier is.
  • #6 door Thinde Gepost op 17 Jun 2017
  • Klinkt als een erg leuk, origineel en goed initiatief, ga zeker mee doen
  • #7 door Jacques Gepost op 17 Jun 2017
  • Maar de beheerders maken al een voor selectie zonder iets te kunnen proeven. Wordt dit willekeurig gedaan of op basis van het recept?
    Want als het op basis van het recept wordt gedaan en creativiteit hoog in het vaandel staat acht ik de kans dat je met een stijlvast bier door die keuring komt daarom lager. Als het puur willekeurig gekozen wordt dan is het een ander verhaal en is de kans dat je met een stijlvast bier gaat winnen groter mits het gewoon een goed bier is.

    Het ligt er een beetje aan het aantal deelnemers. Bij veel deelnemers zal de originaliteit wat meer de voorkeur hebben. Maar als we als beheerders zien dat een recept het perfecte recept is voor een bestaand (Engels) biertype zal het wel doorgaan denk is.
    Deze wedstrijd heeft de bedoeling uniek te zijn en anders dan andere wedstrijden. De creativiteit zit hem ook in de organisatie van de wedstrijd en niet alleen in de bieren. Niet voor niets schreef ik dat we als beheerders nog onze weg aan het zoeken zijn.
  • #8 door ir. Auditor Gepost op 17 Jun 2017
  • Ik heb eens een "gooi alle restjes in een pan" recept gebrouwen, was best lekker, had ik maar opgeschreven welke restjes het waren :O
  • #9 door Brouwers Gepost op 18 Jun 2017
  • Het ligt er een beetje aan het aantal deelnemers. Bij veel deelnemers zal de originaliteit wat meer de voorkeur hebben. Maar als we als beheerders zien dat een recept het perfecte recept is voor een bestaand (Engels) biertype zal het wel doorgaan denk is.
    Deze wedstrijd heeft de bedoeling uniek te zijn en anders dan andere wedstrijden. De creativiteit zit hem ook in de organisatie van de wedstrijd en niet alleen in de bieren. Niet voor niets schreef ik dat we als beheerders nog onze weg aan het zoeken zijn.
    Duidelijk, heb een bier in de planning staan welke met een simpele aanpassing hier aan voldoet.
  • #10 door MartijnOMG Gepost op 28 Jun 2017
  • Vandaag begonnen met een recept voor de wedstrijd! Leuk initiatief.
  • #11 door Jacques Gepost op 28 Jun 2017
  • Vandaag begonnen met een recept voor de wedstrijd! Leuk initiatief.

    Met de receptontwikkeling kan inderdaad nu al begonnen worden. Wees er wel van bewust dat in eerste instantie een keuze gemaakt wordt puur op basis van het recept. Dit maakt deze wedstrijd geheel anders dan andere wedstrijden.
    Overigens wordt achter de schermen verder nagedacht over de wedstrijd.
  • #12 door Drents Hopbier Gepost op 09 Jul 2017
  • Wie brouwt als beste een bier met Thomas Fawcett mouten?

    De beheerders selecteren maximaal 24 recepten uit de inzendingen. Medio oktober worden de geselecteerde recepten bekendgemaakt via het forum. Vervolgens kunnen de bieren gebrouwen worden door de inzenders van de recepten.

    Begrijp ik het goed: als er 100 recept-inzendingen zijn worden daar 24 recepten uit gekozen. En kunnen de 100 deelnemers ťťn van de 24 recepten kiezen om te gaan brouwen voor de wedstrijd.

    Hopbier
  • #13 door Jacques Gepost op 09 Jul 2017
  • Begrijp ik het goed: als er 100 recept-inzendingen zijn worden daar 24 recepten uit gekozen. En kunnen de 100 deelnemers ťťn van de 24 recepten kiezen om te gaan brouwen voor de wedstrijd.

    Hopbier

    Het is de bedoeling dat elk forumlid een recept kan inzenden. 24 recepten worden uitgekozen. De inzenders van die recepten kunnen vervolgens het bier brouwen. Het aantal bieren dat daadwerkelijk gekeurd wordt is dus maximaal 24. Door deze opzet is het mogelijk de wedstrijd op ťťn dag te houden. Dagen vooraf keuren zoals bij het ONK is zo niet nodig.
    Uiteraard kunnen de 24 recepten ook door anderen gebrouwen worden. Er wordt een systeem bedacht waarbij de inzenders anoniem het recept kunnen indienen maar waarbij achteraf aangetoond kan worden dat een inzending bij een bepaalde persoon hoort. Dat is nog een uitdaging voor de organisatie.
  • #14 door Tita_NL Gepost op 09 Jul 2017
  • Er wordt een systeem bedacht waarbij de inzenders anoniem het recept kunnen indienen maar waarbij achteraf aangetoond kan worden dat een inzending bij een bepaalde persoon hoort. Dat is nog een uitdaging voor de organisatie.

    Random generator met uitgebreide code op de website waarbij de inzender de code meestuurt met het bier en zelf een kopie van de code houdt.

    Desnoods de forumnaam hashen met Md5, maar dan kan iemand met database toegang wel vooraf achterhalen wie wie is.
  • #15 door Jacques Gepost op 09 Jul 2017
  • Random generator met uitgebreide code op de website waarbij de inzender de code meestuurt met het bier en zelf een kopie van de code houdt.

    Aan zo iets zat ik ook te denken.
    Waar ik aan had zitten denken is dat de inzender een foto maakt en daar een gedeelte uit haalt en dat mee sturen. Maar een gedeelte van een foto kan de identiteit van de inzender verraden. Jouw oplossing is daarom beter.
  • #16 door Adbrouwt Gepost op 10 Jul 2017
  • Heb nog wel wat vragen. Een lekker recept hoeft geen lekker bier te worden. Een matig recept kan toch een top bier worden maar die worden er bij de voor selectie al uitgeselecteerd. En hoe kun controleren dat iemand het juiste recept of mout (TF) gebruikt heeft. Ben dol op wedstrijden maar hier zit ook een geknutselde commercieel tintje aan. Maar ik ga leuk meedoen wel zo gezellig.
  • #17 door ir. Auditor Gepost op 10 Jul 2017
  • Aantonen je de maker en verzender van het bier bent kan toch eenvoudig met de track and trace code van het pakje dat je verstuurd hebt.
    De code staat op het pakje dat jacques ontvangt en staat op je verzendbewijs.
    Jacques hoeft dan alleen maar te melden welke afzender gewonnen heeft.
  • #18 door Emanuel Gepost op 10 Jul 2017
  • Heb nog wel wat vragen. Een lekker recept hoeft geen lekker bier te worden. Een matig recept kan toch een top bier worden maar die worden er bij de voor selectie al uitgeselecteerd. En hoe kun controleren dat iemand het juiste recept of mout (TF) gebruikt heeft. Ben dol op wedstrijden maar hier zit ook een geknutselde commercieel tintje aan. Maar ik ga leuk meedoen wel zo gezellig.

    Ik ga zeker ook mee doen :-).
    Maar ik ben het wel met Adbrouwt eens. Een heel mooi recept betekent niet per definitie een lekker bier en andersom een minder goed recept een minder goed bier.... Dit heb ik zelf ook mee mogen maken met mijn RIS recept. Het recept werd hier op het forum met enige twijfel beoordeeld. Echter bij het ONK had in de D categorie een score van 86 punten....dus toch een lekker bier. Dus hoe maken jullie bij het selecteren van de 24 de keus? Is het dan niet ook een optie om meer dan 24 bieren toe te laten. Dus, wel 24 recepten waar iedereen uit kan kiezen, maar meer personen die kunnen insturen. Als 10 mensen een recept volgen kan er 10 verschillende bieren uit komen....Dus een "minder" goed recept kan dan toch een heerlijk bier voort brengen net als bij een goed recept :-).
  • #19 door Jacques Gepost op 10 Jul 2017
  • Heb nog wel wat vragen. Een lekker recept hoeft geen lekker bier te worden. Een matig recept kan toch een top bier worden maar die worden er bij de voor selectie al uitgeselecteerd. En hoe kun controleren dat iemand het juiste recept of mout (TF) gebruikt heeft. Ben dol op wedstrijden maar hier zit ook een geknutselde commercieel tintje aan. Maar ik ga leuk meedoen wel zo gezellig.

    Het idee achter deze wedstrijd is de dingen anders te doen dan gebruikelijk.
    Het gaat dus niet om wie brouwt het lekkerste witbier, ipa of barleywine.
    Bij deze wedstrijd gaat om om creativiteit bij receptontwikkeling en pas daarna komt de uitvoering. Het is echt een heel andere benadering.
    De winnaar wordt degene die een mooi recept heeft ontwikkeld en daarna een fantastisch bier heeft gebrouwen.

    En ja het kan zijn dat een super lekker bier niet door de selectie van de recepten komt en dat een geselecteerd recept zodanig slecht wordt uitgevoerd dat het niet te hachelen is.
    Anders dan bij andere wedstrijden zijn de recepten in te zien bij het jureren. Daarin zit ook de uitdaging van de anonimiteit. Het idee van Tita_NL vind ik een mooie. De inzender weet de code als enige en de juryleden hebben geen idee wie achter de code schuil gaat.
  • #20 door MartijnOMG Gepost op 12 Jul 2017
  • Nu heb ik naast de Brand wedstrijd nog nooit aan een andere meegedaan, maar ik vind dit wel een leuk idee hoor. Het is toch een leuke uitdaging een origineel/uniek of gewoon sterk recept te maken? En helemaal dat je het daarna ook waar moet maken. Leuk om te zien of er inderdaad het bier uitkomt wat jij en aan de andere kant de jury verwacht. En dat ik misschien op mijn bek ga neem ik op de koop toe.

    Maar blijf je tot de 24 bieren gekeurd worden anoniem? Is dat de opzet?
  • #21 door Jacques Gepost op 12 Jul 2017
  • Nu heb ik naast de Brand wedstrijd nog nooit aan een andere meegedaan, maar ik vind dit wel een leuk idee hoor. Het is toch een leuke uitdaging een origineel/uniek of gewoon sterk recept te maken? En helemaal dat je het daarna ook waar moet maken. Leuk om te zien of er inderdaad het bier uitkomt wat jij en aan de andere kant de jury verwacht. En dat ik misschien op mijn bek ga neem ik op de koop toe.

    Maar blijf je tot de 24 bieren gekeurd worden anoniem? Is dat de opzet?

    De bedoeling is dat de bieren volledig anoniem zijn tot het moment dat ze gekeurd zijn en bepaald is welk bier de nummers 1, 2 en 3 zijn. De deelnemers zullen dan ook aanwezig moeten zijn en de koppeling tussen de code van het bier en de brouwer dient na de keuring plaats te vinden. Omdat niet uitgesloten is dat de juryleden (beheerders van dit forum) en de deelnemers elkaar op een of andere manier kennen dient de keuring volstrekt "blind" te gebeuren. Dat betekent ook dat er eisen gesteld worden aan de flessen en bierdoppen. Eisen stellen aan flessen is ook handig voor het vervoer van flessen. BNR flessen en longnecks passen in dezelfde soort kratten.
  • #22 door Jules Gepost op 14 Jul 2017
  • Leuk initiatief!
    Ik ga dit draadje in de gaten houden, laatste keer dat ik aan een wedstrijd deelnam is al veel te lang geleden (2010)
  • #23 door MartijnOMG Gepost op 17 Jul 2017
  • De bedoeling is dat de bieren volledig anoniem zijn tot het moment dat ze gekeurd zijn en bepaald is welk bier de nummers 1, 2 en 3 zijn. De deelnemers zullen dan ook aanwezig moeten zijn en de koppeling tussen de code van het bier en de brouwer dient na de keuring plaats te vinden. Omdat niet uitgesloten is dat de juryleden (beheerders van dit forum) en de deelnemers elkaar op een of andere manier kennen dient de keuring volstrekt "blind" te gebeuren. Dat betekent ook dat er eisen gesteld worden aan de flessen en bierdoppen. Eisen stellen aan flessen is ook handig voor het vervoer van flessen. BNR flessen en longnecks passen in dezelfde soort kratten.

    Inderdaad nog beter op deze manier. Ben erg benieuwd naar het verloop en zal zeker een recept insturen.
  • #24 door Ansius Gepost op 05 Aug 2017
  • Nog nieuws?

    De mout is besteld.
  • #25 door Jacques Gepost op 05 Aug 2017
  • Nog nieuws?

    De mout is besteld.

    Na de vakantieperiode volgt meer nieuws.
  • #26 door Jacques Gepost op 27 Aug 2017
  • Op 17 juni 2017 heb ik een vooraankondiging gedaan voor de Forumwedstrijd 2017/2018.
    Vandaag geef ik het officiŽle startschot voor deze wedstrijd.


    Wat is de opzet van de wedstrijd
    De opzet van de wedstrijd is niet veel veranderd ten opzichte van de vooraankondiging. Nog steeds zijn we op zoek naar de brouwer die het beste een bier gebrouwen heeft met Thomas Fawcett & Sons mouten.
    De deelnemers ontwikkelen een recept met in de stort ten minste 50% Thomas Fawcett mouten. Iedereen kan dat doen op een manier zoals hij of zij dat gewend ben.
    Nadat je daarmee klaar bent neem je de gegevens over in een speciaal Excel-bestand dat ontwikkeld is voor deze wedstrijd. Dit formulier kun je vinden via http://www.hobbybrouwen.nl/forumwedstrijd_2017-2018/receptforumwedstrijd2017-2018.xlsx Het is niet toegestaan een recept op een andere wijze in te zenden
    Het is de bedoeling dat deze wedstrijd geheel anoniem verloopt en dat zelfs de organisatie van de wedstrijd niet weet welke leden van het forum aan de wedstrijd deelnemen. Pas op het allerlaatst zal bekend zijn wie een bepaald bier gebrouwen heeft. Daarvoor is een methode bedacht die dit garandeert. De kern van deze methode is dat gewerkt wordt met fictieve namen. De deelnemer genereert zelf een fictieve naam via de webpagina http://nl.fakenamegenerator.com/gen-random-nl-nl.php met behulp van bepaalde voorgeschreven parameters (Geslacht - willekeurig; Namenset - Nederlands; Land -Nederland). Gedurende de wedstrijd is het op geen enkele wijze toegestaan je fictieve naam kenbaar te maken. Indien dit toch gebeurt wordt de deelnemer gediskwalificeerd. Op deze wijze is het mogelijk dat de beheerders deelnemen aan de jurering zonder dat zij op enige wijze beÔnvloed worden.
    Voor het toezenden van de recepten is ook een speciale methode bedacht. Dit gebeurt via de site https://uploadfiles.io/ . Bij deze site kies je voor het bewaren van het bestand gedurende 30 dagen. Kopieer de download URL en sla deze op.
    Vervolgens vul je een Google formulier in https://goo.gl/forms/cht7Oog0Ab5UPjFS2. Vul in dit formulier je fictieve naam en de download URL. Vergeet deze laatste stap niet. Zonder deze stap weten de beheerders niet waar het recept kan worden gedownload. Je hebt de hele maand september de tijd om een recept in te zenden.
    De beheerders van het forum kiezen uit de inzendingen 24 recepten. De recepten worden beoordeeld op creativiteit en originaliteit. Recepten met een hoger percentage dan 50% aan Thomas Fawcett mouten hebben de voorkeur. Over de keuze van de beheerders is geen discussie mogelijk. Via het forum worden uiterlijk op 1 november 2017 bekend gemaakt welke 24 recepten door de beheerders verkozen zijn.
    De deelnemer waarvan het recept verkozen is brouwt na de bekendmaking het bier conform het recept zoals dat is ingezonden. Het bier moet gebotteld worden in 30 cl BNR (euro) flessen of in 33 cl longneck flessen. De flessen dienen voorzien te worden van een dop zonder opdruk of persoonlijke kenmerken.
    In de periode van 19 tot en met 27 maart 2018 zenden de deelnemers hun bier via een pakketdienst aan de organisatie van de wedstrijd. Nadere bijzonderheden hierover worden bekendgemaakt op het forum. Naast een 4-tal flessen dient in het pakket een print van de fictieve identiteit worden gevoegd (volledige uitdraai gegevens).  Op het pakket mag het adres van de afzender niet vermeld worden.  Alleen door de bijgevoegde print van de fictieve identiteit mag blijken van wie het pakket afkomstig is.
    De finaledag van de wedstijd zal plaatsvinden in de april 2018. Exacte plaats en datum zullen via het forum bekend gemaakt worden. Het is de bedoeling daar een forumtreffen van te maken. We zijn aan het kijken of de finale gehouden kan worden bij een bevriende brouwerij. De eerste contacten zijn daarvoor gelegd. Ook de invulling staat nog niet helemaal vast. Uiteraard kunnen er bieren geruild worden, maar er wordt ook gedacht aan het te koop aanbieden van bijzondere grondstoffen in kleine verpakkingen en andere activiteiten.
    De bieren van de wedstrijd worden in minimaal twee rondes gekeurd door ten minste 3 proevers per ronde. De jury zal bestaan uit beheerders van het forum aangevuld met erkende bierkenners. De deelnemers krijgen geen uitgebreid juryformulier. Het voornaamste doel van de keuring is te komen tot een rangschikking van de bieren.
    Op de finaledag dienen de deelnemers op een nader te bepalen tijdstip de tweede print van de fictieve identiteit te overleggen. Dit moment zal zijn nadat door de jury is bepaald welke bieren in aanmerking komen voor een prijs. Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn. Vervolgens stelt de jury vast wie in de prijzen is gevallen. De prijzen zullen minimaal bestaan uit een bedrag dat besteed mag worden bij een webwinkel.

    Succes iedereen met de wedstrijd.


    Het wedstrijdreglement en het Excel-bestand voor de recepten zijn aan dit bericht gehecht. Deze documenten zijn ook te vinden via http://www.hobbybrouwen.nl/forumwedstrijd_2017-2018/

  • #27 door Edgar Gepost op 28 Aug 2017
  • Mooie procedure  :duimop:
  • #28 door Jukkie Gepost op 28 Aug 2017
  • Duidelijk verhaal. Toch een vraag:

    Dit moment zal zijn nadat door de jury is bepaald welke bieren in aanmerking komen voor een prijs.
    Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
    Vervolgens stelt de jury vast wie in de prijzen is gevallen

    Waarom is dit niet andersom?
  • #29 door Wolter Gepost op 28 Aug 2017
  • Duidelijk verhaal. Toch een vraag:

    Dit moment zal zijn nadat door de jury is bepaald welke bieren in aanmerking komen voor een prijs.
    Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
    Vervolgens stelt de jury vast wie in de prijzen is gevallen

    Waarom is dit niet andersom?

    Als je de daadwerkelijke naam niet weet kan je ook nog niet definitief vaststellen wie er in de prijzen is gevallen. Ondanks dat je al een volgorde hebt bepaald. Voor dat moment heb je alleen maar een fictieve naam lijkt mij.
  • #30 door Koen S Gepost op 28 Aug 2017

  • met behulp van bepaalde voorgeschreven parameters (Geslacht - willekeurig; Namenset - Nederlands; Land -Nederland)


    Betekent dit dat forumleden uit BelgiŽ niet mogen meedoen?
  • #31 door Brouwers Gepost op 28 Aug 2017
  • Betekent dit dat forumleden uit BelgiŽ niet mogen meedoen?
    Land is iets minder relevant, de fakename generator maakt namelijk ook een adres aan. Misschien dat de naam ook Belgisch wordt als je BelgiŽ selecteert. Hoe dan ook waar je werkelijk vandaan komt is niet relevant.

    Maar het is natuurlijk wel een wedstrijd voor innovatieve bieren, dus hoeveel Belgen gaan er nu werkelijk aan meedoen >:D
  • #32 door Koen S Gepost op 28 Aug 2017
  • Land is iets minder relevant, de fakename generator maakt namelijk ook een adres aan. Misschien dat de naam ook Belgisch wordt als je belgiŽ selecteert. Hoe dan ook waar je werkelijk vandaan komt is niet relevant.

    Maar het is natuurlijk wel een wedstrijd voor innovatieve bieren, dus hoeveel Belgen gaan er nu werkelijk aan meedoen >:D

    Ik gooi er wel een broodje kroket in  :clownsmile:
  • #33 door davyd Gepost op 28 Aug 2017
  • Maar het is natuurlijk wel een wedstrijd voor innovatieve bieren, dus hoeveel Belgen gaan er nu werkelijk aan meedoen >:D

    Ja, stel je voor, 50% Britse mout. Zo innovatief dat ik er bijna hartkloppingen van krijg  :huilen:
  • #34 door Wolter Gepost op 28 Aug 2017
  • Ja, stel je voor, 50% Britse mout. Zo innovatief dat ik er bijna hartkloppingen van krijg  :huilen:

    Als je verder dan dat niets kan bedenken mbt een mooi recept is er weinig reden om mee te doen. Dus lekker in een hoekje gaan zitten :huilen: en vooral niets nieuws proberen te bedenken.
  • #35 door Jacques Gepost op 28 Aug 2017
  • Betekent dit dat forumleden uit BelgiŽ niet mogen meedoen?

    Belgische leden mogen zeker mee doen. De reden waarom gekozen dient te worden voor Nederland als land is om te zorgen dat de anonimiteit maximaal is. Het idee is dat de jury geen idee heeft wie de inzender is.
  • #36 door Jacques Gepost op 28 Aug 2017
  • Als je de daadwerkelijke naam niet weet kan je ook nog niet definitief vaststellen wie er in de prijzen is gevallen. Ondanks dat je al een volgorde hebt bepaald. Voor dat moment heb je alleen maar een fictieve naam lijkt mij.

    Precies. Eerst wordt bepaald welk bieren in de prijzen gevallen zijn. Tot dat moment heeft de jury en de organisatie geen idee wie achter een bepaalde fictieve naam schuil gaat. Ook de de deelnemers weten niet of ze potentiŽle winnaars zijn of niet.
    Door inlevering van de print waarop de naam is geschreven kan er een link worden gemaakt tussen de winnende bieren en de namen van de winnaars. Zo blijft het voor iedereen, inclusief de organisatie, tot het laatst toe spannend wie de winnaars zijn.
  • #37 door Jukkie Gepost op 29 Aug 2017
  • .....in aanmerking komen voor een prijs.
    Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
    Vervolgens...

    Dus voordat de prijzen worden verdeeld wordt de ware identiteit bekend, toch? :weetniet:
  • #38 door Underdike Gepost op 29 Aug 2017
  • Want een procedure... volgende keer maar inleveren bij een notaris?  ;D
  • #39 door Wolter Gepost op 29 Aug 2017
  • .....in aanmerking komen voor een prijs.
    Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
    Vervolgens...

    Dus voordat de prijzen worden verdeeld wordt de ware identiteit bekend, toch? :weetniet:

    Lezen in de juiste context en er van uitgaande dat de organisatoren het beste met ons voor hebben kunnen we natuurlijk weer lekker gaan muggenziften op punten en komma's.
    Kom op mensen.... Ga eens van het goede uit en wees blij dat er mensen de moeite nemen om een leuke wedstrijd (zonder stijl verplichtingen) te organiseren.
    Om hierbij dan weer met veel achterdocht over een evt uitslag te gaan reageren zegt wel heel veel over de manier waarop sommigen onder ons in het leven staan. Stop deze energie nou eens in en mooi recept en ga lekker brouwen.
  • #40 door Ansius Gepost op 29 Aug 2017
  • Het idee achter de wedstrijd vind ik top.

    De afhandeling had van mij eenvoudiger gemogen.

    Ik vertrouw de wedstrijdleiding wel.
  • #41 door Koen S Gepost op 29 Aug 2017
  • Want een procedure... volgende keer maar inleveren bij een notaris ?  ;D
    Om volledige anonimiteit en een objectieve beoordeling te garanderen kan je niet anders dan zo'n strikte procedure te volgen. Anders krijg je achteraf weer commentaar dat een en ander niet eerlijk verlopen is.
  • #42 door Jukkie Gepost op 29 Aug 2017
  • ....   zegt wel heel veel over de manier waarop sommigen onder ons in het leven staan ...
    Ik wil het alleen begrijpen, verder niets  ;D
  • #43 door Jacques Gepost op 29 Aug 2017
  • .....in aanmerking komen voor een prijs.
    Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
    Vervolgens.....

    Dus voordat de prijzen worden verdeeld wordt de ware identiteit bekend, toch? :weetniet:

    Als de jury klaar is staat vast de rangschikking van de bieren vast. Aan die rangschikking wordt niets meer veranderd.

    Het spreekt voor zich dat de ware identiteit bekend moet zijn voordat de prijs wordt uitgereikt. De organisatie van de wedstrijd heeft anders geen idee wie naar voren moet komen. Het inleveren van de 2e print zorgt er voor dat grappenmakers niet naar voren kunnen komen indien een fictieve naam wordt genoemd.
    De deelnemers zijn door de gekozen systematiek verplicht om op de wedstrijddag aanwezig te zijn. Indien men niet aanwezig is kan immers de ware identiteit niet worden vastgesteld. In dat geval gaat de prijs naar de volgende in de rangschikking.
  • #44 door Jacques Gepost op 02 Sep 2017
  • De eerste inschrijvingen zijn binnen en opgeslagen.

    Je hebt nog de hele maand september om een recept in te zenden.
  • #45 door Jacques Gepost op 18 Sep 2017
  • Even dit topic opnieuw onder de aandacht brengen. Je hebt nog een kleine 2 weken om je in te schrijven.
    Doe mee want als je tot de prijswinnaars behoort kun je kooptegoeden winnen (Ä 150, Ä 75 en Ä 50) die je kunt besteden bij Brouwstore.nl. En mogelijk wordt de prijzenpot groter. Een recept is zo bedacht...
  • #46 door Martijn0172 Gepost op 19 Sep 2017
  • Leuk zo'n wedstrijd :)

    Klopt het dat er een fout in het formulier zit? Er staat Berekende kleur (EBU), maar staat die EBU niet voor European Bitter Unit en moet het niet EBC zijn?  :weetniet:
  • #47 door Thamerdal Gepost op 19 Sep 2017
  • En voor hoeveel liter moet het receptenblad ingevuld worden? 10 liter?
  • #48 door Drents Hopbier Gepost op 19 Sep 2017
  • Inmiddels is de wedstrijd officieel gestart. Zie hier (bericht maakt onderdeel uit van dit topic).


    Wie brouwt als beste een bier met Thomas Fawcett mouten?


    De bieren van de wedstrijd worden in minimaal twee rondes gekeurd door ten minste 3 proevers per ronde. De jury zal bestaan uit beheerders van het forum aangevuld met (wat had hier moeten volgen?).

    Hopbier
  • #49 door Jacques Gepost op 19 Sep 2017
  • Leuk zo'n wedstrijd :)

    Klopt het dat er een fout in het formulier zit? Er staat Berekende kleur (EBU), maar staat die EBU niet voor European Bitter Unit en moet het niet EBC zijn?  :weetniet:

    Klopt. Moet zijn EBC. Daar hebben we dus als beheerders overheen gelezen.
    Kan weinig verwarring geven omdat in het volgende veld gevraagd wordt naar: "Berekende bitterheid (IBU)"
  • #50 door Jacques Gepost op 19 Sep 2017
  • En voor hoeveel liter moet het receptenblad ingevuld worden? 10 liter?

    In principe wordt daar vanuit gegaan.

    Er wordt ook gevraagd om het begin SG en hoeveelheden mout en de de verhoudingen tussen de verschillende mouten. Dit geeft in feite voldoende informatie voor het beoordelen van het recept.

    Voor alle duidelijk is het formulier aangevuld. Bij de eerder ingediende formulieren zal met het bovenstaande rekening gehouden worden.
  • #51 door Jacques Gepost op 19 Sep 2017
  • De bieren van de wedstrijd worden in minimaal twee rondes gekeurd door ten minste 3 proevers per ronde. De jury zal bestaan uit beheerders van het forum aangevuld met (wat had hier moeten volgen?).

    erkende bierkenners (in het door jou geciteerde bericht staat het goed).
  • #52 door Drents Hopbier Gepost op 19 Sep 2017
  • erkende bierkenners (in het door jou geciteerde bericht staat het goed).

    Nu wel, maar er stond: https://s26.postimg.org/u88rdyd61/2017_hobbybrouwen_onaf.jpg

    Hopbier
  • #53 door Jacques Gepost op 19 Sep 2017
  • Nu wel, maar er stond: https://s26.postimg.org/u88rdyd61/2017_hobbybrouwen_onaf.jpg

    Hopbier

    Je citeerde het eerste bericht van dit topic. Daar stond het goed.
    Bij het maken van officiŽle aankondiging (bericht #25) is er wat mis gegaan bij het knippen en plakken.
    Inmiddels is dat bericht inderdaad aangepast.
Pagina's:
Actions