Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017  (gelezen 16142 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Underdike

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 419
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #250 Gepost op: 21-03-2017 00:18 u »
Ok, dus een fabeltje dat CO2 anders oplost in bier door snelkoelen in bv vriezer of op de getoonde manier. Ik vond het een mooi idee maar vroeg me dit dus af. Is dit een in glycol gekoeld systeem of is dit niet bekend?
De studenten-manier van snelkoelen werkt toch ook prima.
Wikkel wc-papier om je biertje, ppier vochtig maken, en 5 a 10 minuten in je vriesvak leggen... en ijskoud ! Nooit verschil geproefd tussen dingen die uit mijn koelkast kwamen, of zo snel teruggekoeld werden...
De receptenschrijver van een 6 man sterke vriendengroep die plm. 60 liter (6+ kratten) bier per brouwsel maken.
Voorkeur voor minder bittere bieren.
Website : www.keut.beer

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline ciesvandekwis

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.172
  • Land: be
  • napalm is er nog palm
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #251 Gepost op: 21-03-2017 13:38 u »
Weeral een fijne en gevarieerde uitzending. Vooral het zure gezicht bij de Vlaams rood en Berliner weissen: ląchen! Toffe variatie tussen traditie, vernieuwing en zure buitenbeentjes.

Offline Erwin Warners

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 62
  • Land: nl
  • De beste wijn is nog steeds geen bier
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #252 Gepost op: 21-03-2017 20:03 u »
Vind het allemaal een beetje te gemaakt.

Offline Biertje1985

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 928
  • Land: nl
  • Zelf bouwen is net zo leuk als zelf Brouwen
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #253 Gepost op: 21-03-2017 20:22 u »
Inderdaad, in het begin zag ik veel meer nieuwsgierigheid bij de presentatoren nu vraag ik me af of ze echt "genieten" van hetgeen wat ze proeven en maken.
Wort het wat? het wort altijd wort!

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 27.015
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #254 Gepost op: 21-03-2017 21:18 u »
Vind het allemaal een beetje te gemaakt.

Het is tv. Je wilt niet weten hoe vaak bepaalde scenes over gedaan worden...
Bierbrouwen is niet altijd een exacte wetenschap, alhoewel het er soms wel op lijkt.
Biertypen komen en gaan, bier zal altijd bestaan!

Offline Underdike

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 419
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #255 Gepost op: 21-03-2017 21:41 u »
Het is tv. Je wilt niet weten hoe vaak bepaalde scenes over gedaan worden...
Als oud geluidsman voor o.a. tv... heeeeeeeeeeel vaak! ;)
En waarom zie je steeds dezelfde presentatoren langskomen bij diverse programma's? Omdat er maar weinig zijn die authentiek overkomen als ze shots 10 keer over moeten doen (probeer maar eens verbaast te reageren als je iets eigenlijk al weet).
De receptenschrijver van een 6 man sterke vriendengroep die plm. 60 liter (6+ kratten) bier per brouwsel maken.
Voorkeur voor minder bittere bieren.
Website : www.keut.beer

Offline Erwin Warners

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 62
  • Land: nl
  • De beste wijn is nog steeds geen bier
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #256 Gepost op: 21-03-2017 22:10 u »
Ze kunnen het dan beter niet over doen

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 27.015
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #257 Gepost op: 21-03-2017 22:19 u »
Ze kunnen het dan beter niet over doen

Ik heb zelf een paar keer voor de camera gestaan maar er is elke keer een reden om het over te doen...
Bierbrouwen is niet altijd een exacte wetenschap, alhoewel het er soms wel op lijkt.
Biertypen komen en gaan, bier zal altijd bestaan!

Offline Underdike

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 419
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #258 Gepost op: 22-03-2017 00:55 u »
Ze kunnen het dan beter niet over doen
Dan eindigt ieder filmpje in Funniest Home Video's ;)
De receptenschrijver van een 6 man sterke vriendengroep die plm. 60 liter (6+ kratten) bier per brouwsel maken.
Voorkeur voor minder bittere bieren.
Website : www.keut.beer

Tags: