Pagina's:
Actions
  • #1 door Esterenbrouw Gepost op 19 Dec 2016
  • Vorig jaar was er eind november al veel bekend.

    Ben benieuwd?
  • #2 door Sjaak_Deventer Gepost op 19 Dec 2016
  • Vorig jaar was er eind november al veel bekend.

    Ben benieuwd?


    http://www.deltabrouwers.nl/?page_id=1623

     :) :)

    ps. paar vragen zijn nog niet beantwoord, maar in ieder geval bekend waar ..
  • #3 door Markiej87 Gepost op 19 Dec 2016
  • Kon het niet verder weg?
  • #4 door Oxhead Gepost op 19 Dec 2016
  • Kon het niet verder weg?

    Ligt er maar aan waar je woon. 😊 Voor mijzelf is het maar 35 kilometer.
  • #5 door brouwmus Gepost op 19 Dec 2016
  • Veel mensen uit de Randstad denken dat Nederland ophoudt onder de Moerdijkbrug... ;)

    Ik vind het wel charmant dat de ONK's elk jaar in een andere regio van het land worden georganiseerd. Dan is er altijd wel minstens één groep mensen voor wie het dichtbij is.

    Groet,
    John
  • #6 door Orangeloo Gepost op 19 Dec 2016
  • Kon het niet verder weg?

    Mij hoor je deze keer ook niet klagen.  ^-^
  • #7 door guuz Gepost op 19 Dec 2016
  • Kon het niet verder weg?

    Ach vorige keer was ik daar ook en dat is verder dan vanuit Beverwijk. Kom uit Groningen...  Mooie herinneringen aan overgehouden trouwens  ;D
  • #8 door Oscar Gepost op 19 Dec 2016
  • Dat wordt weer kamperen in Zeeland...?  :)
  • #9 door Oscar Gepost op 19 Dec 2016
  • Herinneringen bloeien weer op, 2007... Wat een geweldig kampeer weekend in Zeeland... :brouwen:  2012 wederom Zeeland. De "Van de Streekjes" op de camping met hun BBQ bier... Even later gingen ze commercieel. En nog iets later ik ook...

    Good old times... :biersmile: :proost:

    Gelukkig hebben we de foto's nog...
  • #10 door guuz Gepost op 19 Dec 2016
  • De broertjes met hun busje toch?
     Misschien toch maar weer met de caravan die kant op  :biersmile:
  • #11 door tdp Gepost op 20 Dec 2016
  • Dat wordt weer kamperen in Zeeland...?  :)

    Of je moet de BOB willen zijn? ;)
  • #12 door Haagse Wouter Gepost op 20 Dec 2016
  • Veel mensen uit de Randstad denken dat Nederland ophoudt onder de Moerdijkbrug... ;)

    Ik vind het wel charmant dat de ONK's elk jaar in een andere regio van het land worden georganiseerd. Dan is er altijd wel minstens één groep mensen voor wie het dichtbij is.

    Groet,
    John

    Er wonen dan ook in Zeeland meer dan 10x zo weinig mensen als in Zuid Holland. En als je de Randstad pakt dan is dat zelfs 20x zo weinig :p.
    Denk toch dat je beter rond Utrecht kan doen. Dan zit 80% van heel Nederland binnen een uur reizen. In een puntje van Zeeland zit nog geen 10% binnen een uur reizen.
  • #13 door Oscar Gepost op 20 Dec 2016
  • Of je moet de BOB willen zijn? ;)

    Nee joh... Gewoon weer gezellig Kamperen en naderhand lekker vlees roosteren op de camping :-)  gooi ik er wel een fustje Eanske in :-)
  • #14 door Brouwers Gepost op 20 Dec 2016
  • Er wonen dan ook in Zeeland meer dan 10x zo weinig mensen als in Zuid Holland. En als je de Randstad pakt dan is dat zelfs 20x zo weinig :p.
    Denk toch dat je beter rond Utrecht kan doen.
    En zo denkt ook helaas de politiek in Nederland!
    Helaas is de realiteit zo dat het aantal brouwgildes in de Randstad gewoon vies tegenvalt, laat staan dat Utrecht dat er überhaupt eentje te vinden is in Utrecht (IBU is naar mijn weten nog geen officiële vereniging). Dus voor die enkele brouwer uit de Randstad hoeven we echt niet dichter in de buurt te gaan zitten. Misschien moeten die bierbrouwende hipsters met hun baardjes en vegaburgers eens het land in gaan, kunnen ze eens zien hoe mooi en gezellig de rest van Nederland wel niet is  >:D

    Nee joh... Gewoon weer gezellig Kamperen en naderhand lekker vlees roosteren op de camping :-)  gooi ik er wel een fustje Eanske in :-)

    Ooh ja en dit ook natuurlijk :D
  • #15 door Haagse Wouter Gepost op 20 Dec 2016
  • En zo denkt ook helaas de politiek in Nederland!
    Helaas is de realiteit zo dat het aantal brouwgildes in de Randstad gewoon vies tegenvalt, laat staan dat Utrecht dat er überhaupt eentje te vinden is in Utrecht (IBU is naar mijn weten nog geen officiële vereniging). Dus voor die enkele brouwer uit de Randstad hoeven we echt niet dichter in de buurt te gaan zitten. Misschien moeten die bierbrouwende hipsters met hun baardjes en vegaburgers eens het land in gaan, kunnen ze eens zien hoe mooi en gezellig de rest van Nederland wel niet is  >:D

    Ooh ja en dit ook natuurlijk :D

    Ik wist niet dat Gelderland, Groningen, Drenthe, Friesland, Flevoland en Overijssel deel waren van de Randstad :p.
    Voor mij maakt het trouwens niet heel veel uit. Den Haag ligt nog in de buurt :).
  • #16 door Brouwers Gepost op 20 Dec 2016
  • Ik wist niet dat Gelderland, Groningen, Drenthe, Friesland, Flevoland en Overijssel deel waren van de Randstad :p.
    Voor mij maakt het trouwens niet heel veel uit. Den Haag ligt nog in de buurt :).
    Dat zeg ik ook niet, maar de bierbrouwende hipster daar zijn wel gewend om verder te moeten reizen voor hun vegaburger. Dus voor hen is Zeeland niet zo ver ^-^

  • #17 door Bram86 Gepost op 20 Dec 2016
  • Dat zeg ik ook niet, maar de bierbrouwende hipster daar zijn wel gewend om verder te moeten reizen voor hun vegaburger. Dus voor hen is Zeeland niet zo ver ^-^

    Nee joh, dat is gewoon allemaal in de stad te vinden ;)
  • #18 door Haagse Wouter Gepost op 20 Dec 2016
  • Nee joh, dat is gewoon allemaal in de stad te vinden ;)

    Inderdaad! Er zijn hier in Den Haag meer vegatarische macrobiotische paleo slagers dan bakkers.
  • #19 door tdp Gepost op 21 Dec 2016
  • Voor een Eanske van de tap wil ik best naar Zeeland rijden :), als het qua datum uitkomt ben ik erbij!
  • #20 door JOT Gepost op 21 Dec 2016
  • En laten we blij zijn dat een bier brouw gilde / vereniging het wil organiseren.
    Kost ook veel tijd en inzet van vrijwilligers. Dus ik ben blij dat we de komende jaren toch nog een ONK kunnen houden door héél Nederland.
    Dus ja, dan zitten we de ene keer in Zeeland, dan weer in Groningen, en dan misschien wel in Limburg...
    Zien we ook eens hoe mooi Nederland is buiten de Randstad en omgeving.
  • #21 door Emanuel Gepost op 21 Dec 2016
  • Voor mij is het ook maar een half uurtje   ::) Voordeel van in Zeeland wonen... En qua randstad... Nederland is zoooo groot, bij helder weer zien we vanuit mijn woonplaats zowel de skyline van Barendrecht en Rotterdam als de industrie van de Moerdijk. Dat je wat langer in de auto zit komt niet door de afstand maar door de files  >:D

    Oh ja... En die hebben we niet in Zeeland... Behalve in het hoogseizoen wanneer iedereen uit de Randstad vakantie komt vieren in Zeeland en dan zijn eigen files meeneemt  :nut:
  • #22 door Beerbarrel Gepost op 08 Jan 2017
  • "Ik heb er niet om gevraagd om in Zeeland geboren te worden ... Ik heb gewoon ontzettend veel geluk gehad ..."

    Maar ff zonder dollen. Ik heb de website voor het ONK net online gezet: www.onk2017.nl.

    Veel succes!
  • #23 door tdp Gepost op 09 Jan 2017
  • Export Porter 1750 van Brouwerij Kees als kloonbier :). Lijkt me een goede keuze!
  • #24 door William Gepost op 09 Jan 2017
  • Export Porter 1750 van Brouwerij Kees als kloonbier :). Lijkt me een goede keuze!
    En is nog Zeeuws ook. Vaak is er een link tussen het kloonbier en de lokatie waar het ONK is.
  • #25 door Esterenbrouw Gepost op 09 Jan 2017
  • Vandaag al 6 flesjes besteld bij Mitra, woensdag afhalen.
    Snel proeven. Ben benieuwd.
    Van de prijs € 3,69 per flesje word je niet vrolijk.

  • #26 door William Gepost op 09 Jan 2017
  • Van de prijs €3,69 per flesje word je niet vrolijk.

    Wel als je de perfecte kloon weet te maken :)

    Vandaag al 6 flesjes besteld bij Mitra, woensdag afhalen.

    Etiket eraf, koelen, omdoppen, klaar!
    Ah wacht, je krijgt dan wel aftrekpunten voor verkeerde fles en verkeerd vulhoogte (en de etiketten zitten er ook strak op). ;D
  • #27 door tdp Gepost op 09 Jan 2017
  • Wel als je de perfecte kloon weet te maken :)

    Etiket eraf, koelen, omdoppen, klaar!
    Ah wacht, je krijgt dan wel aftrekpunten voor verkeerde fles en verkeerd vulhoogte (en de etiketten zitten er ook strak op). ;D

    Koelen tot -5 en dan langzaam overhevelen? ;)
  • #28 door Niels B. Gepost op 09 Jan 2017
  • En dan alsnog niet winnen  >:D
  • #29 door William Gepost op 09 Jan 2017
  • En dan alsnog niet winnen  >:D

    Dan geven we de keurmeester de schuld :)
  • #30 door Underdike Gepost op 10 Jan 2017
  • Koelen tot -5 en dan langzaam overhevelen? ;)
    Stout... heel stout... maar wel een leuk experiment  >:D
  • #31 door Esterenbrouw Gepost op 10 Jan 2017
  • Vanmiddag de Export Porter 1750 geproefd.

    Nog nooit zo'n dik bier gezien.
    Hoe krijg je gebrouwen zo?

    Ik zou er zo mijn tuinhekje mee kunnen beitsen!
  • #32 door RienP Gepost op 10 Jan 2017
  • Leuk kloonbier. En mooi uit de regio. Iedereen veel succes met brouwen.  :brouwen:
  • #33 door William Gepost op 11 Jan 2017
  • Vanmiddag de Export Porter 1750 geproefd.

    Nog nooit zo'n dik bier gezien.
    Hoe krijg je gebrouwen zo?

    Ik zou er zo mijn tuinhekje mee kunnen beitsen!

    Heb je het eind SG en eindbrixwaarde gemeten?
    Hoeveel alcohol zit erin?
    Wat zegt het etiket over de mout? (Haver?)
  • #34 door Esterenbrouw Gepost op 11 Jan 2017
  • William op onze Nieuwjaarsbijeenkomst gaan we hem proeven en meten.

    Ingrediënten: pale ale, karamel, carafa 1 en carafa 2.
    hop: fuggles en sorachi ace.

    10,5% alcohol
    Geen metingen gedaan, a.s. dinsdag.
  • #35 door William Gepost op 11 Jan 2017
  • William op onze Nieuwjaarsbijeenkomst gaan we 'm proeven en meten.

    Afgesproken. Neem jij de spullen om te meten mee?
  • #36 door Esterenbrouw Gepost op 11 Jan 2017
  • Yep
  • #37 door Underdike Gepost op 11 Jan 2017
  • Wel een beetje verdrietig dat ze een bier kiezen dat ik echt niet te haggelen vind :-\
    Kan niet wachten tot die hop-heavy bieren weer uit de mode geraken ;)
  • #38 door SanderH Gepost op 11 Jan 2017
  • Wel een beetje verdrietig dat ze een bier kiezen dat ik echt niet te haggelen vind :-\
    Kan niet wachten tot die hop-heavy bieren weer uit de mode geraken ;)

    Ik ho(o)p dat ze nooit uit de gratie/mode geraken! Maar terwijl ik dit schrijf zit ik aan een RIS, op hout gelagerd... Te veel lekkere bieren om te maken en te proeven!
  • #39 door Underdike Gepost op 12 Jan 2017
  • Ik ho(o)p dat ze nooit uit de gratie/mode geraken! Maar terwijl ik dit schrijf zit ik aan een RIS, op hout gelagerd... Te veel lekkere bieren om te maken en te proeven!
    Ik ben blij voor jou Sander... maar ik krijg die Porters, stouts & RIS-sen niet weg :-[
  • #40 door HermanH Gepost op 12 Jan 2017
  • Nog nooit zo'n dik bier gezien. Hoe krijg je gebrouwen zo? Ik zou er zo mijn tuinhekje mee kunnen beitsen!
    Waarschijnlijk "dik" maischen, < 3 liter/kg en zeer lang laten koken, 90' of meer? Of ook % Rogge storten zonder de 40°-stap? :weetniet: :brouwen:
  • #41 door Geert_d Gepost op 13 Jan 2017
  • Zijn er eigenlijk bepaalde regels aan type bierfles dat je gebruikt?
  • #42 door Brouwers Gepost op 13 Jan 2017
  • Zijn er eigenlijk bepaalde regels aan type bierfles dat je gebruikt?
    Ja, moet in bnr fles (bruine 30 cl pils fles). Maar andere flessen zijn maar 1 punt aftrek van de 100. Kan natuurlijk het verschil tussen winst en verlies betekenen, maar met 99 punten win je vaak nog steeds >:D
  • #43 door Geert_d Gepost op 13 Jan 2017
  • hehe  :P
  • #44 door Biertje1985 Gepost op 13 Jan 2017
  • Er gaan vast weer hele mooie bieren ingezonden worden. Moge de beste winnen!

    Ik heb het idee dat veel "Nieuwe" brouwers een poging gaan wagen want de populariteit van zelf brouwen groeit nog steeds.
  • #45 door Underdike Gepost op 01 Mar 2017
  • Voor wie het nog niet door had... Inschrijving is geopend !
    www.onk2017.nl
    Ik had de wekker gezet, en was vanochtend vroeg al nummer 9 die inschreef... dus dat kan snel gaan! (Max 500 bieren inschrijving)
  • #46 door Thamerdal Gepost op 01 Mar 2017
  • Voor wie het nog niet door had... Inschrijving is geopend !
    www.onk2017.nl
    Ik had de wekker gezet, en was vanochtend vroeg al nummer 9 die inschreef... dus dat kan snel gaan! (Max 500 bieren inschrijving)


    En de site is inmiddels onbereikbaar...?
  • #47 door Jeroen D Gepost op 01 Mar 2017
  • Voor wie het nog niet door had... Inschrijving is geopend !
    www.onk2017.nl
    Ik had de wekker gezet, en was vanochtend vroeg al nummer 9 die inschreef... dus dat kan snel gaan! (Max 500 bieren inschrijving)


    Ik dacht te lezen 550 bieren. Maar inderdaad is de site nu onbereikbaar.

    Ik heb me gelukkig al ingeschreven.
    Hoe weet je welk nummer je bent?

    Op het etiket staat een letter en 2 getallen:

    Voorbeeld:
    X_00_00

    De letter is neem ik aan de klasse.
    En ik gok dat het 1e getal staat voor het type bier.
    En het 2e getal voor de hoeveelste inzending voor dat type bier?
  • #48 door Hay Gepost op 01 Mar 2017
  • Klinkt toch een beetje krom als je op de site kijkt"de export PORTER 1750 is een stevige imperial russian STOUT".
  • #49 door Biertje1985 Gepost op 01 Mar 2017
  • De site ligt plat van het ONK  :-\
  • #50 door Underdike Gepost op 01 Mar 2017
  • Ik dacht te lezen 550 bieren. Maar inderdaad is de site nu onbereikbaar.

    Ik heb me gelukkig al ingeschreven.
    Hoe weet je welk nummer je bent?

    Op het etiket staat een letter en 2 getallen:

    Voorbeeld:
    X_00_00

    De letter is neem ik aan de klasse.
    En ik gok dat het 1e getal staat voor het type bier.
    En het 2e getal voor de hoeveelste inzending voor dat type bier?
    Volgens die logica waren mijn 4 inzendingen ergens tussen de 3e & 5e inzending in hun klasses zijn.
    Ik weet niet hoeveel biertjes mensen normaal gesproken de man inschrijven... maar als dat er 4 zijn net als ik waren dat er dus vanochtend vroeg al een stuk of 50.
    Kan vlot gaan dus, hoop dat de site voor jullie weer snel online komt
  • #51 door Esterenbrouw Gepost op 01 Mar 2017
  • Probeer eens: onkbrouwen.nl/inschrijven

    Wie weet?
  • #52 door Robert1968 Gepost op 01 Mar 2017
  • Het werkt, Ik heb me net ingeschreven met 5 bieren. De etiketten per email al ontvangen.
  • #53 door hobbybob Gepost op 02 Mar 2017
  • 2 biertjes ingeschreven :proost:
  • #54 door TymonK Gepost op 02 Mar 2017
  • Ook 2 bieren ingeschreven. Spannend hoor 1e keer voor mij ;-)

    Welke camping wordt gebruikt door forumleden? Heb er mooie verhalen over gehoord...

    Even opgezocht - Camping Veerse meer is maar 9 km fietsen naar de evenement locatie  :nut:
  • #55 door Underdike Gepost op 02 Mar 2017
  • Even opgezocht - Camping Veerse meer is maar 9 km fietsen naar de evenement locatie  :nut:
    9 km fietsen... hoe lang kruipen is dat ? :weetniet:
  • #56 door Beerbarrel Gepost op 02 Mar 2017
  • Heren, dames,

    De inschrijving is sinds gisteren geopend. Veel succes iedereen.

    M.v.g.

    Hans Lepoeter
  • #57 door TymonK Gepost op 03 Mar 2017
  • 9 km fietsen... hoe lang kruipen is dat ? :weetniet:
    Ook 9 km  :proost:
  • #58 door Emanuel Gepost op 04 Mar 2017
  • Zo, heb me net ingeschreven met een Russian Imperial Stout.  :brouwen:. Heb er nu al zin in... Zeker omdat het deze keer in mijn provincie is.
  • #59 door Jeroen D Gepost op 05 Mar 2017
  • Hoe weet je welk nummer je bent?


    Oh, om maar even mijn eigen vraag te beantwoorden.

    Je Deelnemer-nummer staat bij wat je moet overmaken.

    Ik ben nummer 4
  • #60 door Underdike Gepost op 05 Mar 2017
  • Oh, om maar even mijn eigen vraag te beantwoorden.
    Je Deelnemer-nummer staat bij wat je moet overmaken.
    Ik ben nummer 4
    Dan had jij nog een stuk vroeger dan ik de wekker gezet 😉
  • #61 door warningh Gepost op 06 Mar 2017
  • Beste Brouwers,

    Nog even een opmerking over de inschrijving.
    Met ingang van dit ONK is het mogelijk om bij het inschrijven van een bier in de Klasse A, B, C en D een variantie aan te geven. Als je rookmout of hout of brett aan het bier hebt toegevoegd, dan kan het gewoon in de Klasse A, B, C of D worden ingeschreven. Bijvoorbeeld een Tripel met brett mag gewoon in Klasse C worden ingeschreven. Het bier wordt dan samen met de andere Tripels beoordeeld. Er hoeft dan ook geen logboekformulier worden ingevuld.
    Heb je meer dan 1 variatie in het bier aangebracht (bijvoorbeeld brett en hout), dan moet het bier alsnog in Klasse V worden ingeschreven inclusief logboekformulier.

    Hans Warning
    BKG
  • #62 door mbroek Gepost op 06 Mar 2017
  • Met ingang van dit ONK is het mogelijk om bij het inschrijven van een bier in de Klasse A, B, C en D een variantie aan te geven. Als je rookmout of hout of brett aan het bier hebt toegevoegd, dan kan het gewoon in de Klasse A, B, C of D worden ingeschreven. Bijvoorbeeld een Tripel met brett mag gewoon in Klasse C worden ingeschreven. Het bier wordt dan samen met de andere Tripels beoordeeld. Er hoeft dan ook geen logboekformulier worden ingevuld.

    Dat is goed nieuws en hoort ook wel bij deze tijd.
  • #63 door Thamerdal Gepost op 06 Mar 2017
  • Beste Brouwers,

    Nog even een opmerking over de inschrijving.
    Met ingang van dit ONK is het mogelijk om bij het inschrijven van een bier in de Klasse A, B, C en D een variantie aan te geven. Als je rookmout of hout of brett aan het bier hebt toegevoegd, dan kan het gewoon in de Klasse A, B, C of D worden ingeschreven. Bijvoorbeeld een Tripel met brett mag gewoon in Klasse C worden ingeschreven. Het bier wordt dan samen met de andere Tripels beoordeeld. Er hoeft dan ook geen logboekformulier worden ingevuld.
    Heb je meer dan 1 variatie in het bier aangebracht (bijvoorbeeld brett en hout), dan moet het bier alsnog in Klasse V worden ingeschreven inclusief logboekformulier.

    Hans Warning
    BKG

    Beetje laat aangegeven zo. Ik heb mijn inschrijving al gedaan en kom hiermee dus onterecht in de V klasse met één van mijn bieren. Levert dat problemen op?
  • #64 door Jeroen D Gepost op 06 Mar 2017
  • Dan had jij nog een stuk vroeger dan ik de wekker gezet
    Kinderen
  • #65 door Underdike Gepost op 06 Mar 2017
  • Kinderen
    Daar heb ik d'r ook 4 van... Maar ik zat in een hotel in Newcastle-Engeland 👍
  • #66 door Orangeloo Gepost op 06 Mar 2017
  • Ik ben wel eens benieuwd onder welk type nu al die "Brand session IPS's " ingezonden gaan worden... Dat was vorig jaar makkelijker met een porter.  ;D
  • #67 door RienP Gepost op 06 Mar 2017
  • Nu bewaart een session IPA wat lastiger dan een porter. Dan zul je het bier waarschijnlijk overnieuw moeten brouwen.
  • #68 door Orangeloo Gepost op 06 Mar 2017
  • Nu bewaart een session IPA wat lastiger dan een porter. Dan zul je het bier waarschijnlijk overnieuw moeten brouwen.

    Ja daar heb je een punt... Maar het type staat ook niet in de lijst. Dus bespaar je de moeite  :nut:
  • #69 door RienP Gepost op 06 Mar 2017
  • Ach als je een beetje de randjes van de Brand specificatie opzoekt, dan kun je met het recept misschien nog wel als APA insturen.
  • #70 door hobbybob Gepost op 08 Mar 2017
  • Gisteravond: 200 bieren van 72 deelnemers ingeschreven
  • #71 door Adrie Gepost op 09 Mar 2017
  • Beste Brouwers,

    Nog even een opmerking over de inschrijving.
    Met ingang van dit ONK is het mogelijk om bij het inschrijven van een bier in de Klasse A, B, C en D een variantie aan te geven. Als je rookmout of hout of brett aan het bier hebt toegevoegd, dan kan het gewoon in de Klasse A, B, C of D worden ingeschreven. Bijvoorbeeld een Tripel met brett mag gewoon in Klasse C worden ingeschreven. Het bier wordt dan samen met de andere Tripels beoordeeld. Er hoeft dan ook geen logboekformulier worden ingevuld.
    Heb je meer dan 1 variatie in het bier aangebracht (bijvoorbeeld brett en hout), dan moet het bier alsnog in Klasse V worden ingeschreven inclusief logboekformulier.

    Hans Warning
    BKG

    Interessant. Maar dat kan wel vragen oproepen. Horen in een tripel bijvoorbeeld kruiden? En zo niet, moet je deze dan vermelden? Ik weet dat er veel tripels met koriander ingezonden worden, maar dit zit niet in de moeder aller tripels, de Westmalle.
  • #72 door Orangeloo Gepost op 09 Mar 2017
  • En bij een Geuze of Kriek lambiek.... moet je dit dan vermelden als er een brett inzit...???
    Lijkt mij een beetje dubbel op. ^-^
  • #73 door Adrie Gepost op 10 Mar 2017
  • Vraag: hoe wordt er dan gekeurd? Het bier valt dan niet meer binnen de stijlomschrijving, dus je kunt ook niet keuren of het bier een goede representant is van de stijl.

    Nog een vraag: kan een variatie ook zijn extra hoppig of gebruik van bijvoorbeeld Amerikaanse hop in plaats van Europese hop of een afwijkende gist? Zo krijg je sluipenderwijs een enorme oprekking van de stijlgrenzen. Dat hoeft niet verkeerd te zijn (prima, het bevordert creativiteit), maar moet je dan ook niet anders gaan keuren? Hoe gaan de keurmeesters hier mee om?

    Nog een vraag: hoe moet je om gaan met variaties die ervoor zorgen dat het bier niet strikt meer in de klasse valt? Denk bijvoorbeeld aan een zwarte saison of een alt met een begin SG van 1,070? Dat is maar 1 variatie. Toch maar in de vrije klasse, die bieren?
  • #74 door warningh Gepost op 11 Mar 2017
  • Er kunnen slechts 3 toevoegingen aangeven: hout, brett of rook. Andere toevoegingen zijn niet mogelijk, tenminste als je wilt dat het bier in de Klasse A,B,C of D wordt gekeurd. Er mag maar 1 van die drie toevoegingen in het bier zijn aangebracht. Zijn het er meer dan, moet het in Klasse V worden ingezonden.
    De bieren met een toevoeging worden gekeurd samen met de andere inzendingen van dat type. Beoordeeld zal worden of de toevoeging het bier beter maakt, een verrijking is van het type. Bijvoorbeeld een Weizen met rookmout kan een heel mooi resultaat opleveren of zoveel rook hebben dat de Weizen niet meer te herkennen is.

    Met betrekking tot de opmerking over brett. Bij een bier op basis van Lambiek of bijvoorbeeld een Brett. Blond hoeft dat niet aangegeven worden omdat de de aanwezigheid daarvan een vereiste is bij dat type. Wordt bijvoorbeeld brett toegevoegd aan een Tripel, dan moet het worden aangegeven als het in Klasse C wordt ingezonden.
  • #75 door Bart LJ Gepost op 11 Apr 2017
  • Weet iemand wanneer de bieren precies gekeurd worden? Dit ivm plannen botteldatum...
  • #76 door Orangeloo Gepost op 11 Apr 2017
  • Weet iemand wanneer de bieren precies gekeurd worden? Dit ivm plannen botteldatum...

    Geen idee wanneer ze keuren maar veel ruimte om te plannen is er niet meer ben ik bang.
    Bottelen kan pas als het bier uit vergist is, en inleveren tussen 15 en 28 april.
    Dus dat is uiterlijk over 17 dagen inleveren.
  • #77 door Herman Gepost op 11 Apr 2017
  • Niet te lang wachten met bottelen, keuring is medio mei.
  • #78 door Bart LJ Gepost op 13 Apr 2017
  • Ok dank!
  • #79 door Beerbarrel Gepost op 19 Apr 2017
  • Heren, dames,

    De teller staat op 428 bieren. Er is ruimte voor 550 bieren. Er is nog ruim een week om in te schrijven en in te leveren...
  • #80 door Jeroen D Gepost op 19 Apr 2017
  • Heren, dames,

    De teller staat op 428 bieren. Er is ruimte voor 550 bieren. Er is nog ruim een week om in te schrijven en in te leveren.......

    Het gaat mij helaas niet lukken om deze week nog 122 bieren te brouwen en te bottelen. Iemand anders misschien?
  • #81 door hetspook Gepost op 24 Apr 2017
  • Zou het een probleem zijn om ergens anders in te leveren als opgegeven?
    Ik kan zo snel mijn mailtje niet meer vinden met de contactgegevens.
  • #82 door Jeroen D Gepost op 24 Apr 2017
  • Zou het een probleem zijn om ergens anders in te leveren als opgegeven?
    Ik kan zo snel mijn mailtje niet meer vinden met de contactgegevens.

    Geen idee.
    Neem anders even contact op met "webmaster at onkbrouwen.nl"

    In de bevestigingsmail met de etiketten (pdf) staat het inleveradres. Deze is naar mij verzonden door "Hans Lepoeter". Misschien kun je nog even in je mailbox zoeken.
  • #83 door George81 Gepost op 25 Apr 2017
  • http://www.deltabrouwers.nl/?page_id=1623

     :) :)

    ps. paar vragen zijn nog niet beantwoord, maar in ieder geval bekend waar ..


    Internal Server Error

    Graag fixen
  • #84 door Jacques Gepost op 25 Apr 2017
  • Internal Server Error

    Graag fixen

    Zo te merken ligt de gehele site van De Deltabrouwers plat.
  • #85 door joosting87 Gepost op 25 Apr 2017
  • Vandaag heb ik geen probleem gehad om de site te bezoeken... Nu weer wel.
  • #86 door Emanuel Gepost op 27 Apr 2017
  • Vandaag nog op de site geweest. Geen probleem gehad
  • #87 door Jacques Gepost op 02 Jun 2017
  • Wie gaat er allemaal volgende week zaterdag naar Goes?

    De locatie is perfect gekozen. Naast het NS station.
    Ik wil vanuit Tilburg met de trein. Vertrektijd 10:58 en aankomsttijd 12:14 uur in Goes. Overstappen in Roosendaal. Daar om 11.36 de trein in stappen.
    Omdat ik een voordeelkaart heb van de NS kunnen er 4 personen met mij mee reizen met een korting van 40%.
    Een enkele reis Tilburg - Goes kost dan € 9,80 in plaats van € 16,40 voltarief.

    Er kan ook een groepsretour worden aangemaakt. Dan wordt het allemaal nog voordeliger. Zie https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes/p/ns-groepsretour
  • #88 door Underdike Gepost op 02 Jun 2017
  • Ik neem 1 van de medebrouwers mee, en ga per auto (openbaar vervoer geen optie vanuit West-Friesland)
  • #89 door Wolter Gepost op 02 Jun 2017
  • Ik neem 1 van de mede-brouwers mee, en ga per auto (openbaar vervoer geen optie vanuit West-Friesland)

    Wel een optie maar iets langer onderweg. ;D
  • #90 door Orangeloo Gepost op 02 Jun 2017
  • Ik denk dat voor mij de trein ook geen optie is  ;D
    Dus dan maar heel dat eind met de auto...  ::)
    Gelukkig heb ik wel een BOB geregeld.
  • #91 door Jeroen D Gepost op 02 Jun 2017
  • Is er iemand bekend met de BCC functie wanneer je gaat e-mailen?
  • #92 door Underdike Gepost op 03 Jun 2017
  • Is er iemand bekend met de BCC functie wanneer je gaat e-mailen?

    Ik was even in de verleiding om iedereen via een "reply to all" succes te wensen... ;D
  • #93 door Beerbarrel Gepost op 03 Jun 2017
  • Sorry, dat was niet zo slim van mij. Verzoek aan iedereen om er a.u.b. geen misbruik van te maken. Of laten we zeggen helemaal geen gebruik ....

    Hans Lepoeter
  • #94 door Jeroen D Gepost op 03 Jun 2017
  • Sorry, dat was niet zo slim van mij. Verzoek aan iedereen om er a.u.b. geen misbruik van te maken. Of laten we zeggen helemaal geen gebruik ....

    Hans Lepoeter

    Ach... We zijn er ondertussen ook wel aan gewend na de Brand wedstrijd. 😁
  • #95 door Underdike Gepost op 09 Jun 2017
  • Is er iets van een programma voor morgen?
    Ik zie dat 't open is van 12:00 tot 17:00, maar neem aan dat dat niet allemaal prijsuitreiking is?
    Op de website zie ik verder niet veel staan over de dag :weetniet:
  • #96 door Jeroen D Gepost op 09 Jun 2017
  • Is er iets van een programma voor morgen?
    Ik zie dat 't open is van 12:00 tot 17:00, maar neem aan dat dat niet allemaal prijs-uitreiking is?
    Op de website zie ik verder niet veel staan over de dag :weetniet:

    Ik zou het inderdaad niet weten.
    Ik weet alleen dit:

    Op het festival zijn er diverse bieren verkrijgbaar van gerenommeerde Zeeuwse brouwers zoals: Brouwerij Kees, Stadsbrouwerij Middelburg, Slot Oostende, Bad Hair Brewing, Emelisse bieren, Perron bieren en natuurlijk ons festivalbier de La Chouffe Soleil. Daarnaast zijn er voor de liefhebber ook Zeeuwse mosselen verkrijgbaar.

    Op het festival is ook aanwezig onze befaamde blindproefbierkast en wordt een tombola gehouden met mooie prijzen.
  • #97 door Underdike Gepost op 09 Jun 2017
  • Ik zou het inderdaad niet weten.
    Ik weet alleen dit:

    Op het festival zijn er diverse bieren verkrijgbaar van gerenommeerde Zeeuwse brouwers zoals: Brouwerij Kees, Stadsbrouwerij Middelburg, Slot Oostende, Bad Hair Brewing, Emelisse bieren, Perron bieren en natuurlijk ons festivalbier de La Chouffe Soleil. Daarnaast zijn er voor de liefhebber ook Zeeuwse mosselen verkrijgbaar.

    Op het festival is ook aanwezig onze befaamde blindproefbierkast en wordt een tombola gehouden met mooie prijzen.
    Mmm... ik moet ook nog naar huis autorijden, dus hoop dat ze hele kleine glaasjes speciaalbier verkopen  ;D
    Iemand enig idee hoe laat ze met de prijsuitreikingen beginnen? Ik weet niet of ik strak 12:00 haal...
  • #98 door Adbrouwt Gepost op 09 Jun 2017
  • Het programma is gezellig met mede hobbybrouwers ouwehoeren. Ik lijk op mijn avatar dus heb je zin in een goed brouw gesprek...
  • #99 door Jeroen D Gepost op 09 Jun 2017
  • Mmm... ik moet ook nog naar huis autorijden, dus hoop dat ze hele kleine glaasjes speciaalbier verkopen  ;D
    Iemand enig idee hoe laat ze met de prijsuitreikingen beginnen? Ik weet niet of ik strak 12:00 haal...

    Lekker eindje rijden dan! Ik ook, maar vanuit Westzaan "valt t mee"

    Zie hier:
    "Voor de prijswinnars van het ONK2017  zijn er oorkondes en mooie bierpakketten en voor de algemeen winnaar een brouwinstallatie van Brouwland ter waarde van ruim 500 Euro.

    We starten om 12:00 uur en de prijsuitreiking is om ca. 16:00 uur, zorg dat je er bij bent want prijzen worden niet nagestuurd!"
  • #100 door Underdike Gepost op 10 Jun 2017
  • Bedankt mannen  :biersmile:
  • #101 door Robert1968 Gepost op 10 Jun 2017
  • Het programma is gezellig met mede hobbybrouwers ouwehoeren. Ik lijk op mijn avatar dus heb je zin in een goed brouw gesprek...

    Dus met glaswerk voor en op je hoofd? Dat moet niet al te moeilijk zijn om je te herkennen.
    Ik heb een opvallend overhemd aan met roze flamingos en sta naar verwachting vaak op het podium  :D.
  • #102 door hetspook Gepost op 10 Jun 2017
  • Wat een goed moment voor een website om plat te gaan.
    Weet iemand het adres?
  • #103 door Ansius Gepost op 10 Jun 2017
  • En vanmiddag maar eens kijken hoe Adbrouwt er in het echt uit ziet!
    Jeroen zal eenvoudiger zijn.
    Robert zie ik wel op het podium.
    En Underdike?

    Plezier en succes allen.

  • #104 door Underdike Gepost op 10 Jun 2017
  • Onderweg... uiteraard in herkenbaar keut-shirt 👍
    Mij maatjes hadden allemaal wat anders, dus alleen zoon-lief mee als versterking... altijd in voor een praatje

  • #105 door Underdike Gepost op 10 Jun 2017
  • Wat een goed moment voor een website om plat te gaan.
    Weet iemand het adres?

    Uitspanning De Goederenloods
    Albert Plesmanweg 23
    4462 GC Goes
    Nederland
  • #106 door GeBaxke Gepost op 10 Jun 2017
  • Veel plezier allemaal. Moet werken  :(
  • #107 door Ansius Gepost op 10 Jun 2017
  • Geen roze flamingo gezien.
  • #108 door Adbrouwt Gepost op 10 Jun 2017
  • Ik wel maar niet op het podium 😉
  • #109 door Underdike Gepost op 10 Jun 2017
  • Was leuk, en tevreden met de resultaten.
    We hadden 2 bieren die we redelijk gelukt vonden, en die scoorden 69 & 71... en 2 minder goed gelukte bieren en die scoorden inderdaad minder (55 en 61)... maar alle 4 hebben een lekker uitgebreid commentaar gekregen op het formulier... met opmerkingen waar we wat mee kunnen.
    Jury, dank voor die uitgebreide reactie's, heel fijn ! :groots:
  • #110 door Emanuel Gepost op 10 Jun 2017
  • Een dagje ONK zit er weer op. In categorie D met een R.I.S. 5e geworden met 86 punten. Ik was blij verrast met dit resultaat, zeker aangezien het de eerste keer is aan het ONK. Het recept heb ik op het forum bij "wat brouwen we vandaag" (is volgens mij niet helemaal de juiste naam voor het topic...), gezet. Daar had ik het al staan toentertijd ik deze brouwde in oktober  :brouwen:
  • #111 door Ansius Gepost op 10 Jun 2017
  • Ik heb mee gedaan omdat Oscar beweert dat Pils brouwen simpel is.
    Resultaat 79 punten.
    Commentaar is te zoet en weinig koolzuur.
    Niet helemaal mee eens maar dat het geen prijspakkerbier is klopt wel.

    Een echt lekker pilsje brouwen is echt moeilijk!

    PS
    Adbrouwt ziet er in het echt beter uit dan zijn avatar.
  • #112 door Underdike Gepost op 10 Jun 2017
  • Resultaat 79 punten.
    Commentaar is te zoet en weinig koolzuur.
    Niet helemaal mee eens maar dat het geen prijspakkerbier is klopt wel.
    Dat vind ik anders een hele acceptabele score, 79 punten  :groots:
  • #113 door Adbrouwt Gepost op 10 Jun 2017
  • Ik heb mee gedaan omdat Oscar beweert dat Pils brouwen simpel is.
    Resultaat 79 punten.
    Commentaar is te zoet en weinig koolzuur.
    Niet helemaal mee eens maar dat het geen prijspakkerbier is klopt wel.

    Een echt lekker pilsje brouwen is echt moeilijk!

    PS
    Adbrouwt ziet er in het echt beter uit dan zijn avatar.
    Dat klopt de avatar is alweer van enige jaren terug. Mijn pils had met 77 punten net verloren van ansius. Ansius lijkt trouwens prima op zijn avatar.
  • #114 door Brouwers Gepost op 10 Jun 2017
  • Dat klopt de avatar is alweer van enige jaren terug. Mijn pils had met 77 punten net verloren van ansius. Ansius lijkt trouwens prima op zijn avatar.
    Haha
  • #115 door Ansius Gepost op 10 Jun 2017
  • #116 door Brouwers Gepost op 10 Jun 2017
  • Lijkt u ook op uw avatar?
    Komt aardig in de buurt, iets meer haar en draag ook een witte polo. Gele kop krijg ik alleen bij langdurig overmatig alcoholgebruik  ;D

    Het was in ieder geval gezellig, jammer dat het om 5 uur was afgelopen. Had ook wat ruilbieren bij, maar de mensen die ik had gesproken hadden helaas niks te ruilen :(

    Voor de rest tevreden met het resultaat, wist dat het geen winnaars waren. Toch weer 74 en 76 punten gescoord.
  • #117 door Jacques Gepost op 11 Jun 2017
  • Genoten van een alweer een ONK. Al jaren doe ik niet meer mee. De voornaamste reden is dat ik ook al heel lang geen bieren meer brouw die keurig in de hokjes van het BKG vallen. Zo te merken doen dat er tegenwoordig meer hobbybrouwers want een opmerking van juryvoorzitter Miel was dat men meer punten krijgt als je binnen de hokjes blijft. Dat het merendeel van de commerciële brouwerijen buiten de hokjes treden en verrassende bieren brouwen is de deelnemers van het ONK zo te merken niet ontgaan. Op welke wijze het BKG daar een passend antwoord op kan geven is nog zoeken. Maar iedereen weer in zijn hok duwen is de oplossing niet. De hokken passen gewoon niet meer bij alle ontwikkelingen. Al jaren is er een bierrevolutie gaande. Het bierlandschap is hierdoor veranderd.

    Ik scheef alweer een ONK. Vanaf het allereerste ONK ben ik bijna zonder uitzondering steeds aanwezig geweest bij de prijsuitreiking. Voor een stuk komt dit doordat ik het ONK diverse keren georganiseerd heb maar ook omdat ik het leuk vind veel medehobbybrouwers te ontmoeten. Daarvoor was deze keer alle ruimte en ik heb er van genoten. Lekker in de zon met Zeeuws bier in de hand en om je heen allemaal vrienden. Mooier kan haast niet. Gelukkig geen uren lange prijsuitreiking zoals vorig jaar. Na afloop nog even bij Slot Oostende geweest om een hapje te eten. Daar is het goed toeven.

    Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Uiteraard is ze hierbij uitgenodigd de prijswinnende recepten op het forum te plaatsen.


    Hieronder een foto-impressie.



















































  • #118 door Geert_d Gepost op 11 Jun 2017
  • Bij de uitslagen staat 'smaak ass.' en 'smaak'. Wat is het verschil tussen die twee?
  • #119 door Wolter Gepost op 11 Jun 2017
  • De smaak associatie hoeft niet per definitie de daadwerkelijke smaak te zijn.
  • #120 door Geert_d Gepost op 11 Jun 2017
  • De smaak associatie hoeft niet per definitie de daadwerkelijke smaak te zijn.

    Heb je misschien een voorbeeld daarvan? Ik denk niet dat ik het goed begrijp :S
  • #121 door Jacques Gepost op 11 Jun 2017
  • Heb je misschien een voorbeeld daarvan? Ik denk niet dat ik het goed begrijp :S

    Een bekend voorbeeld is een zoetige indruk door esters terwijl het bier niet zoet is.
  • #122 door Peterrr Gepost op 11 Jun 2017
  • Leuke foto's Jacques,

    Mooi "Bierkaaiers" portret ook  :D

    Grt Peter
  • #123 door Wolter Gepost op 11 Jun 2017
  • Een bekend voorbeeld is een zoetige indruk door esters terwijl het bier niet zoet is.

    Goed voorbeeld Jacques. Verder kan het ook gebeuren dat je smaak associatie krijgt aan de hand van kleur, geur, verpakking, input derden, reclame uitingen etc etc..
    Denk dat bij het bier de associatie vaak voortkomt uit eigen verwachtingen bij een specifiek biertype.
  • #124 door Robert1968 Gepost op 11 Jun 2017
  • Ik kwam wat later en ben na de prijsuitreiking doorgereden naar Zeeuws-Vlaanderen.

    Inderdaad dit jaar geen podiumplaats, maar mijn vijf bieren scoren allen wel een ruim voldoende (73,76,78,78 en 81 punten).

    Geen brouwafwijkingen geconstateerd, maar vaak net buiten de genoemde en beruchte lijntjes: te weinig hop, te weinig body, te dun, te weinig plakkerig, te weinig moutig etc...Om moedeloos van te worden. :huilen:. Alle verhalen aanhorende krijg ik ook de indruk dat het ook nogal wat uitmaakt welke keurmeester je bier keurt, maar goed.
    Locatie was erg leuk, aantal aanwezigen was beduidend minder dan vorig jaar. Opvallend dat de Deltabrouwers de prijzen wegkaapten in de kloonklasse, wellicht wat inside informatie ;D

    Maar eens kijken wat ik voor volgend jaar ga brouwen.



  • #125 door Esterenbrouw Gepost op 11 Jun 2017
  • Na 4 jaar achtereen podium, ben ik ook weer wakker geschud.

    Van de 5 bieren, 3 in de 50 punten!
    Weliswaar 1 bier buiten het opgegeven type (klopt), kloonbier technisch goed
    maar te ver van origineel en 1 bier ronduit bedroevend slecht.

    Mooi weer met beide benen op de grond!

  • #126 door Ansius Gepost op 11 Jun 2017
  • Wie van de prijswinnaars heeft zijn/haar water behandeld?

    Ofwel wie niet?
  • #127 door Sjaak_Deventer Gepost op 11 Jun 2017
  • Wie van de prijswinnaars heeft zijn/haar water behandeld?

    Ofwel wie niet?


    Niets aan het water gedaan. Gewoon Deventers kraanwater.
  • #128 door Wolter Gepost op 11 Jun 2017
  • Wie van de prijswinnaars heeft zijn/haar water behandeld?

    Ofwel wie niet?

    Ik behandel het water altijd.
  • #129 door Jacques Gepost op 11 Jun 2017
  • Wie van de prijswinnaars heeft zijn/haar water behandeld?

    Ofwel wie niet?

    Of je wel of niet je brouwwater moet behandelen ligt aan de samenstelling van de zouten in je leidingwater én van de mouten in je stort. Met andere woorden: de vraag is simpel en het antwoord is heel erg complex.
  • #130 door William Gepost op 11 Jun 2017
  • Wie van de prijswinnaars heeft zijn/haar water behandeld?

    Ofwel wie niet?

    Wie van de niet-winnaar heeft zijn water niet behandeld? ;D
  • #131 door Underdike Gepost op 11 Jun 2017
  • Wie van de niet-winnaar heeft zijn water niet behandeld? ;D
    Wel water behandeld en toch niks gewonnen... wij zijn écht slecht  ;D
  • #132 door Geert_d Gepost op 11 Jun 2017
  • Een bekend voorbeeld is een zoetige indruk door esters terwijl het bier niet zoet is.

    Ah zo, snap hem! Bedankt.
  • #133 door Brouwers Gepost op 11 Jun 2017
  • Wie van de prijswinnaars heeft zijn/haar water behandeld?
    Ofwel wie niet?
    Wel behandeld, maar niet gewonnen. Net als bij Robert lag het toch echt aan de keurmeesters  >:D

    Maar even serieus, qua punten zit ik aardig volgens verwachting met 76 en 74 punten. Heb lekkere bieren maar geen toppers ingestuurd. Mijn rookporter kreeg het commentaar veel te esterig te zijn (rood fruit). Herken het niet. Hij was met wlp023 op 19 graden vergist. Laat hem aankomende gildeavond nog eens proeven door een paar man.
  • #134 door onk2012 Gepost op 12 Jun 2017
  • Ik kwam wat later en ben na de prijsuitreiking doorgereden naar Zeeuws-Vlaanderen.

    Inderdaad dit jaar geen podiumplaats, maar mijn vijf bieren scoren allen wel een ruim voldoende (73,76,78,78 en 81 punten).

    Geen brouwafwijkingen geconstateerd, maar vaak net buiten de genoemde en beruchte lijntjes: te weinig hop, te weinig body, te dun, te weinig plakkerig, te weinig moutig etc...Om moedeloos van te worden. :huilen:. Alle verhalen aanhorende krijg ik ook de indruk dat het ook nogal wat uitmaakt welke keurmeester je bier keurt, maar goed.
    Locatie was erg leuk, aantal aanwezigen was beduidend minder dan vorig jaar. Opvallend dat de Deltabrouwers de prijzen wegkaapten in de kloonklasse, wellicht wat inside informatie ;D

    Maar eens kijken wat ik voor volgend jaar ga brouwen.

    Van de 10 inzendingen in deze klasse waren er 5 Deltabrouwers, dus de kans was wel groot op een podiumplek. De winnaar van de tweede plaats was overigens geen Deltabrouwer.
  • #135 door onk2012 Gepost op 12 Jun 2017
  • Genoten van een alweer een ONK. Al jaren doe ik niet meer mee. De voornaamste reden is dat ik ook al heel lang geen bieren meer brouw die keurig in de hokjes van het BKG vallen. Zo te merken doen dat er tegenwoordig meer hobbybrouwers want een opmerking van juryvoorzitter Miel was dat men meer punten krijgt als je binnen de hokjes blijft. Dat het merendeel van de commerciële brouwerijen buiten de hokjes treden en verrassende bieren brouwen is de deelnemers van het ONK zo te merken niet ontgaan. Op welke wijze het BKG daar een passend antwoord op kan geven is nog zoeken. Maar iedereen weer in zijn hok duwen is de oplossing niet. De hokken passen gewoon niet meer bij alle ontwikkelingen. Al jaren is er een bierrevolutie gaande. Het bierlandschap is hierdoor veranderd.

    Ik scheef alweer een ONK. Vanaf het allereerste ONK ben ik bijna zonder uitzondering steeds aanwezig geweest bij de prijsuitreiking. Voor een stuk komt dit doordat ik het ONK diverse keren georganiseerd heb maar ook omdat ik het leuk vind veel medehobbybrouwers te ontmoeten. Daarvoor was deze keer alle ruimte en ik heb er van genoten. Lekker in de zon met Zeeuws bier in de hand en om je heen allemaal vrienden. Mooier kan haast niet. Gelukkig geen uren lange prijsuitreiking zoals vorig jaar. Na afloop nog even bij Slot Oostende geweest om een hapje te eten. Daar is het goed toeven.

    Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Uiteraard is ze hierbij uitgenodigd de prijswinnende recepten op het forum te plaatsen.



    Mooie foto's Jacques!
    Je geeft aan dat we in "hokjes" moet brouwen, dat klopt maar er zijn dit jaar wel degelijk verbeteringen doorgevoerd, je kunt nu binnen je biertype één van de volgende extra's aangeven: Bret, Rook of Hout. Daarnaast kun je natuurlijk je bier inzenden in de vrije klasse, als het niet in een hokje past. De top 3 in de vrije klasse was:
    1 Scotch Imperial Stout
    2 Imperial Porter
    3 Session IPA
    Dus er zijn mogelijkheden!!

    Ik ben het eens met je dat we eens dat samen met het BKG nog eens kritisch moeten kijken naar het ONK, zowel naar de indeling per klasse als naar organisatorische aspecten. Het helpt er natuurlijk ook niet aan mee dat het LABO opgeheven is, de gildes hangen nu als los zand bij elkaar en overleg over dit soort onderwerpen staan dus alleen bij het BKG op de agenda.
  • #136 door Orangeloo Gepost op 12 Jun 2017
  • Van de 10 inzendingen in deze klasse waren er 5 deltabrouwers, dus de kans was wel groot op een podiumplek. De winnaar van de tweede plaats was overigens geen Deltabrouwer.


    Maar wel een Zeeuws (Zeeuws Vlaanderen), en lid van Bier- en Wijngilde Ambrasserie, helaas wil dit laatste maar niet op papier plakken geloof ik. Al Meerdere malen doorgegeven, maar nu staat het er op de site weer niet bij. ^-^ https://www.onkbrouwen.nl/overzicht?klasse=E

    Opvallend dat de Deltabrouwers de prijzen wegkaapten in de kloonklasse, wellicht wat inside informatie ;D


    Behoorlijk flauw om iets te insinueren terwijl daar geen bewijzen voor zijn...  >:(

    Ik zelf ben bij Brouwerij Kees langs geweest...  :brouwen:
    Omdat ik nergens in een winkel in Zeeuws Vlaanderen aan Export Porter 1750 kon komen. Helaas zelfs bij Kees niet, wel een klein slokje mogen proeven uit de tank, daarvoor dank. Maar geen enkele informatie ontvangen omtrent het recept.

    Kees maakt er geen geheim van dat hij meestal maischt op 69  ºC en als gist meestal de US 05 gebruikt. Dit deed hij zelfs al toen hij nog bij Emelisse brouwde en dit tijdens de eerste Homebrewday bij Emelisse had verteld.

    Als je dan ook nog eens het forum afstruint vind je een recept van Kees wat mogelijk wel eens de voorloper kan zijn voor de Export Porter 1750 http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,843.0.html

    Als je dan vervolgens het bier gaat proeven en mogelijke smaken ontdekt die je bij bepaalde ingrediënten kan plaatsen kan je deze nog aan het recept toevoegen.

    Zoals je ziet is het niet zo moeilijk om het een en ander te weten te komen over een bepaald bier. Het klonen van bier is een aparte tak van sport die bestaat uit zoeken op internet of etiket naar gegevens, het proeven en er achter zien te komen wat je proeft en door welke ingrediënten dat die smaak tot stand is gekomen. En dan een recept maken. Je moet dit leuk vinden om te doen, en dat vind IK dus leuk...  In 2015 werd ik 4de in de E klasse en nu wordt dat dan eens beloond met een 2de prijs. Erg jammer dat er dan mensen insinueren dat er info is gelekt.
  • #137 door Underdike Gepost op 12 Jun 2017
  • Insinueren?  ;D
    Volgens mij maakte er iemand een geintje... en aluminiumfolie hoedjes niet gezien afgelopen zaterdag :weetniet:
  • #138 door Wolter Gepost op 12 Jun 2017
  • Erg jammer dat er dan mensen insinueren dat er info is gelekt.

    Er blijven helaas altijd wel een paar mensen slechte verliezers die graag wat af willen doen aan prestaties die anderen bereiken.
    Ik denk dat er genoeg brouwers zijn die met het volledige recept niet tot een resultaat zouden komen dat voldoende op het beoogde kloonbier lijkt.
    Jouw inzet en manier van brouwen bewijst al jaren dat je wederom en volledig terecht een mooie prijs hebt verdiend.
    Nogmaals proficiat!
  • #139 door Ansius Gepost op 12 Jun 2017
  • Of je wel of niet je brouwwater moet behandelen ligt aan de samenstelling van de zouten in je leidingwater én van de mouten in je stort. Met andere woorden: de vraag is simpel en het antwoord is heel erg complex.

    Op mijn vraag kan je verschillend antwoorden, te weten;
    Keuze 1 ja
    Keuze 2 Nee

    Daarnaast kan je ook niet antwoorden.

    Voor de duidelijkheid;
    Of het al dan niet nodig is is een andere vraag.
    De vraag was of je hebt behandeld of niet.

  • #140 door heijligers Gepost op 12 Jun 2017
  • De vraag was of je hebt behandeld of niet.
    Nee, niet behandeld.
    Wel overgeheveld overigens, maar dat is weer een andere discussie
  • #141 door Jacques Gepost op 12 Jun 2017
  • Op mijn vraag kan je verschillend antwoorden, te weten;
    Keuze 1 ja
    Keuze 2 Nee

    Daarnaast kan je ook niet antwoorden.

    Voor de duidelijkheid;
    Of het al dan niet nodig is is een andere vraag.
    De vraag was of je hebt behandeld of niet.

    Aan het antwoord op deze vraag heb je niet veel. Je moet ook weten wat de samenstelling is van het brouwwater en welke mouten gebruikt zijn. Tegenwoordig is het bij mij dat ik bij lichtgekeurde bieren een klein beetje moet aanzuren (veel minder dan in het verleden) en bij donkere bieren moet ontzuren. Bierbrouwen is een complex proces. Wat voor de een geldt hoeft niet voor de ander te gelden...
  • #142 door Adbrouwt Gepost op 13 Jun 2017
  • Proficiat Orangeloo. Wat wel gelekt is door iemand is dat dit bier waarschijnlijk 2% meer alcohol bevatte dan het origineel. Mooie prestatie die tweede plaats en ik zou zeggen  laat ze maar lekken.
  • #143 door Orangeloo Gepost op 13 Jun 2017
  • Proficiat Orangeloo. Wat wel gelekt is door iemand is dat dit bier waarschijnlijk 2% meer alcohol bevatte dan het origineel. Mooie prestatie die tweede plaats en ik zou zeggen  laat ze maar lekken.

     ;)
Pagina's:
Actions