Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Gistvat  (gelezen 606 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Boogaard

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Gistvat
« Gepost op: 07-06-2017 16:42 u »
Vandaag een week precies 7 dagen geleden is het dat ik een weizenbier gebrouwen heb. Vervolgens het wort overgeheveld in het vergistingsvat en gist toegevoegd en kwam lekker op gang.
Vandaag heb ik er wel 20 minuten voor het vat gezeten en geen activiteit waargenomen, geen geluiden en of bubbels uit waterslot.
Wat moet ik doen, is het tijd om te bottelen
Nieuwe gist toevoegen.
Of een monster aftappen en SG meten, begin SG was 1060. Ik zou graag wat tips willen wat ik nu moet doen
 gr Roland


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline henkie

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 169
  • Land: nl
  • excuus voor eventuele interventie
Re: Gistvat
« Reactie #1 Gepost op: 07-06-2017 17:10 u »
Meten is weten.
Hij moet op pakweg 1.016 uitkomen.

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 578
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Gistvat
« Reactie #2 Gepost op: 07-06-2017 17:20 u »
Vanmorgen een weizen gebrouwen en zit in mijn pas aangeschafte Fastferment. Vergist gecontroleerd.
Ik wil niet meer hevelen maar direct bottelen na 2 weekjes. Ben benieuwd
Boogaard: ik zou meten, hevelen en na een weekje bottelen.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.065
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Gistvat
« Reactie #3 Gepost op: 07-06-2017 22:20 u »
Of een monster aftappen en SG meten, begin SG was 1060. Ik zou graag wat tips willen wat ik nu moet doen


Lees een cursus. Bijvoorbeeld deze. Gaat over het brouwen met blikken maar voor wat betreft het moment van bottelen is er geen verschil.

Kijk ook bij de tag bottelen/afvullen. Deze vraag is al heel wat keren gesteld...

Tags: