Pagina's:
Actions
  • #51 door tdp Gepost op 30 Nov 2016
  • Uit de mail:

    "Binnen drie weken ontvangt u een krat met 24 flessen, 13 etiketten en kroonkurken."

    Waarom nu al de flessen en kratten afsturen? Uiterlijke inleverdatum is pas 31 maart...

    Wees blij, dan heb je ze vast op voorraad, hoef je de brouwplanning niet geheel aan te passen! Zie het probleem niet?
  • #52 door Hoppenbrouwers Gepost op 30 Nov 2016
  • Uiterlijke inleverdatum is pas 31 maart...
    Inschrijfdatum
  • #53 door DLB Gepost op 30 Nov 2016
  • Citaat
    Inschrijfdatum

    Neen. Uiterlijk inschrijfdtum is 17 maart. :police:
  • #54 door Thamerdal Gepost op 30 Nov 2016
  • Wees blij, dan heb je ze vast op voorraad, hoef je de brouwplanning niet geheel aan te passen! Zie het probleem niet?

    Ruimtegebrek is ons brouwers niet vreemd toch?  :(
  • #55 door Hoppenbrouwers Gepost op 30 Nov 2016
  • Dat is inderdaad wel vroeg. Is er een reden voor om dit naar voren te halen? Finale is meestal begin tot half juni. Als je in maart je session IPA moet inleveren is hij half juni niet echt vers meer...
  • #56 door tdp Gepost op 30 Nov 2016
  • Ruimtegebrek is ons brouwers niet vreemd toch?  :(

    Zal toch niet vastzitten op een kratje, hoop ik! ;)
  • #57 door Drents Hopbier Gepost op 30 Nov 2016
  • Dat mag je natuurlijk vinden. Maar ik vind m onnodig. Ik weet dat zij die het organiseren de regels bepalen maar als er steeds meer kaders bij komen wordt je vrijheid meer en meer ingeperkt en dus ook minder leuk.

    Eerder hadden ze dit ook niet.

    Misschien zaten tussen vorige inzendingen wat zure bieren?

    HHopbier
  • #58 door Albertus Gepost op 30 Nov 2016
  • Uit de mail:

    "Binnen drie weken ontvangt u een krat met 24 flessen, 13 etiketten en kroonkurken."

    Waarom nu al de flessen en kratten afsturen? Uiterlijke inleverdatum is pas 31 maart...

    Wat is dat nou weer voor zuinigheid om er, net als vorig jaar, 13 kroonkurken bij te doen?
    Nu kun je geen twee brouwen bottelen (althans niet in Brand-verpakking) om daarna de beste in te zenden.

    Bert
  • #59 door Robert1968 Gepost op 30 Nov 2016
  • Citaat
    Nu kun je geen twee brouwen bottelen (althans niet in Brand-verpakking) om daarna de beste in te zenden.

    FTR noemen ze dat bij Heineken/Brand: First Time Right :biersmile:
  • #60 door Drents Hopbier Gepost op 30 Nov 2016
  • Dat is inderdaad wel vroeg. Is er een reden voor om dit naar voren te halen? Finale is meestal begin tot half juni. Als je in maart je session IPA moet inleveren is hij half juni niet echt vers meer...

    Brand: "De uitdaging bestaat uit het vinden van een optimale balans tussen oorspronkelijk IPA bier en het lagere alcoholgehalte."

    De oorspronkelijk IPA was maanden onderweg geweest voordat hij/zij gedronken werd.

    HHopbier
  • #61 door Thamerdal Gepost op 30 Nov 2016
  • Wat is dat nou weer voor zuinigheid om er, net als vorig jaar, 13 kroonkurken bij te doen?
    Nu kun je geen twee brouwen bottelen (althans niet in Brand-verpakking) om daarna de beste in te zenden.

    Bert
    Twee keer inschrijven?  >:D
  • #62 door DirkB Gepost op 30 Nov 2016
  • Ingeschreven. Eerste brouwwedstrijd ooit, ik ben benieuwd!  :brouwen:
  • #63 door mbroek Gepost op 30 Nov 2016
  • Uit de mail:

    "Binnen drie weken ontvangt u een krat met 24 flessen, 13 etiketten en kroonkurken."

    Waarom nu al de flessen en kratten afsturen? Uiterlijke inleverdatum is pas 31 maart...

    Voor mij zou dat best handig zijn, ik had toch al een session IPA/APA gepland voor aanstaande zondag. Mocht ik die goed genoeg vinden, dan kan die meteen in de juiste fles.

    Edit: en ingeschreven.

  • #64 door Biertje1985 Gepost op 30 Nov 2016
  • Voor mij zou dat best handig zijn, ik had toch al een session IPA/APA gepland voor aanstaande zondag. Mocht ik die goed genoeg vinden, dan kan die meteen in de juiste fles.

    Edit: en ingeschreven.
    Alleen zit er erg veel tijd tussen, ik zou liever een verse IPA inzenden.
  • #65 door Hoppenbrouwers Gepost op 30 Nov 2016
  • Brand: "De uitdaging bestaat uit het vinden van een optimale balans tussen oorspronkelijk IPA bier en het lagere alcoholgehalte."

    De oorspronkelijk IPA was maanden onderweg geweest voordat hij/zij gedronken werd.

    HHopbier
    Hoewel het niet expliciet vermeld staat heb ik het idee dat ze op zoek zijn naar een Amerikaanse stijl IPA (de oorspronkelijke was Engels en totaal anders van smaak).  Een Amerikaanse IPA heeft de sterke hopgeur waar ze om vragen, bij de oorspronkelijke variant zou die al lang verdwenen zijn na de lange warme opslag tijdens de reis en past die versie dus niet binnen het Brandkader.
  • #66 door RienP Gepost op 30 Nov 2016
  • Als je teruggaat kijken naar de oorspronkelijk IPA (ergens rond 1700-1800) krijg je wel een heel ander soort bier. Krijg je op zich wel een hoppig bier, maar niet de AIPA wat zij waarschijnlijk bedoelen.
  • #67 door mbroek Gepost op 30 Nov 2016
  • Alleen zit er erg veel tijd tussen, ik zou liever een verse IPA inzenden.

    Dat gebeurt waarschijnlijk ook wel, het recept heeft ook nog wel wat finetuning nodig. Maar het is ruim op tijd om dat te doen.
  • #68 door Jacques Gepost op 30 Nov 2016
  • Dat mag je natuurlijk vinden. Maar ik vind m onnodig. Ik weet dat zij die het organiseren de regels bepalen maar als er steeds meer kaders bij komen wordt je vrijheid meer en meer ingeperkt en dus ook minder leuk.

    Eerder hadden ze dit ook niet.

    De marge is echt heel ruim. Als de pH buiten de range van 4.05 tot 4.65 valt is er iets bij het brouwen niet goed gegaan. Dankzij deze specificatie, die heel makkelijk te controleren is, hoeft het bier niet gekeurd te worden.
  • #69 door Adbrouwt Gepost op 01 Dec 2016
  • De marge is echt heel ruim. Als de pH buiten de range van 4.05 tot 4.65 valt is er iets bij het brouwen niet goed gegaan. Dankzij deze specificatie, die heel makkelijk te controleren is, hoeft het bier niet gekeurd te worden.
    Wat is dat voor lui gedoe. De brouwer steekt er zijn ziel en zaligheid in om vervolgens niet geproefd te worden.
  • #70 door Hoppenbrouwers Gepost op 01 Dec 2016
  • Als het bier geweldig smaakt, wat maakt het dan voor ene !@#$&* uit wat voor pH het heeft!?
  • #71 door Bart LJ Gepost op 01 Dec 2016
  • Als alle zeurneuzen nou een apart topic maken onder de titel "Ik doe lekker niet mee aan de Brand bierbrouw wedstrijd" dan kan de rest zich richten op een mooie inzending...

    (Ik snap serieus niet waarom de mensen die dit niet leuk vinden zoveel energie steken in dat gezeur)

    Voor Brand maakt het overigens niet uit of je andere doppen gebruikt. Heb ik vorig jaar met mijn porter ook gedaan... Het gaat om de labels met je unieke nummer.
  • #72 door Wolter Gepost op 01 Dec 2016

  • Voor Brand maakt het overigens niet uit of je andere doppen gebruikt. Heb ik vorig jaar met mijn porter ook gedaan... Het gaat om de labels met je unieke nummer.

    Het gaat ook om uniforme doppen. Als iedereen andere kleurtjes etc gaat gebruiken is de keuring ook niet meer zuiver. Een keurmeester zou dan kunnen weten wie er achter een specifieke dop zit.
     
  • #73 door Bart LJ Gepost op 01 Dec 2016
  • Vorig jaar was het geen probleem...
  • #74 door Wolter Gepost op 01 Dec 2016
  • Vorig jaar was het geen probleem...

    Was jij 1 van de winnaars dan?
  • #75 door Bart LJ Gepost op 01 Dec 2016
  • Nee ik ben als het goed is een van de winnaars van 2017...

    Vorig jaar was er iemand die ook twee batches wilde bottelen en vroeg of hij standaard kroonkurken mocht gebruiken en dat mocht toen...
Pagina's:
Actions