Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Totale hoeveelheid wat lager uitgevallen na koken  (gelezen 2195 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.442
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Totale hoeveelheid wat lager uitgevallen na koken
« Reactie #25 Gepost op: 08-01-2017 12:55 u »
als je kraanwater een dag laat staan dan zit er een kleverig laagje in van bacterien op de wand. dus als je gisting snel op gang komt kun je het riskeren. eea gaat wel vermenigvuldigen dus zelf zou ik het toch even verhitten.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline jaapz

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 54
  • Land: nl
  • Brouwerij Vlugge Japie
Re: Totale hoeveelheid wat lager uitgevallen na koken
« Reactie #26 Gepost op: 08-01-2017 14:21 u »
En je denkt dat jouw lichaam van 37įC geen goede voedingsrijke omgeving is?  ;)

Neu daar zit genoeg zuur in om die beestjes het leven zuur te maken

Offline zilver_brouwer

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 235
  • Land: nl
Re: Totale hoeveelheid wat lager uitgevallen na koken
« Reactie #27 Gepost op: 08-01-2017 14:34 u »
Neu daar zit genoeg zuur in om die beestjes het leven zuur te maken

En wat denk je dat de miljarden gistcellen doen dan? Vriendjes worden? ;)

Offline jaapz

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 54
  • Land: nl
  • Brouwerij Vlugge Japie
Re: Totale hoeveelheid wat lager uitgevallen na koken
« Reactie #28 Gepost op: 08-01-2017 14:42 u »
En wat denk je dat de miljarden gistcellen doen dan? Vriendjes worden? ;)

Goed punt  :biersmile:

Offline Ansius

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 477
  • Land: nl
  • Het komt er niet uit!
Re: Totale hoeveelheid wat lager uitgevallen na koken
« Reactie #29 Gepost op: 08-01-2017 14:51 u »
als je kraanwater een dag laat staan dan zit er een kleverig laagje in van bacterien op de wand.

Is dat waar?
Nog nooit gezien maar dat wil niet zeggen dat de bewering niet waar is.



Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.169
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Totale hoeveelheid wat lager uitgevallen na koken
« Reactie #30 Gepost op: 08-01-2017 17:22 u »
als je kraanwater een dag laat staan dan zit er een kleverig laagje in van bacterien op de wand.

nou na 1 dag echt nog niet hoor... En je pH in wort is een stuk lager, dus dat koken van water is echt onnodig. Je denkt toch niet dat een commerciŽle brouwerij water eerst gaat koken als ze moeten corrigeren.... :brouwen: :biersmile:

Ik zeg het nog maar een keer: wel blijven nadenken... ;)

Tags: