Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: 11-02-2017 Excursie bij de Brusselse brouwerij “Brasserie De La Senne”  (gelezen 323 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline cow

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 126
  • Land: nl
  • Menne Brouwerij
    • Menne Brouwerij
Aangezien deze brouwerij normaal niet te bezoeken is door individuen, is deze aankondiging misschien ook voor forumleden interessant.


Zennebrouwerij       

Beste Jacobus,

Op zaterdag 11 februari gaan De Geuzen van Oud Beersel op bezoek bij de Brusselse brouwerij “Brasserie De La Senne”.  We worden rondgeleid door één van de brouwers gevolgd door een degustatie van 4 bieren.  We nodigen je van harte uit om ons hierbij te vergezellen.

De Zennebrouwerij is een initiatief van Bernard Leboucq en Yvan De Baets.  Bernard Leboucq begon in 2003 de Sint-Pietersbrouwerij in de voormalige geuzestekerij Moriau in Sint-Pieters-Leeuw.  Hier ging hij verder met het kleinschalige brouwen van Zinnebir, gecreëerd naar aanleiding van de Zinneke Parade.  In 2006 besloten Bernard en Yvan samen een brouwerij te beginnen, de Zennebrouwerij.  Na enkele omzwervingen o.a. bij brouwerij De Ranke vonden de brouwers een geschikte locatie in Brussel (Sint-Jans-Molenbeek).

Leboucq en De Baets doen alles zelf, op ambachtelijke wijze. De bieren worden gefilterd noch gepasteuriseerd. Ze maken niet noodzakelijk sterke, maar wel karaktervolle bieren.

Enkele mooie voorbeelden:  Zinnebir, blond, 6° / Taras Boulba, blond, 4,5°/ Jambe-de-bois, tripel, 8° / Stouterik, stout, 4,5°.


Praktische informatie:

Wanneer? Zaterdag 11 februari 2017 - Afspraak om 13.45 u aan de brouwerij.
Duurtijd? Het totale bezoek + degustatie duurt ongeveer 2 uur
Prijs? 9€ voor de Vzw leden, 12€ voor niet-leden
Waar? Gentsesteenweg 565, Sint-Jans-Molenbeek
 
Bereikbaarheid van de brouwerij is ook mogelijk met het openbaar vervoer: Station Brussel –Zuid, neem tram 82 richting Berchem Station, stap af aan halte “Van Zande”. De brouwerij bevindt zich op 100 m afstand.


Inschrijven:

Stuur vóór 5 februari 2017 een mail naar: kristin.van.cauteren@telenet.be met daarin de naam en het aantal deelnemende personen + vermelding “Zennebrouwerij”
U zal dan via mail verdere richtlijnen krijgen betreffende uw inschrijving.

We kijken er naar uit om jou op onze activiteit te mogen verwelkomen!   


Tags: