Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017  (gelezen 9587 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 26.740
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #175 Gepost op: 23-02-2017 20:37 u »
De meeste mensen drinken thuis hun hele leven 1 merk koffie, ik drink alleen maar Coca Cola, de meesten verlangen geregeld naar oma's draadjes-vlees of moeders stamppot... Maar craftbier mˇet per se innovatief & anders zijn?
Ik zie dat niet zo... ik drink met alle liefde een lokaal geproduceerde Dubbel of Quadrupel die doet denken aan een goed Belgisch voorbeeld.
Al die Belgen zijn net iets anders, daar kan je ook tussen gaan zitten toch?

Tja... Er zijn meerdere merken cola. Wordt je als consument blij van een nieuwe cola die lokaal wordt geproduceerd en net tussen Pepsi en Raak kindercola in zit? ???
Veel interessanter is het als lokaal een lindebloesem-citroen frisdrank op de markt wordt gebracht. Als die aanslaat wil men die in heel Nederland drinken.  :D
Bierbrouwen is niet altijd een exacte wetenschap, alhoewel het er soms wel op lijkt.
Biertypen komen en gaan, bier zal altijd bestaan!

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Underdike

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 354
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #176 Gepost op: 23-02-2017 21:13 u »
Tja... Er zijn meerdere merken cola. Wordt je als consument blij van een nieuwe cola die lokaal wordt geproduceerd en net tussen Pepsi en Raak kindercola in zit? ???
Veel interessanter is het als lokaal een lindebloesem-citroen frisdrank op de markt wordt gebracht. Als die aanslaat wil men die in heel Nederland drinken.  :D
Ik word persoonlijk erg blij van de broccoli die ik hier bij de boer aan de overkant koop, de aardappels, groenten & fruit uit mijn eigen moestuin, het brood van om de hoek met meel van de molen hier 5 km verderop... En dat allemaal voor een gedeelte doordat het extreem vers is & ik de lokale boer/economie promoot, terwijl er zo min mogelijk (millieu-onvriendelijke) transporten nodig zijn.

Daarom denken we nu aan zelf hops verbouwen, eigen fruit, pompoenen & honing gaan gebruiken, en misschien op termijn ook wel eigen gerst & zelf mouten?
En als er dus hier om de hoek iemand een Westmalle Dubbel benaderen kan, of mijn favoriete La Trappe or Bernardus Quadjes kan doen vergeten... dan zou ik daar met alle liefde mijn geld besteden... En daar zeker liever iets besteden dan bij die hippengrachtengordel-hipster die de zoveelste IPA brouwt die heel innovatief met 53 hopgiften & geroosterde Pecan-noten wordt gebrouwen.
Beter goed ambachtelijk een klassieke stijl nagebrouwen dan slecht ge´nnoveerd of te ver gezocht...
De receptenschrijver van een 6 man sterke vriendengroep die plm. 60 liter (6+ kratten) bier per brouwsel maken.
Voorkeur voor minder bittere bieren.
Website : www.keut.beer

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 26.740
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #177 Gepost op: 23-02-2017 21:23 u »
Beter goed ambachtelijk een klassieke stijl nagebrouwen dan slecht ge´nnoveerd of te ver gezocht...

Nabrouwen voegt niet zo veel toe aan het aanbod. Slechts hoogst zelden is een kopie beter dan het origineel.

Als je innoveert kunnen er missers tussen zitten. Maar het kan ook zijn dat je een geniaal smakend bier hebt ontwikkeld. Je verrijkt daarmee de biercultuur.
Bierbrouwen is niet altijd een exacte wetenschap, alhoewel het er soms wel op lijkt.
Biertypen komen en gaan, bier zal altijd bestaan!

Offline Walter1991

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 103
  • Land: nl
  • Weet wat je drinkt
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #178 Gepost op: 24-02-2017 08:40 u »
Ik word persoonlijk erg blij van de broccoli die ik hier bij de boer aan de overkant koop, de aardappels, groenten & fruit uit mijn eigen moestuin, het brood van om de hoek met meel van de molen hier 5 km verderop... En dat allemaal voor een gedeelte doordat het extreem vers is & ik de lokale boer/economie promoot, terwijl er zo min mogelijk (millieu-onvriendelijke) transporten nodig zijn.

Daarom denken we nu aan zelf hops verbouwen, eigen fruit, pompoenen & honing gaan gebruiken, en misschien op termijn ook wel eigen gerst & zelf mouten?
En als er dus hier om de hoek iemand een Westmalle Dubbel benaderen kan, of mijn favoriete La Trappe or Bernardus Quadjes kan doen vergeten... dan zou ik daar met alle liefde mijn geld besteden... En daar zeker liever iets besteden dan bij die hippengrachtengordel-hipster die de zoveelste IPA brouwt die heel innovatief met 53 hopgiften & geroosterde Pecan-noten wordt gebrouwen.
Beter goed ambachtelijk een klassieke stijl nagebrouwen dan slecht ge´nnoveerd of te ver gezocht...

Mooie instelling man, eens  :biersmile:.

En ja een nieuw ontwikkeld bier in de buurt is ook prima Jacques. Verderop is ook prima trouwens, bedoel je hebt niet overal ruimte voor een eigen hoptuin etc.

Overigens zijn veel hipsters ook ecologisch bezig Underdike....

Al met al is overal wat voor te zeggen en ik ben in afwachting wat er in de volgende aflevering weer gezegd gaat worden.

Offline pincopallino

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.072
  • drink gezond
Re: Leven in de Brouwerij... vanaf 30-01-2017
« Reactie #179 Gepost op: 24-02-2017 14:10 u »
Als je innoveert kunnen er missers tussen zitten. Maar het kan ook zijn dat je een geniaal smakend bier hebt ontwikkeld. Je verrijkt daarmee de biercultuur.

!00% mee eens. Tot nu toe zie ik geen innovatieve bieren daar tussen. Als bier liefhebber vind ik het leuk om naar te kijken maar " interessant en boeiend " is voor mij een ander koek.

Tags: