Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Vergisting informatie  (gelezen 1715 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline studenthsl

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Vergisting informatie
« Gepost op: 31-12-2016 15:22 u »
Hey!

Ik ben op zoek naar nuttige informatie over de vergisting van het bier. Dus de werking van de eiwitten(enzymen) tijdens dit proces en de structuur van deze eiwitten. Verder ben ik ook op zoek naar informatie over de genen die bij dit proces betrokken zijn. Op het internet heb ik niet veel kunnen vinden, dus ik hoopte dat er misschien wel een boek hierover is? Iemand enig idee?

Voor meer boeken klik op onderstaande link.

Boeken algemeen

 

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.565
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Vergisting informatie
« Reactie #1 Gepost op: 31-12-2016 16:27 u »
Hey!

Ik ben op zoek naar nuttige informatie over de vergisting van het bier. Dus de werking van de eiwitten(enzymen) tijdens dit proces en de structuur van deze eiwitten. Verder ben ik ook op zoek naar informatie over de genen die bij dit proces betrokken zijn. Op het internet heb ik niet veel kunnen vinden, dus ik hoopte dat er misschien wel een boek hierover is? Iemand enig idee?


Hier een startpunt met veel referenties afhankelijk hoe diep je wil gaan.
http://mmbr.asm.org/content/77/2/157.full

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 27.695
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Vergisting informatie
« Reactie #2 Gepost op: 01-01-2017 17:08 u »
En hier een andere link om je op weg te helpen.

Offline DLB

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 192
  • Land: nl
  • Alstie maar smaakt!
Re: Vergisting informatie
« Reactie #3 Gepost op: 01-01-2017 21:05 u »
Ik ben momenteel Brewing Yeast & Fermentation van Chris Boulton & David Quain aan het lezen.

Is wel in het engels, maar is geschreven op een hoog niveau dat echt ingaat op alle details met betrekking tot de fermentatie.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 27.695
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Vergisting informatie
« Reactie #4 Gepost op: 01-01-2017 21:20 u »
Ik ben momenteel Brewing Yeast & Fermentation van Chris Boulton & David Quain aan het lezen.

Is wel in het engels, maar is geschreven op een hoog niveau dat echt ingaat op alle details met betrekking tot de fermentatie.

Inderdaad een heel goed boek als het gaat om de vergisting. Ik grijp er ook regelmatig naar.

Offline studenthsl

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Vergisting informatie
« Reactie #5 Gepost op: 02-01-2017 11:57 u »
Bedankt voor de hulp. Ik ga er zeker naar kijken!

Offline Jeukstaardt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 772
  • Land: nl
  • Bij twijfel, meer hop!
Re: Vergisting informatie
« Reactie #6 Gepost op: 02-01-2017 12:10 u »
Het boek: Yeast van Chris White (White Labs) en Jamil Zainasheff

Offline studenthsl

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Vergisting informatie
« Reactie #7 Gepost op: 02-01-2017 19:49 u »
Hier een startpunt met veel referenties afhankelijk hoe diep je wil gaan.
http://mmbr.asm.org/content/77/2/157.full


Ik vond dit een hele nuttige link, bedankt! Mag ik vragen op welke woorden je gezocht hebt? Ik wil namelijk zelf iets soortgelijks opzoeken, maar dan in het Nederlands.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.565
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Vergisting informatie
« Reactie #8 Gepost op: 02-01-2017 20:33 u »
Ik vond dit een hele nuttige link, bedankt! Mag ik vragen op welke woorden je gezocht hebt? Ik wil namelijk zelf iets soortgelijks opzoeken, maar dan in het Nederlands.

Ik denk dat het deze was "enzymatic pathways fermentation beer" zal dan iets worden zoals "enzymatische routes vergisting bier" maar denk dat zelf een Nederlandse tekst pathways zal herkennen. De andere woorden zorgen ervoor dat je overwegend Nederlandse hits krijgt.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 27.695
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Vergisting informatie
« Reactie #9 Gepost op: 02-01-2017 21:42 u »
Het boek: Yeast van Chris White (White Labs) en Jamil Zainasheff

Een aardig boek voor de hobbyboek. Echter voor het doel van studenthsl niet bruikbaar omdat niet ingegaan wordt op de werking van de enzymen tijdens de vergisting. Laat staan dat het de structuur van die enzymen behandeld. Ook bevat het geen informatie over de genen van de gist die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van deze enzymen. Daarvoor moet je bij wetenschappelijke informatiebronnen zijn.

Offline Jeukstaardt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 772
  • Land: nl
  • Bij twijfel, meer hop!
Re: Vergisting informatie
« Reactie #10 Gepost op: 03-01-2017 08:37 u »
Een aardig boek voor de hobbyboek. Echter voor het doel van studenthsl niet bruikbaar omdat niet ingegaan wordt op de werking van de enzymen tijdens de vergisting. Laat staan dat het de structuur van die enzymen behandeld. Ook bevat het geen informatie over de genen van de gist die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van deze enzymen. Daarvoor moet je bij wetenschappelijke informatiebronnen zijn.

Ja inderdaad. Ik had niet goed gelezen en te snel gereageerd.

Tags: