Dynamite Maori

Gestart door Johannes, 24-11-2005 20:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johannes

Hierbij het recept Dynamite Maori van Leo Nijhuis (forumnaam NHY) en Hans Saris zoals besproken in het 'even voorstellen' topic




ProMash Recipe Printout

Recipe : Dynamiet Maori


Recipe Specifics
----------------

Batch Size (LTR):        10.00    Wort Size (LTR):   10.00
Total Grain (kg):         3.10
Anticipated OG:          1.075    Plato:             18.15
Anticipated EBC:          26.6
Anticipated IBU:           0.0
Brewhouse Efficiency:       75 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 29.0     0.90 kg.  Pilsener 3 - Dingemans        België         1.037      3
 38.7     1.20 kg.  Palemout 7 - Dingemans        België         1.037      7
  9.7     0.30 kg.  Amber                         Dingemans      1.030     69
  9.7     0.30 kg.  CaraMunich (Cara 120) - Dinge België         1.032     90
  6.5     0.20 kg.  Rietsuiker                                   1.045      6
  6.5     0.20 kg.  Honing                                       1.042      2


Hops

   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 20.00 g.     Wilde hop                         Whole    0.00   0.0  90 min.
 10.00 g.     Wilde hop                         Whole    0.00   0.0  75 min.


Extras

  Amount      Name                           Type      Time
--------------------------------------------------------------------------
  0.05 gm     Iers mos                       Fining    15 Min.(boil)
  1.50 gm     Kiwi                           Fruit      0 Days(boil)


Yeast
-----

Belgie  Hoegaarden Grand cru



Acid Rest Temp :              45  Time:   5
Protein Rest Temp :           50  Time:   5
Intermediate Rest Temp :       0  Time:  25
Saccharification Rest Temp :  68  Time:  15
Mash-out Rest Temp :          72  Time:  15
Sparge Temp :                 78  Time:   5

NHY

Johannes,

Ik brouw samen met mijn buurman (Hans Saris) dus het recept is ook van ons en niet alleen van mij!
groetjes
Leo :proost2:

Johannes

ere, wie ere toekomt  ;) tis aangepast.

:degroeten:

Johannes

Oscar

Leo,

Hebben we dit bier al op de proeftafel gehad...??

Groeten en gezondheid
Oscar

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.