Pagina's:
Actions
  • #26 door William Gepost op 09 Jan 2017
  • Van de prijs Ä3,69 per flesje word je niet vrolijk.

    Wel als je de perfecte kloon weet te maken :)

    Vandaag al 6 flesjes besteld bij Mitra, woensdag afhalen.

    Etiket eraf, koelen, omdoppen, klaar!
    Ah wacht, je krijgt dan wel aftrekpunten voor verkeerde fles en verkeerd vulhoogte (en de etiketten zitten er ook strak op). ;D
  • #27 door tdp Gepost op 09 Jan 2017
  • Wel als je de perfecte kloon weet te maken :)

    Etiket eraf, koelen, omdoppen, klaar!
    Ah wacht, je krijgt dan wel aftrekpunten voor verkeerde fles en verkeerd vulhoogte (en de etiketten zitten er ook strak op). ;D

    Koelen tot -5 en dan langzaam overhevelen? ;)
  • #28 door Niels B. Gepost op 09 Jan 2017
  • En dan alsnog niet winnen  >:D
  • #29 door William Gepost op 09 Jan 2017
  • En dan alsnog niet winnen  >:D

    Dan geven we de keurmeester de schuld :)
  • #30 door Underdike Gepost op 10 Jan 2017
  • Koelen tot -5 en dan langzaam overhevelen? ;)
    Stout... heel stout... maar wel een leuk experiment  >:D
  • #31 door Esterenbrouw Gepost op 10 Jan 2017
  • Vanmiddag de Export Porter 1750 geproefd.

    Nog nooit zo'n dik bier gezien.
    Hoe krijg je gebrouwen zo?

    Ik zou er zo mijn tuinhekje mee kunnen beitsen!
  • #32 door RienP Gepost op 10 Jan 2017
  • Leuk kloonbier. En mooi uit de regio. Iedereen veel succes met brouwen.  :brouwen:
  • #33 door William Gepost op 11 Jan 2017
  • Vanmiddag de Export Porter 1750 geproefd.

    Nog nooit zo'n dik bier gezien.
    Hoe krijg je gebrouwen zo?

    Ik zou er zo mijn tuinhekje mee kunnen beitsen!

    Heb je het eind SG en eindbrixwaarde gemeten?
    Hoeveel alcohol zit erin?
    Wat zegt het etiket over de mout? (Haver?)
  • #34 door Esterenbrouw Gepost op 11 Jan 2017
  • William op onze Nieuwjaarsbijeenkomst gaan we hem proeven en meten.

    IngrediŽnten: pale ale, karamel, carafa 1 en carafa 2.
    hop: fuggles en sorachi ace.

    10,5% alcohol
    Geen metingen gedaan, a.s. dinsdag.
  • #35 door William Gepost op 11 Jan 2017
  • William op onze Nieuwjaarsbijeenkomst gaan we 'm proeven en meten.

    Afgesproken. Neem jij de spullen om te meten mee?
  • #36 door Esterenbrouw Gepost op 11 Jan 2017
  • Yep
  • #37 door Underdike Gepost op 11 Jan 2017
  • Wel een beetje verdrietig dat ze een bier kiezen dat ik echt niet te haggelen vind :-\
    Kan niet wachten tot die hop-heavy bieren weer uit de mode geraken ;)
  • #38 door SanderH Gepost op 11 Jan 2017
  • Wel een beetje verdrietig dat ze een bier kiezen dat ik echt niet te haggelen vind :-\
    Kan niet wachten tot die hop-heavy bieren weer uit de mode geraken ;)

    Ik ho(o)p dat ze nooit uit de gratie/mode geraken! Maar terwijl ik dit schrijf zit ik aan een RIS, op hout gelagerd... Te veel lekkere bieren om te maken en te proeven!
  • #39 door Underdike Gepost op 12 Jan 2017
  • Ik ho(o)p dat ze nooit uit de gratie/mode geraken! Maar terwijl ik dit schrijf zit ik aan een RIS, op hout gelagerd... Te veel lekkere bieren om te maken en te proeven!
    Ik ben blij voor jou Sander... maar ik krijg die Porters, stouts & RIS-sen niet weg :-[
  • #40 door HermanH Gepost op 12 Jan 2017
  • Nog nooit zo'n dik bier gezien. Hoe krijg je gebrouwen zo? Ik zou er zo mijn tuinhekje mee kunnen beitsen!
    Waarschijnlijk "dik" maischen, < 3 liter/kg en zeer lang laten koken, 90' of meer? Of ook % Rogge storten zonder de 40į-stap? :weetniet: :brouwen:
  • #41 door Geert_d Gepost op 13 Jan 2017
  • Zijn er eigenlijk bepaalde regels aan type bierfles dat je gebruikt?
  • #42 door Brouwers Gepost op 13 Jan 2017
  • Zijn er eigenlijk bepaalde regels aan type bierfles dat je gebruikt?
    Ja, moet in bnr fles (bruine 30 cl pils fles). Maar andere flessen zijn maar 1 punt aftrek van de 100. Kan natuurlijk het verschil tussen winst en verlies betekenen, maar met 99 punten win je vaak nog steeds >:D
  • #43 door Geert_d Gepost op 13 Jan 2017
  • hehe  :P
  • #44 door Biertje1985 Gepost op 13 Jan 2017
  • Er gaan vast weer hele mooie bieren ingezonden worden. Moge de beste winnen!

    Ik heb het idee dat veel "Nieuwe" brouwers een poging gaan wagen want de populariteit van zelf brouwen groeit nog steeds.
  • #45 door Underdike Gepost op 01 Mar 2017
  • Voor wie het nog niet door had... Inschrijving is geopend !
    www.onk2017.nl
    Ik had de wekker gezet, en was vanochtend vroeg al nummer 9 die inschreef... dus dat kan snel gaan! (Max 500 bieren inschrijving)
  • #46 door Thamerdal Gepost op 01 Mar 2017
  • Voor wie het nog niet door had... Inschrijving is geopend !
    www.onk2017.nl
    Ik had de wekker gezet, en was vanochtend vroeg al nummer 9 die inschreef... dus dat kan snel gaan! (Max 500 bieren inschrijving)


    En de site is inmiddels onbereikbaar...?
  • #47 door Jeroen D Gepost op 01 Mar 2017
  • Voor wie het nog niet door had... Inschrijving is geopend !
    www.onk2017.nl
    Ik had de wekker gezet, en was vanochtend vroeg al nummer 9 die inschreef... dus dat kan snel gaan! (Max 500 bieren inschrijving)


    Ik dacht te lezen 550 bieren. Maar inderdaad is de site nu onbereikbaar.

    Ik heb me gelukkig al ingeschreven.
    Hoe weet je welk nummer je bent?

    Op het etiket staat een letter en 2 getallen:

    Voorbeeld:
    X_00_00

    De letter is neem ik aan de klasse.
    En ik gok dat het 1e getal staat voor het type bier.
    En het 2e getal voor de hoeveelste inzending voor dat type bier?
  • #48 door Hay Gepost op 01 Mar 2017
  • Klinkt toch een beetje krom als je op de site kijkt"de export PORTER 1750 is een stevige imperial russian STOUT".
  • #49 door Biertje1985 Gepost op 01 Mar 2017
  • De site ligt plat van het ONK  :-\
  • #50 door Underdike Gepost op 01 Mar 2017
  • Ik dacht te lezen 550 bieren. Maar inderdaad is de site nu onbereikbaar.

    Ik heb me gelukkig al ingeschreven.
    Hoe weet je welk nummer je bent?

    Op het etiket staat een letter en 2 getallen:

    Voorbeeld:
    X_00_00

    De letter is neem ik aan de klasse.
    En ik gok dat het 1e getal staat voor het type bier.
    En het 2e getal voor de hoeveelste inzending voor dat type bier?
    Volgens die logica waren mijn 4 inzendingen ergens tussen de 3e & 5e inzending in hun klasses zijn.
    Ik weet niet hoeveel biertjes mensen normaal gesproken de man inschrijven... maar als dat er 4 zijn net als ik waren dat er dus vanochtend vroeg al een stuk of 50.
    Kan vlot gaan dus, hoop dat de site voor jullie weer snel online komt
Pagina's:
Actions