Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Kaviaar Stout  (gelezen 1471 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 26.373
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Kaviaar Stout
« Reactie #25 Gepost op: 08-01-2017 21:39 u »
Nog even een update.

Het SG is nu 1021. De pH 4,30. Eergisteren begonnen met het aftappen van de gist. Vandaag weer gedaan.

De smaak is nu: zeer ziltig, bitterig, licht chocolade, licht fruitig. Het is meer een imperial porter dan een stout...
Bierbrouwen is niet altijd een exacte wetenschap, alhoewel het er soms wel op lijkt.
Biertypen komen en gaan, bier zal altijd bestaan!

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 26.373
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Kaviaar Stout
« Reactie #26 Gepost op: 14-01-2017 21:58 u »
Het bier vandaag gebotteld.

Het eind SG is 1021 (SVG 75,3%). De pH is 4,32.

Het bier heeft een volle complexe smaak. Over een paar weken zal ik een beschrijving geven als het bier de hergisting op de fles heeft voltooid.
Bierbrouwen is niet altijd een exacte wetenschap, alhoewel het er soms wel op lijkt.
Biertypen komen en gaan, bier zal altijd bestaan!

Offline RienP

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.116
  • Land: nl
  • Meer recept-ideeŽn dan tijd om te brouwen.
Re: Kaviaar Stout
« Reactie #27 Gepost op: 14-01-2017 22:39 u »
Klinkt als een mooi bier in wording Jacques. Maar is het nu meer ziltig of proef je ook nog echt wat van het vissige van de kaviaar?

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 26.373
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Kaviaar Stout
« Reactie #28 Gepost op: 14-01-2017 23:14 u »
Klinkt als een mooi bier in wording Jacques. Maar is het nu meer ziltig of proef je ook nog echt wat van het vissige van de kaviaar?

Het is vooral het ziltige wat je proeft. Het vissige draagt denk ik bij aan de volheid van de smaak maar is niet echt herkenbaar.
Bierbrouwen is niet altijd een exacte wetenschap, alhoewel het er soms wel op lijkt.
Biertypen komen en gaan, bier zal altijd bestaan!

Tags: