Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?  (gelezen 2347 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jo s

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Land: nl
  • 1 koolzuur belletje maakt nog geen bier.
Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Gepost op: 04-06-2017 19:14 u »
Ik kan ze nergens vinden bij de mouten, of moet je dat ergens anders doen?

Met vriendelijke groet Jos

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.739
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #1 Gepost op: 04-06-2017 20:44 u »
Bij mij onder mouten en dan supermarkt.

Offline Jo s

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Land: nl
  • 1 koolzuur belletje maakt nog geen bier.
Re: havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #2 Gepost op: 04-06-2017 20:48 u »
Bij mij onder mouten en dan supermarkt.

Dat is denk ik in BrouwHulp?

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.739
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #3 Gepost op: 04-06-2017 21:23 u »
Dat is denk ik in BrouwHulp?

Oeps ja.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.166
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #4 Gepost op: 04-06-2017 22:10 u »
Bij BrouwVisie heb je grondstoffen tabellen die je zelf kunt aanvullen :-)  :)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.371
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #5 Gepost op: 05-06-2017 15:32 u »
Bij BrouwVisie heb je grondstoffen tabellen die je zelf kunt aanvullen :-)  :)

Toch is het handig als veel gebruikte grondstoffen al opgenomen zijn in de tabellen.

Offline Jo s

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Land: nl
  • 1 koolzuur belletje maakt nog geen bier.
Re: havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #6 Gepost op: 06-06-2017 06:29 u »
Bij BrouwVisie heb je grondstoffen tabellen die je zelf kunt aanvullen :-)  :)
Oke maar hoe berekent hij het rendement van het SG als je het zelf invult?
Gaat dat vanzelf?

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.371
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #7 Gepost op: 06-06-2017 21:00 u »
Oke maar hoe berekent hij het rendement van het SG als je het zelf invult?
Gaat dat vanzelf?


Nee dat gaat niet vanzelf. Je moet de specificaties kiezen van leveranciers of de waarden kiezen van vergelijkbare mouten. Deze link http://howtobrew.com/book/section-2/what-is-malted-grain/table-of-typical-malt-yields kan je helpen.

Offline Jo s

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Land: nl
  • 1 koolzuur belletje maakt nog geen bier.
Re: havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #8 Gepost op: 07-06-2017 21:35 u »
Nee dat gaat niet vanzelf. Je moet de specificaties kiezen van leveranciers of de waarden kiezen van vergelijkbare mouten. Deze link http://howtobrew.com/book/section-2/what-is-malted-grain/table-of-typical-malt-yields kan je helpen.


Dank je wel voor de informatie.

Offline Mallerd

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #9 Gepost op: 17-06-2017 21:45 u »
Klopt het dat je in de standaard versie van BrouwVisie geen mouten (of vlokken in dit geval) kunt toevoegen? Of hoe kun je dit toevoegen. Ik heb namelijk het zelfde probleem met gerstvlokken voor mijn milk stout.

Offline Neetje

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 762
  • Land: nl
  • De elektrische brouwer
Re: Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #10 Gepost op: 18-06-2017 22:24 u »
Klopt het dat je in de standaard versie van BrouwVisie geen mouten (of vlokken in dit geval) kunt toevoegen? Of hoe kun je dit toevoegen. Ik heb namelijk het zelfde probleem met gerstvlokken voor mijn milk stout.

Ff de manual lezen.

Citaat:
Databanken
Voor alle ingrediŽnten, maischschema's, bierstijlen en brouwinstallaties gebruikt BrouwHulp databanken. Elke
databank is opgeslagen in een apart xml-bestand. Je kunt een databank openen door op de betreffende knop in
de knoppenbalk Databanken te klikken.
Rechts in het scherm zie je een boom met ingevoerde items. Soms staan de items onderverdeeld in de producent
(vergistbare ingrediŽnten, gisten), land van herkomst (hop) of type (overige ingrediŽnten). De bierstijlen staan
gecategoriseerd naar klasse.
Door een item te selecteren, zie je links in het scherm de eigenschappen verschijnen. Je kunt deze vervolgens
wijzigen.
Onder de boom met items zie je knoppen om items toe te voegen, te verwijderen, te importeren en te kopiŽren.

Offline Mallerd

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #11 Gepost op: 21-06-2017 14:31 u »
Dankje voor je bericht, maar dit gaat over BrouwHulp. Ik maak gebruik van BrouwVisie.

Offline Neetje

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 762
  • Land: nl
  • De elektrische brouwer
Re: Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #12 Gepost op: 22-06-2017 19:38 u »
Okť, niet goed opgelet.

Als je in BrouwVisie op MOUT klikt in de bovenbalk krijg je een nieuw scherm.
In rechterbovenhoek klik je op nieuw en dan voer je alle nieuwe gegevens in.
Voor vlokken vul je onder soort "graan" in.

Offline TmyVer

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 12
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #13 Gepost op: 03-10-2017 11:39 u »
Okť, niet goed opgelet.

Als je in BrouwVisie op MOUT klikt in de bovenbalk krijg je een nieuw scherm.

In de bovenbalk staat er niet mout. Wel grondstofbeheer met de subtabel mout en daar zou je eventueel wel een nieuw veld kunnen aanmaken. Alleen kan ik het in mijn versie niet aanklikken waardoor ik geen nieuw veld kan aanmaken!?
Doe ik iets verkeerd? Of kan je niets toevoegen in de gewone (niet betalende) versie?

Offline Neetje

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 762
  • Land: nl
  • De elektrische brouwer
Re: Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #14 Gepost op: 03-10-2017 21:20 u »




Bij databanken op vergistbare ingrediŽnten klikken.
Bij nieuwe scherm kun je rechtsonder, door op plus te drukken toevoegen.

EDIt : fout gelezen - BrouwHulp ipv BrouwVisie

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.166
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Havervlokken of tarwevlokken toevoegen in BrouwVisie?
« Reactie #15 Gepost op: 04-10-2017 00:32 u »
Alleen kan ik het in mijn versie niet aanklikken waardoor ik geen nieuw veld kan aanmaken!?
Doe ik iets verkeerd? Of kan je niets toevoegen in de gewone (niet betalende) versie?


Jij hebt voor die versie geen licentie... :) 

Tags: