Pagina's:
Actions
  • #1 door Esterenbrouw Gepost op 15 Nov 2016
  • Onderstaand recept van de 2e prijs in Klasse C met 84 punten.

    Jury-commentaar: proficiat een mooie Tripel.
    Hij mag iets complexer, maar mooi kruidig en moutig.
    In de neus een klein beetje muf, stoort niet erg.

    Brouwdatum: 15 november 2015.
    Recept voor 20 liter.
    Brouwzaalrendement: 90%
    Start SG 1.081
    Eind SG 1.008
    Alc.% 9,8%
    Kleur 8 EBC
    EBU 26

    Moutstort:
    Pilsmout                      4,191 kg
    Tarwemout                  0,745 kg
    Havervlokken              0,375 kg
    Kristalsuiker                0,488 kg

    Hopgift:
    Cascade 5,7%     35 gram 80 minuten
    Cascade 5,7%     10 gram 10 minuten
    Saaz 2,9%          10 gram 10 minuten

    Kruiden:
    Koriander 7 gram (vijzel) 10 minuten

    maischschema:
    63 10 minuten
    70 60 minuten
    78  5 minuten

    Maischwater: 17 liter
    Spoelwater:   18 liter

    Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21
    Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
    1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.
    Nagisten op 23
    Lageren op 4 gedurende 10 dagen

    Gebotteld met 7gr/ltr suiker en 2 gram CBC-1 bottelgist.
  • #2 door Jacques Gepost op 16 Nov 2016
  • Jan, bedankt voor het plaatsen van dit recept.
  • #3 door Mechels Gepost op 26 Nov 2016
  • Jan, proficiat  met je 2'en 3' prijs op OBBK.
  • #4 door Esterenbrouw Gepost op 23 Mar 2017
  • Beste Frank, dit is inderdaad mijn recept en vind het leuk dat het na gebrouwen wordt.

    Maar ik krijg de indruk dat je op de hoge duikplank staat, wilt springen, maar nog niet zeker weet
    of je wel kunt zwemmen!

    Ik ga je een pb sturen om vragen te stellen over je installatie e.d. om van advies te kunnen dienen.
    Om dit allemaal via het forum te doen lijkt me niet handig.

    Jan van den Hoogen
  • #5 door Ziglar Gepost op 10 Apr 2017
  • Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21
    Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
    1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.

    Kleine vraag, voor in totaal 20 liter wort heb je dus gist toegevoegd voor 60 liter wort? (Brewferm Blanche 2*20l en Safbrew Abaye 1*20L~30L)?
  • #6 door Esterenbrouw Gepost op 10 Apr 2017
  • Dit is omdat ik oude gist heb gebruikt. Gewoon even met Mr. Malty de benodigde grammen gist berekenen.
    Je kunt dit bier ook prima met de K-97 vergisten.
  • #7 door Jo s Gepost op 12 Apr 2017
  • Onderstaand recept van de 2e prijs in Klasse C met 84 punten.

    Jury-commentaar: proficiat een mooie Tripel.
    Hij mag iets complexer, maar mooi kruidig en moutig.
    In de neus een klein beetje muf, stoort niet erg.

    Brouwdatum: 15 november 2015.
    Recept voor 20 liter.
    Brouwzaalrendement: 90%
    Start SG 1.081
    Eind SG 1.008
    Alc.% 9,8%
    Kleur 8 EBC
    EBU 26

    Moutstort:
    Pilsmout                      4,191 kg
    Tarwemout                  0,745 kg
    Havervlokken              0,375 kg
    Kristalsuiker                0,488 kg

    Hopgift:
    Cascade 5,7%     35 gram 80 minuten
    Cascade 5,7%     10 gram 10 minuten
    Saaz 2,9%          10 gram 10 minuten

    Kruiden:
    Koriander 7 gram (vijzel) 10 minuten

    maischschema:
    63 10 minuten
    70 60 minuten
    78  5 minuten

    Maischwater: 17 liter
    Spoelwater:   18 liter

    Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21
    Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
    1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.
    Nagisten op 23
    Lageren op 4 gedurende 10 dagen

    Gebotteld met 7gr/ltr suiker en 2 gram CBC-1 bottelgist.

    Vraagje wat is de kooktijd?
  • #8 door Esterenbrouw Gepost op 12 Apr 2017
  • 80 minuten, maar 90 minuten mag ook.
Pagina's:
Actions